Şimdi Ara

veritabanı donem odevi (mantığını anlatma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • veritabanı dersim var ve hoca bunu vermiş burda sizden kod değilde benden ne istediğini daha iyi anlamam için kısa bir şekilde yorumlarmısınız ? ve bunu hangi programla yapacağım ? çünkü kavramlara yabancıyım.

    ER diyagramını tablolara dönüştürünüz (Primary key ve Foreign key' leri belirleyiniz) Tabloları SQL komutları kullanarak oluşturunuz. (Tablolarda kullandığınız Primary key ve Foreign key' leri SQL komutları kullanarak oluşturunuz ) demiş hoca tüm kavramlara yabancıyımveritabanı donem odevi (mantığını anlatma)

    teşekkkürler







  • SQL'de CREATE TABLE komutu kullanarak köşeli kutuların(Kurs, Öğrenci vs) tablolarını oluşturacaksın. CREATE TABLE Komutunu girerken column olarak da yuvarlak olanları parametre olarak vermen gerekiyor. Tabloları oluşturduktan sonra tabloların aralarındaki ilişkisel bağlantıları yapacaksın.
  • Derse hiç gitmediniz galiba?

    Öncellikle ilişkisel database'in mantığını anlaman lazım. Daha sonra internetten bu Foreign key, primary key nedir nasıl kullanılır onları araştır. Daha sonra bu ER tablosuna bakınca bütün ilişkiyi anlayip kendin yazabileceksin. Tabi SQL de öğrenmen lazım. Başlangıç önemli değil MSSQL, MySQL, postgreSql hangisinde istiyosan yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 14 Kasım 2019; 2:56:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.