Şimdi Ara

Vespa COSA 200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,



    Başlıkta yazdığım gibi bir 1993 model Vespa Cosa 200 almak istiyorum arkadaşlar. Ancak bir kaç konuda merak ettiklerim var ;

    1 - 200cc bir motor ne kadar yakar?
    2- Sağlammıdır?
    3- Piyasası ne kadardır?
    4- Satmak istediğimde satabilirmiyim?

    Birde fotosunu ekleyeyim temsili olaraktan :

     Vespa COSA 200



  • İlk sorulacak soru "Scooter almakta kararlı mısın?" YBR125 falan daha iyi olur tabi istersen.
  • Ya, bi dur.
    Adamın kafasını karıştırma:)
    Ben de scooter kullanıyorum (yamaha cygnus125) halimden memnunum. Sadece bazen bana da kriz geliyor aradabir, hani vitesli ve büyük bir alet alayım diye ama şu da çok açık ki; kaza yapanların arasında scooter kullanıcıları çok hem de çok azdır.
    Elbette gönlüm, hiçbir motosiklet kullanıcısının kaza yapmaması ama az önce büyük motosikleti olan 2 arkadaşımla sohbet ederken bana söylediklerini size aktaracağım; Motor büyüdükçe risk de büyür, nasıl hızlandığını anlamazsın....
    Sonuç olarak, her koyun kendi bacağından asılır.
    Bendeki 125 lik scooter 100km de 4 litre (şehir içi) yakıyor. (seninki biraz daha fazla yakar)
    Vespa, dünyadaki en prestijli ve sağlam scooter üretenlerin başında gelir (senin alacağın ne durumda onu bilemem tabii)
    Piyasası elbette vardır (her malın bir alıcısı vardır)
    Satmak istediğinde elbette satarsın(yeterki sen iste) ::))
    quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    İlk sorulacak soru "Scooter almakta kararlı mısın?" YBR125 falan daha iyi olur tabi istersen.




  • Ben herkesi kendim gibi sanıyorum ondan böyle yapıyorum heralde Vitesi yok ya ondan zevkli gelmiyor bana, yoksa pratik alet.
  • Naber sahınoz?
    bu aralar sağdan soldan motosiklet kaza haberlerini çok duyunca moralim bozuldu, o yüzden şimdilik büyük ve vitesli motor işinden vazgeçtim.
    Bir de zaten hala hazırda hergün istanbul trafiğininde (ev-iş) scooter kullandığım için, trafikteki tehlikelere uzak değilim ve biliyorum.
    Neyse, umarım herkes kaldırabileceği yükün altına girer.
    Allah herkesi kazadan beladan korusun.


    quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Ben herkesi kendim gibi sanıyorum ondan böyle yapıyorum heralde Vitesi yok ya ondan zevkli gelmiyor bana, yoksa pratik alet.
  • @devrim1972
    hocam scooter konusunda bayagı bilgilisin heralde. bişey sorucam bunlardan hangileri uzun yola gider hangileri gitmez. su, hava, yağ soğutma olaylarından pek anlamıyourm. böyle bişey alsam ev giriş kat, rampa da var. odama bile sokarım valla.

    edit: bu arada uzun yoldan kasıt 2 gün içinde 800-900 km. falan. bi scooter için birasçok sanki ama du bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namaste. -- 29 Haziran 2007; 1:10:41 >
  • Okadar bilgim yok, belki de sahinoz benden cok daha fazla bilgi sahibidir. Ben sana bildiklerimi anlatayim: Uzun yol icin en az 200 luk olsa iyi olur.
    Hava sogutmalilar hava sicakligina ve motoru zorlamana gore 1 ile 3 saat arasinda sisme yapar ve hizin duser, motorunu saat basi kenara cekip 10-20 dakika dinlendirmek zorunda kalirsin, dinlerdigin surece de istedigin kadar gidersin.
    Su sogutmalilar ise ayni otomobiller gibidir daha uzun sure yol alabilirsin.
    Yag sogutmali hakkinda bilgim yok (radyatorde yag dolasiyor olsa gerek ama ne neden?)
    Resimdeki scooter cok sirin, sendeki ev imkani bende olsa ben de odama sokarim:)
    Yok yok, motorun yeri disarida kapinin onu olmali, alistirmamak lazim ole sicak ev ortamina:)

    quote:

    Orjinalden alıntı: _goLdEnSkuLL___

    @devrim1972
    hocam scooter konusunda bayagı bilgilisin heralde. bişey sorucam bunlardan hangileri uzun yola gider hangileri gitmez. su, hava, yağ soğutma olaylarından pek anlamıyourm. böyle bişey alsam ev giriş kat, rampa da var. odama bile sokarım valla.

    edit: bu arada uzun yoldan kasıt 2 gün içinde 800-900 km. falan. bi scooter için birasçok sanki ama du bakalım




  • Devrim, moralini bozma ya kaza haberleriyle. Motorsiklette her zaman olabilecek bir durum, çoğu insanın dikkatsiz ve ayrıca koruma takmadan sürdüğünü göz önüne alırsak bu üzücü haberler çok çok normal. Bence kendine güvenmelisin ki bu işi başardığında da kendinle gurur duyasın.

    Bu arada scooter'larla ilgili pek bir bilgim yok araştırmadığım için Ama uzun yol için uygun değil bu aletler, hem yavaş olduğu için sıkar hem de vitesi olmadığı için hızlandığında mecbur yüksek devir yapıyor yani çok ısınır ve yıpranır motoru.

    "Scooter nedir neye yarar?" Scooter küçük şirin bir motorsikletciktir, şehiriçinde kullanacaklar trafikte baymasınlar diye küçüktür, vites kullanmayı bilmeyenler veya öğrenmek istemeyenler için vitessizdir, pizzacılar veya kebapçılar çok düşmesin diye sürüşü kolaydır, lasitkleri küçüktür bu yüzden kıvraktır, ama vitesi yoktur bu yüzden de yavaştır, ayak koyma poziyonu insanı rahatsız eder ama normal motor sürmeden bunu anlamak imkansızdır, çünkü o da iki tekerlekli olduğundan zevklidir ve rahatsızlığın üstünü kapatır, scooter uzun yola iyi gelmez, toprakta gider ama uygun olduğu söylenemez, çok da yatmaz ama azımsanmayacak kadar yatırılabilir, ama yol azcık kaygansa gerisi iç açıcı olmaz.

    Yani scooter şehiriçinde süreceklere, bakkala gidip geleceklere, veya iş yeri yakın mesafede olup trafikten baymak istemeyenlere uygun bir alettir. Ama motorsiklet kullanıyorum diyemezsiniz scooter üstünde, çünkü motorsiklet çok farklıdır. Bi kere vites ve debriyaj olayı alıştıktan sonra çok zevkli ve yararlıdır, scooter'da kompresyon freni yapamazsınız ama YBR125'de yaparsınız, scooter'la debriyajın zevkini hissedemezsiniz, ama en basitinden YBR'de hissedersiniz. Ayrıca YBR125 Cygnus'dan daha hafiftir. Yani yavaş hızlarda düşürmek yetenek ister, düşerken bir ayak koymak yeter de artar bile. Scooter başlangıç için iyi değildir çünkü her insan ilk alıştığı gibi gitme eğilimi gösterir, diğer motorlar scooter'dan tamamen farklı olduğu için scooter'la başlamak pek iyi bir fikir değil. Zaten YBR scooter'dan hafif olmakla beraber daha incedir de, yani trafikte daha kolay akarsınız. Sonuç olarak scooter'dansa ekonomik bir çözüm olan YBR125 alsanız çok daha iyi olur. Devrim, bu senin için de geçerli, bence kendine güven ve bir YBR al, inan ki zaten YBR scooter'dan daha tehlikeli değil. Daha performanslı istersen CBR125 al, büyük motor istemiyorum dediğin için bunları söylüyorum. Ama hafif ve performanslı isteyen birine her zaman Suzuki DR-Z400SM tavsiye ederim ama bu biraz cazgırdır söylemiş olayım




  • Sahinoz,
    gecen sene zaten bende ybr125 vardi, sattim. Simdilik scooter kullaniyorum ama ileride kimbilir belki buyuturuz motosikleti:)
  • Unutmuşum ya doğru söylüyorsun, kafa kalmadı bende cross düşünmekten Valla o zaman dediğim gibi sana DR-Z çok süper gider yani, hem scooter 115kg bu 135kg çok da fark yok. Asfaltta gücü kontrol etmek daha kolay zaten ya YBR'yi azcık zorladıysan buna da 1 haftada alışırsın. Bu arada neden YBR satıp scooter aldın ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 29 Haziran 2007; 12:33:42 >
  • Isten eve, evden ise gidip gelmek icin kullaniyordum ybr'yi ama yogun trafikte vitesle ugrasmak zor geldi bi sure sonra. Bir de sanki motosiklet isi bana tehlikeli geldi, sattim. Bir sure sonra acayip bir istek oldu icimde, dayanamadim, bu sefer scooter alayim dedim ve aldim. Ama, eger seninle bu sohbetlerimiz devam ederse, sonunda aldircan sen bana bi enduro:) (kle500 veya bi DR-Z)
    :)
    quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Unutmuşum ya doğru söylüyorsun, kafa kalmadı bende cross düşünmekten Valla o zaman dediğim gibi sana DR-Z çok süper gider yani, hem scooter 115kg bu 135kg çok da fark yok. Asfaltta gücü kontrol etmek daha kolay zaten ya YBR'yi azcık zorladıysan buna da 1 haftada alışırsın. Bu arada neden YBR satıp scooter aldın ki?




  • Ya ben alamadım bari sana aldırayım Motor işi cidden bi başlayınca bi daha bırakılacak birşey değil gibi. Tehlikesi tabi ki var ama koruma taktıktan ve dikkatli sürdükten sonra ancak araba kadar tehlikelidir. Kilit nokta korumalarda, koruma deyince ilk kask akla geliyor ama durum o kadar basit değil. Kask,eldiven,dizlik,dirseklik, asfalt ise bel koruyucu(cross ise protector suit) ve uygun bir ayakkabı(cross için bot) giymek çok güzel oluyor. Bu dediklerimi takmak bi 10dk bile sürmez ama düştüğünde çok ciddi hasarlardan korur. Bunları taktıktan sonra istersen 1000cc supersport'dan düş, düz duvara çarpmadığın sürece sorun olmaz

    Kaza haberlerini duyup vazgeçmek pek doğru değil, nedeni işte bu dediğim şeylerin önemsenmiyor olması, yani bunlar aynen uygulansa kaza yapılır ama kötü haber gelmez, gülerek anlatılır "ya geçen gün bi yapıştım süperdi" falan diye.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.