Şimdi Ara

Vestel BMA - XXL1007 X (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
5
Favori
19.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayarlarlar hocam, merak etmeyin
     Vestel BMA - XXL1007 X



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 2 Mart 2014; 23:16:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servis geldi ve makine hakkında ufacık bilgi sahibi değil. eveleyip geveleyip kireç önleyici aparattan satın alın düzelmezse bakalım deyip gitti. o aparattan satın alacaksam neden bu makineyi aldım.

    beyaz su lekesi ve deterjan artığı bırakıyor.bütün kombinasyonları, sertlik seviyesi, parlatıcı miktarı hepsini denedim. aynı aynı aynı. eski 600 liraya aldığım makine bundan çok daha iyiydi.

    paranızı çöpe atmayın. ben hanıma o kadar mahçup oldum ki. keşke 4 programlı boschu alsaydım. hiç olmazsa hanıma mahçup olmazdım. sen istedim bunu aldım derdim. yerli malıymış, servisi yaygınmış, özelliği bolmuş, enerji tüketimi azmış. pis olduktan sonra ne yapayım bunu. kaçın kaçın kaçın.
  • demirkara67 D kullanıcısına yanıt
    Tablet kullaniyoraaniz toz, toz kullaniyorsaniz farkli marka deneyin bir de bence. Neticede bulasigin ustune tazyikli sicak su puskurten bir cihaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de başka bir sorun var gibi görünüyor. Malesef servislerin hepsi bu şekilde. Daha işini tam bilen servis görmedim ben bu ülkede. Emin olun biz daha bilgiliyiz çoğu konuda. İşte sizi de bıktırmışlar en sonunda. Elinizdeki miele, profilo ya da Aeg de olabilirdi ve servis yine bu şekilde davrandığı için gelip burada memnuniyetsizliğini bildirmek zorunda kalıcaktınız. Koskoca firmaları iki kendini bilmez eğitimsiz bilgisiz servis lekeleyebiliyor. Firmaların bu konuya aşırı eğilmeleri gerekiyor bence. Artık sosyal medya çok yaygın.


    Makineyi akşam çalıştırdık ve baya yoğun bir bulaşıktı tek seferde yıkasın diye üst üste de bikaç şey koymak zorunda kaldık hepsini yıkasın diye üçüncü sepeti çıkardım hatta yerinden.

    Oto yoğunda ekstra kurutma ile yıkandı pirilin halen bitiremediğim üçü bir arada tableti ile, parlatıcı gözünde gram parlatıcı yok halen kullanmıyorum, tuz kutusu yarısına kadar dolu tuz eksik uyarısı yanıyor, tuz kademesi 1. kademede, yer Antalya sular kireçli.

    Bu şekilde tüm bulaşıklar tertemiz çıktı. Sadece bir çaybardağını eğri koymuşuz makineye içine giren su çıkmamış onu da elde yıkadık. Sorununuz ne bilmiyorum ama umarım bir çözüm yolu bulursunuz. Zira ben şuana kadar çok memnunum makineden. Hergün iki kere çalışmaya devam ediyor ve herhangi bir sorun yok şuana kadar. Biz çok yoğun kullanıyoruz söylediğim gibi. Bir sorun yaşarsam hemen buraya yazarım.

    Daha önce de söylemiştim yeni çıkan A+++ makineler az elektrik yakmak için kurutma fanında fazla zorlamıyorlar buyüzden makinedeki plastik aksamda su damlacıkları kalabiliyor. Bu da neredeyse tüm makinelerde mevcut, herkes forumda söylemiş zaten. Ama metal sepetler kupkuru. Program bitiminde kapağı açarsanız zaten tüm buhar uçuyor.


    Bulaşık makinelerinde deterjan tuz parlatıcı kullanımı çıkan bulaşığın temizliğini çok değiştiriyor. Başka kombinasyonlar deneyin bence. Çünkü aşırı tuz kullanımını açıp da bardakları çizikler içinde kalan ya da bardakları bildiğimiz ayranla kirlenmiş gibi bembeyaz çıkan farklı marka kullanan arkadaşlarım var.




  • Bizim miele servisi de, deterjan toz olsun, markasi onemli degil, parlatici ve tuz da ayni marka olsun demisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun makinede değil suyun sertligini makinenin icinden cikan turnusol kagidiyla ölçmeden ayar yapmayan serviste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @agtr
    Bu kombinasyonun işe yaradığını gerçekten söylüyorlar. Yani klasik detertaj+tuz+parlatıcı hepsi ayrı ayrı. Bizim şu hepsibir arada piril tabletler bitsin ben de deneyebilirim. Gerçi bir sıkıntım da yok şuan.


    @demirkara67
    Bu arada kitapçıkta şunlar yazıyor;

    quote:

    Bulaşıklar üzerinde beyazımsı lekeler var ise;

    -Çok az deterjan kullanılıyor
    -Parlatıcı ayarı çok düşük
    -Su sertlik derecesi yüksek olduğu halde, özel tuz kullanılmıyor
    -Tuz ayarı çok düşük
    -Tuz bölmesinin kapağı iyice kapatılmamış


    quote:

    Bir de program sonlandığında kapağı açtığınızda makinenin dibinde köpük kalıyorsa eğer ya da deterjan artıkları kalıyorsa en dipteki su köpüklüyse bunun sebebi de;

    -Bulaşık makinesine fazla bulaşık koymazsanız yani kapasitesinden düşük bulaşık koyup o bulaşığı yıkamaya yetenden fazla deterjan koyarsanız makinede program bitiminde dipte köpük birikimi olur yazıyor.
    -Ayrıca makineye yerleştirdiğiniz bulaşıklar yeterince kirli değilse yani bizim milletin en kolay yaptığı hata makineye koymadan önce bulaşıkları bir musluğun altında sudan geçirir öyle koyarız makineye. İşte buna büyük hata diyorlar. Sadece bulaşığın üstündeki kaba kirleri bir bulaşık süngeri yardımıyla silin deniyor. Eğer musluğun altından geçirir makineye koyarsanız bulaşıklar neredeyse kirli olmadığı için deterjan bu bulaşıklara fazla geliyor ve makinede köpük kalıyor.
    -Eğer ben makineye koyduğum bulaşığı iki üç günde yıkıyorum buyüzden bekliyor bulaşık ve katılaşıyor kirler diyorsanız, birkere ön yıkama programında yıkayın ve bulaşıklar gerçekten yıkanana kadar yumuşasın.
    -Bir de özellikle kısa programlarda tablet kullanmamaya dikkat edin. Bildiğimiz gibi erimeye fırsat olmadan program sonlanıyor.


    Buna benzer ipuçları kitapçıkta var. Forumda da baya yazıyor. En iyisi makinenin tuz kutusunu ayarlarını falan kontrol edip en yoğun programı açıp deterjan kombinasyonları denemek.




  • bu modelden aldım bende anneler güne montaj için yarın randevu alacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emregök

    bu modelden aldım bende anneler güne montaj için yarın randevu alacağım

    Kurulunca fotoğraf atarmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün İstanbul bilişimden 1139,90 TL ye Vestel BMA-XXL1007 X bulaşık makinesini sipariş verdim, 160 tane quantum finish tablet gönderecekler, kayınvalideyi zorla ikna ettikten sonra siparişi verdim. fiyatı makul 1000 TL ye falan geliyor hemen hemen. anneme 1.287 TL ye almıştım, yanlış hatırlamıyorsam
  • @emregök @blondem25

    İkinize de hayırlı olsun arkadaşlar deneyimlerinizi aktarabilirseniz siz de yeni alacak ya da almayı düşünen arkadaşlara faydası olur. Sorunlarınız, eksik gördüğünüz yönler gibi.
  • Alanlar lütfen kurulunca fotoda koysun;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce ben de verdim istanbul bilişimden 1139 tl ye. ama kurulumu ücretsiz mi bişey yazmıyor orda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emregök

    bu modelden aldım bende anneler güne montaj için yarın randevu alacağım

    montaj ücretli mi? hangi siteden aldınız?
  • Aynı site.ücretsiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinayı yeni almış ve de ilk defa bulaşık makinası kullanan biri olarak, tuz hanesine çok az tuz koyduk. Tablet yerine de makinayla gönderilen tabletlerden koyduk. Menüden eco 50 programını seçtik. Tablet ayarını on yaptık. Kurutmayı açık yaptık. Parlatıcı hiç koymadık. Tam dolu yıkama. Sonuç süper. Tabaklar, bardaklar, çatal ve kaşıklar tertemiz ve kuru. Kullandığımız şebeke suyu da oldukça kireçli. Alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
  • Biz uzun süre bulaşık makinesi için araştırma yapıp AEG 9000055 modelini almaya karar verdiğimiz anda bu makine ile karşılaştık. Çok rahat söyleyebilirimki 2000 TL lik makinaların özelliklerini 1000 TL gibi bir fiyata veriyor. eco50 dualprowash ve günlük 60 programlarında kullandık hepsi çok güzeldi. Hatta bi keresinde detarjan bölümü ıslak olduğu için tablet orada yapışıp kalmış makine sıcak suyla deterjansız yıkama yaptığı halde tavalar tertemizdi normal deterjanlı gibi yıkamıştı

    müsait olunca bir iki fotoğraf eklerim. saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: himan

    Biz uzun süre bulaşık makinesi için araştırma yapıp AEG 9000055 modelini almaya karar verdiğimiz anda bu makine ile karşılaştık. Çok rahat söyleyebilirimki 2000 TL lik makinaların özelliklerini 1000 TL gibi bir fiyata veriyor. eco50 dualprowash ve günlük 60 programlarında kullandık hepsi çok güzeldi. Hatta bi keresinde detarjan bölümü ıslak olduğu için tablet orada yapışıp kalmış makine sıcak suyla deterjansız yıkama yaptığı halde tavalar tertemizdi normal deterjanlı gibi yıkamıştı

    müsait olunca bir iki fotoğraf eklerim. saygılar.

    Foto atarmisiniz konunun gelişmesi açisinda ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEN DE PAZAR YA DA PAZARTESİ AKŞAMI ALDIM GEÇEN HAFTA, 2 GÜN SONRA GELDİ, 1 KEZ YIKAMA YAPTIK, SONUÇ İYİ. SESİ ABARTILDIĞI KADAR DÜŞÜK DEĞİL YANİ NORMAL MAKİNE GİBİ DESİBELİNE GÖRE. İLK YIKAMADA PLASTİĞİMSİ KOKULAR GELİYO YENİ OLDUĞU İÇİN. AMA BULAŞIKLAR PIRIL PIRIL. BİR DE SU FOKURTUSU GELİYO BAĞLANTI YERLERİNDEN, BAĞLANTIDAN MIDIR NORMAL MİDİR BİLMİYORUM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edis10

    BEN DE PAZAR YA DA PAZARTESİ AKŞAMI ALDIM GEÇEN HAFTA, 2 GÜN SONRA GELDİ, 1 KEZ YIKAMA YAPTIK, SONUÇ İYİ. SESİ ABARTILDIĞI KADAR DÜŞÜK DEĞİL YANİ NORMAL MAKİNE GİBİ DESİBELİNE GÖRE. İLK YIKAMADA PLASTİĞİMSİ KOKULAR GELİYO YENİ OLDUĞU İÇİN. AMA BULAŞIKLAR PIRIL PIRIL. BİR DE SU FOKURTUSU GELİYO BAĞLANTI YERLERİNDEN, BAĞLANTIDAN MIDIR NORMAL MİDİR BİLMİYORUM

    Su fokurtsu normal ama makine çok sessiz gerçekten sizden de foto bekliyorum musaitseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.