Şimdi Ara

Verbatim 1 TB HDD veri hatası döngüsel artıklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı günler, forumda döngüsel artıklık hatasıyla ilgili konular var, fakat onlarda dosyaların hiçbiri açılmıyor. Benim sorunum ise 260 GB'lik Yabancı Film klasörümün açılmaması. Aşağıda Verbatim'e az önce yolladığım metnin aynısı var, sorunu açık bir şekilde yazdım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    2010 Nisan ayında aldığım 1 TB'lik Verbatim External Hard Drive USB 2.0 cihaz, devamlı sorun çıkartıyor. (Sistemim Windows 7 Ultimate) Dizüstü bilgisayarımda yer açabilmek için aldığım bu cihaz, ilk önce haziran ayında arıza verdi. Hiçbir şekilde açılmadı, bilgisayara takıldığını belirten ses geliyor, fakat dosya olarak görünmüyordu. Biçimlendirilmesi gerek diye bir uyarı verdi. İçerisinde 400 GB boyutunda dosyalarım vardı. Yine de biçimlendirdim. İnternette bu sorunla karşılaşanlardan öğrendiğime göre Get Data Back programı, silinmiş dosyaları geri getiriyormuş, onu kurup dosyalarımı kurtardım. Haziran ayından bu zamana sorun yoktu, fakat geçen gün klasörlerden birine başka klasörler ekledim. Ertesi gün HDD'yi çalıştırdığımda diğer bütün klasörler çalışıyor, en son yeni dosya eklediğim klasör açılmıyor. Klasörün üzerine tıkladığımda takılıp kalıyor, 1-2 dakika geçtikten sonra "Veri hatası! Döngüsel artıklık denetimi" diye bir arıza veriyor. Sağ tıklıyorum hiçbir tepki yok. Öylece takılı kalıyor.
    Bu cihaza format attıktan sonra başka hiçbir bilgisayara takmadım ve ihtiyacım olduğu zaman çekmeceden çıkarıp kullandım. Yani cihazın darbeye maruz kalma ihtimali yok. Ama daha önceden birkaç kez elektrik kesintisi oldu bu çalışıyorken. Bir de hiçbir zaman "Görevi sonlandır"la kapatamadım, çünkü o zaman "Aygıt çalışıyor" uyarısını aldım.
    Bana bu cihazı nasıl sorunsuz kullanabileceğimi ve içindeki dosyaları nasıl kurtarabileceğimi söylerseniz sevinirim. Çünkü 2-3 ayda bir 500 GB gibi yer tutan dosyaları kurtarmakla uğraşmak istemiyorum.







  • hard drive ' ın medyalarında ( verilerin yazıldığı compact diske benzeyen ) sorun olmuş . Bu tarz bir problemde medyalar veri kurtarma firmalarındaki cihazlarla kurtarılabilir.

    Geri getirme programları belli fiziksel hatalara sahip olan hdd lerden veri kurtarabiliyorlar. Yani kısıtlı sorunlara çare olabiliyorlar. Verilerini programla kurtarabilirsin diye asla garanti vermiyorum. Anlatılabilecek olduğum herhangi " bir veri kurtarma hikayemde yok" mekaniksel olarak çalışan cihazlardan veri kurtarma işi ayrı bir piyasa.

    Bu taşınabilir hdd lerin ne kadar taşınabilir olsalarda aslında taşınamazlar. Zayıf kuvvetsiz vede herhangi hdd kafa dönüşünde hdd yi 1 mm terasiz tutsan kafa vurur cihaz sapıtır. Adı üstünde sadece taşınabilecek verilerini kopyalacan asla taşınamaz verilerini onda tutmayacan. Kusura kalma ümid verici birşeyler yazmadım bir benzeri de benim başıma geldi tüm düğün resim video belgeler hepsi gitti bir tanesini bile geri getiremedim. Ondan dilim yanmış halde yazıyorum.




  • Bir arkadaşımın gönderdiği linkteki bilgilere göre: Sürücüye sağ tıklayarak özellikler>araçlar>hata denetimini açtım. Açılan pencereden “şimdi denetle”ye tıkladıktan sonra ”bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış” sekmesini seçip hata düzenlemelerini yaptım. Allah'a şükür düzeldi. Fakat bu Verbatim HDD'nin devamlı çıkardığı arızalar nedeniyle canım sıkılmaya başladı. Film değil de işlerimin olduğu dosyalar kaybolsaydı Verbatim'i mahkemelerde sürüm sürüm süründürürdüm :D
  • bilgisayarindaki suruculerde onemli. mutlaka chipset ve intel ise rapid storage technology suruculerini guncelle. diski de performans modunda kullanma tekrar ayni sikintilari yasamak istemiyorsan...
  • Sorun çözülmüş aslında ancak, sorun çıkaran bir harddisk'e özel verilerinizi emanet etmemenizi söylemek istiyorum. Harddisk bir gün çalışmaz , kafa vurur çok uğraştırır sizi.

    Birde harddiskinizi uzatmalı (hub) veya kasanızın önündeki ucuz çip içeren usb portlarına takmayın , bu tarz usbden yüksek güç ve veri akımı çeken aygıtları anakartın usb portlarına takmayı tercih ederseniz çok iyi bir iş yapmış olursunuz.

    Saygılar.
  • hocam wd marka bir harici hd alıp çift kopya ile geceleri rahat uyuyabilirsin.
  • arkadaslar pc den harıcı dıske fılm kopyalayamadım bu hatayı verıyor zipten cıkarırkenden vermişti baska bı dosyayı kopyaladım sanırım fılm dosyası sorunlu bu dosyaya ne yapmak lazım arkadaslar yardım lutfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.