Şimdi Ara

Venezuela vatandaşları birbirine girdi, misilleme geldi. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
10.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon


    quote:

    Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon


    quote:

    Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci

    Ben Venezuela'lılarla yüz yüze konuştum, internetten görmekle yüz yüze yapılanları raporlara dayalı konuşmak arasında fark var. Venezuela'da eğitimden sağlığa, altyapıdan sanayi üretimine kadar değişen herşey halk yararına yapıldı. Zengin namussuzlar ise bunu kaldıramadı ve fon desteği ile isyan etti. Hadi bu dediğimi çürüt, de ki Venezuela muhalefeti emperyalizmden fon almayan, bağımsız, vatansever(!) bir muhalefet.

    Amaç halk yararına yapmak olabilirdi, retorik buydu, Chavez bu yüzden seçildi zaten. Ama yaptıkları halk yararına olmadı, bu kadar basit. Sonuç sefalet. En azından Kübadaki gibi belli bir refah seviyesi bile yok.



    İnsanlar 2000'lerin ortasında söylüyordu, özel işletmeleri millileştirirsen üretim düşer, yabancı yatırımı kaçırırsan üretim düşer. Venezuelada da böyle oldu. "Dutch crisis" yaşadılar, petrol üretimine ağırlık vereceğiz derken diğer tüm endüstrileri çökerttiler. Chavez başa geldiğinde petrol ihracatı toplam ihracatın %85'ini oluştururken 2008 yılında %96'sını oluşturuyordu, dediğim sebeplerden petrol üretimi düşmesine rağmen.



    Venezuelada yaşanan olayların Maduro ile pek alakası yok. Chavez kalsa da olacaktı.



    Venezuela vatandaşları birbirine girdi, misilleme geldi.

    Chavezden en çok zarar gören sanayiydi.

    Sana çok basit bir soru, daha üç gün önce ABD Suriye'de katliam yapınca sevinen AKP ile Venezuela'da emperyalizmden açıkça, netçe destek alan bir "muhalefet" aynı cephede değil midir? Hangi yüzle beni AKP'li olmakla suçluyorsunuz o zaman?

    İkincisi, Venezuela'da krizin sebebi "tekelci" şirketlere el konulması değil, tam zıttı geri kalanına el konulmamasıdır. Buna da 21. yüzyıl sosyalizmi diyorlar. Finans-kapitali ikna edebileceklerini, ideolojik olarak düşürebildiklerini düşündüler. Halbuki ellerinde ne var ne yoksa, daha yasayı çiğnemeye fırsat bulmadan almalılardı. İşinize gelince "özel mülk", işinize gelince tekel... Yok öyle ya ma... O şirketlerin çoğu bir avuç kartelin elindeki işletmelerdi. Şimdi de krizin sebebi, yine o şirketlerin sabotajlarıdır. Gerçekleri saptırmayın, namussuzluk yapmayın!

    Sana AKP'li diyen yok. Sosyalistler olarak AKP'liler ile aynı kafa yapısındasınız diyen var. Aynı dilin eğitimli olanını, aynı mazeretlerin süslenmişini kullanıyorsunuz. İdeolojiniz de İslamcı ideolojisi gibi dogmatik, kendini yenileyemiyor, aynı şeyleri tekrar tekrar yaptırıp farklı sonuç bekliyor. O yüzden ara ara yeşil sosyalistler diyorum AKP'lilere.



    Yol yaptı köprü yaptı her ile üniversite açtı hastane açtı. Bunlar sosyalist rejimlerde, özellikle Doğu Avrupa'da gördüğümüz şeyler. %1 parayı yerken %99 eşit koşullarda fakirliğe mahkum. Sosyalist ideoloji ütopya vaadediyor; herkes eşit olacak, özgürlük olacak, fakir olmayacak, herkes eğitim görecek, herkes sağlık hizmeti alacak, işsiz kalmayacak. İslamcı ideoloji de ütopya vaadediyor, herkes dinini yaşayacak, zekat olacak fakir kalmayacak, herkes eşittir üstünlük takvadadır, Peygamber ilim Çin'de de olsa alın dedi, hırsızlık bitecek ahlaksızlık kalmayacak, dindar kişi yolsuzluk yapmaz.



    Rusya dahil hiçbir Doğu Avrupa ülkesi adam olmadı. Türkiye dahil hiçbir İslamcı ülke de adam olmadı. Vaatlerin tersi oldu, yolsuzluk aldı başını gitti, herkesi üniversiteli yapmak için harcanan para hiçbir işe yaramadı, aynı Doğu Avrupa ülkeleri gibi kasiyerlik yapan tarih mezunları var.



    Tayyip de halka refah getirecekti. Vesayeti yok edecekti, emperyalizme karşı duracaktı, altyapı, sanayi hepsi halkın yararına olacaktı, herkesin lideri olacaktı. Başkanlığa ABD dayatması diyordu mesela...



    Ee sonuç ne? Yolsuzluk, batan bir ülke, her zamankinden fazla kutuplaşma.



    Suçlu kim? Zinhar ülkeyi yönetenler değil. Dış mihraklar, para babaları, emperyalistler, dinsizler/karşı devrimciler. Ekonomiden anlamayan yöneticiler suçlu olamaz, ekonominin batmasının sebebi kılıştar/ABD destekli muhalefet.



    Faşizm de teoride mükemmel bir ideoloji. Hayır sosyalist kardeşim, sağa sola kötü gördüğün her şeye dediğin "faşist" değil. "La dottrina del faschismo" kitabındaki faşizmden bahsediyorum. Herkes devlet için çalışacak, bütün vatandaşlar eşit olacak, ülkemizi büyüteceğiz, devlet şirketler kurup işçilerin haklarını koruyacak, sosyalizm ve liberalizme üçüncü yoluz...



    Sonuç öyle olmadı. Önemli olan da sonuçtur. Mazeret üretmek dünyanın en kolay işidir. Faşistler de birilerini suçluyordu, Nazistler Yahudileri, sosyalistleri suçladı. Faşistler kapitalistlerle sosyalistleri suçladı.



    Chavez ekonomiden anlamıyordu, ülkesini batırdı. Sovyetler Birliğine 50'lerde 30 yıl ömür biçiliyordu, 10 yıl yanıldılar. Çünkü Sovyetleri yönetenler de ekonomiden anlamıyorlardı. Ellerinde bir kitap vardı, Marx da bunu uygularsanız her şey mükemmel olacak demişti. Marksizmle uyuşmuyor diye evrimci biyologları Gulaglara atmaya kadar gitti iş. İslamcıların elinde bir kitap var, Muhammed bunu uygularsanız her şey mükemmel olacak demişti, onlar da evrimci biyologları öldürmek istiyor çünkü kitapla uyuşmuyor.



    Bunları İslamcıların yüzüne vurduğumuz zaman mükemmel olan İslam, insanlar değil diyorlar. Sosyalistlerin yüzüne vurduğumuz zaman onlar sosyalizmi uygulamadı, gerçek sosyalizm/İslam bu değil diyorlar.



    Sizin sorununuz bu. Kapitalizmin bir kitabı yok. Üzerinde tartışılıyor, değiştiriliyor ve sürekli çağa uyum sağlıyor. Kapitalizm bir ideoloji değil, gerçeklik. İnsanlığın motoru demokrasi ve ona bağlı kapitalizmdir. Özgürlük her zaman eşitliğin önünde olmalıdır. Eşitliği özgürlüğün önüne koyan toplumlar batar. Venezuelada olan bu, SSCB'de olan bu. Sosyalizmin hiçbir zaman başarılı olmamasının sebebi bu. Venezueladaki insanlar Chavezden önce daha iyi durumdalardı. Mao olmasaydı Çinliler daha iyi durumda olurlardı, neyse ki Çin'de Deng'den başlayarak akıllı kişiler geldiler de ülkelerini doğru yola yönelttiler. Sosyalistler başa gelmeselerdi Ruslar en azından yaşarlardı, toplu katliamlara kurban gitmezlerdi.

    Sen nasıl demogogsun arkadaş ya? Marks bir kitap vermiş, uygularsanız muhteşem olacak demiş... Hangi kitap o? Kapitalizmin ne olduğunu açıklayan Kapital mi? Hayır, Kapital tam zıttı neyin ne olduğunu, yani kapitalizm gerçeğini açıklamıştır, geleceğe dair ne olacağını değil. Geleceğe dair ne olacağını Marks söylememiştir, bunu söylemeyi de kendine hareket olarak görür. Hangi kitap o söyle o zaman, manifesto mu? Değil... Marks bunu bilerek ve isteyerek gelecekte çözümleme yapacak kişilerin pratiğine bırakmıştır ve bunu uygulama şansı da Lenin'e aittir.

    Sen komünizme 30 yıl ömür biçildi diyorsun, halbuki Lenin 72 gün ayakta kalmasını başarı olarak değerlendirmiştir. Çünkü komünistler işkencelerden, katliamlardan geçmektedir ve sonrasında da geçmiştir. Lenin bu saldırılar altında 72 gün ömür biçtiği devletin 80 sene iyi ya da kötü yaşadığını görse, bunca saldırıya karşı, eminim senin şu yazına "hadi oradan" derdi.

    Sadece Endonezya'da 1 milyon komünist katledilmiştir ama sizin gibi demokrasi aşıkları için bu ufak sayının önemi yoktur. Türkiye'de 1980'lerde "DAL"dan geçmeyen önder yoktur (1-2 örgütün önderi dışında). Sen DAL nedir bilir misin ılık popolu arkadaşım? Komünizm böyle zor şartlarda yaşatılmaya çalışılmıştır.

    Deng Çipong'dan beri Çin güzel bir yer mi oldu sanıyorsun? Evet, Çin çok muhteşem oldu... Politik krizi "muhteşem bir sömürü sistemi" ile sonuçlandırıp, SSCB'yi yıkmak için Müslüman gerilla destekleyecek kadar gözü dönmüş sömürücü bir ülke olmak gerçekten muhteşem. İşte sizin gerçek yüzünüz, karşı-devrimciyi pakla, devrimcileri de katil ilan et. Çin emperyalist yöntemi yaşamak için deneyip "hayatta kalınca" güzel, ama Venezuela emperyalizm ile uzlaşmayan bir yöntem deneyince tu-kaka, diktatör... Halbuki ÇKP yönetimi Venezuela Sovyetlerinin yanında demokrasiye rahmet okutur ama bunun sizin için önemi yok. Tek önemli olan bir avuç parababasının suyuna pislik katmasın yeter.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Biz ne diyoruz ki? Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro bizimkinin aynısı aynısı. Dış güçler,mihraklar,küresel lobiler, her şeyin başı Washington gibi söylemleri var kendisinin. Bi fetö eksik.



    Bu arada videodaki şey doğru en büyük petrol rezervleri var. Bizde o da yok. Dışarı acayip bağımlıyız.

    Feto yapılanması ordada vardır belkı





  • quote:

    Orijinalden alıntı: helluri

    Bu yazıda bu anlatıyor yaşananları



    https://www.google.com.tr/amp/www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/al-sana-baskanlik-1630099/amp/

    İnşallah yazıdaki gibi olmaz ama öyle körü körüne bunu savunanlar varki insan tereddütte kalıyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon


    quote:

    Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon


    quote:

    Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci

    Ben Venezuela'lılarla yüz yüze konuştum, internetten görmekle yüz yüze yapılanları raporlara dayalı konuşmak arasında fark var. Venezuela'da eğitimden sağlığa, altyapıdan sanayi üretimine kadar değişen herşey halk yararına yapıldı. Zengin namussuzlar ise bunu kaldıramadı ve fon desteği ile isyan etti. Hadi bu dediğimi çürüt, de ki Venezuela muhalefeti emperyalizmden fon almayan, bağımsız, vatansever(!) bir muhalefet.

    Amaç halk yararına yapmak olabilirdi, retorik buydu, Chavez bu yüzden seçildi zaten. Ama yaptıkları halk yararına olmadı, bu kadar basit. Sonuç sefalet. En azından Kübadaki gibi belli bir refah seviyesi bile yok.



    İnsanlar 2000'lerin ortasında söylüyordu, özel işletmeleri millileştirirsen üretim düşer, yabancı yatırımı kaçırırsan üretim düşer. Venezuelada da böyle oldu. "Dutch crisis" yaşadılar, petrol üretimine ağırlık vereceğiz derken diğer tüm endüstrileri çökerttiler. Chavez başa geldiğinde petrol ihracatı toplam ihracatın %85'ini oluştururken 2008 yılında %96'sını oluşturuyordu, dediğim sebeplerden petrol üretimi düşmesine rağmen.



    Venezuelada yaşanan olayların Maduro ile pek alakası yok. Chavez kalsa da olacaktı.



    Venezuela vatandaşları birbirine girdi, misilleme geldi.

    Chavezden en çok zarar gören sanayiydi.

    Sana çok basit bir soru, daha üç gün önce ABD Suriye'de katliam yapınca sevinen AKP ile Venezuela'da emperyalizmden açıkça, netçe destek alan bir "muhalefet" aynı cephede değil midir? Hangi yüzle beni AKP'li olmakla suçluyorsunuz o zaman?

    İkincisi, Venezuela'da krizin sebebi "tekelci" şirketlere el konulması değil, tam zıttı geri kalanına el konulmamasıdır. Buna da 21. yüzyıl sosyalizmi diyorlar. Finans-kapitali ikna edebileceklerini, ideolojik olarak düşürebildiklerini düşündüler. Halbuki ellerinde ne var ne yoksa, daha yasayı çiğnemeye fırsat bulmadan almalılardı. İşinize gelince "özel mülk", işinize gelince tekel... Yok öyle ya ma... O şirketlerin çoğu bir avuç kartelin elindeki işletmelerdi. Şimdi de krizin sebebi, yine o şirketlerin sabotajlarıdır. Gerçekleri saptırmayın, namussuzluk yapmayın!

    Sana AKP'li diyen yok. Sosyalistler olarak AKP'liler ile aynı kafa yapısındasınız diyen var. Aynı dilin eğitimli olanını, aynı mazeretlerin süslenmişini kullanıyorsunuz. İdeolojiniz de İslamcı ideolojisi gibi dogmatik, kendini yenileyemiyor, aynı şeyleri tekrar tekrar yaptırıp farklı sonuç bekliyor. O yüzden ara ara yeşil sosyalistler diyorum AKP'lilere.



    Yol yaptı köprü yaptı her ile üniversite açtı hastane açtı. Bunlar sosyalist rejimlerde, özellikle Doğu Avrupa'da gördüğümüz şeyler. %1 parayı yerken %99 eşit koşullarda fakirliğe mahkum. Sosyalist ideoloji ütopya vaadediyor; herkes eşit olacak, özgürlük olacak, fakir olmayacak, herkes eğitim görecek, herkes sağlık hizmeti alacak, işsiz kalmayacak. İslamcı ideoloji de ütopya vaadediyor, herkes dinini yaşayacak, zekat olacak fakir kalmayacak, herkes eşittir üstünlük takvadadır, Peygamber ilim Çin'de de olsa alın dedi, hırsızlık bitecek ahlaksızlık kalmayacak, dindar kişi yolsuzluk yapmaz.



    Rusya dahil hiçbir Doğu Avrupa ülkesi adam olmadı. Türkiye dahil hiçbir İslamcı ülke de adam olmadı. Vaatlerin tersi oldu, yolsuzluk aldı başını gitti, herkesi üniversiteli yapmak için harcanan para hiçbir işe yaramadı, aynı Doğu Avrupa ülkeleri gibi kasiyerlik yapan tarih mezunları var.



    Tayyip de halka refah getirecekti. Vesayeti yok edecekti, emperyalizme karşı duracaktı, altyapı, sanayi hepsi halkın yararına olacaktı, herkesin lideri olacaktı. Başkanlığa ABD dayatması diyordu mesela...



    Ee sonuç ne? Yolsuzluk, batan bir ülke, her zamankinden fazla kutuplaşma.



    Suçlu kim? Zinhar ülkeyi yönetenler değil. Dış mihraklar, para babaları, emperyalistler, dinsizler/karşı devrimciler. Ekonomiden anlamayan yöneticiler suçlu olamaz, ekonominin batmasının sebebi kılıştar/ABD destekli muhalefet.



    Faşizm de teoride mükemmel bir ideoloji. Hayır sosyalist kardeşim, sağa sola kötü gördüğün her şeye dediğin "faşist" değil. "La dottrina del faschismo" kitabındaki faşizmden bahsediyorum. Herkes devlet için çalışacak, bütün vatandaşlar eşit olacak, ülkemizi büyüteceğiz, devlet şirketler kurup işçilerin haklarını koruyacak, sosyalizm ve liberalizme üçüncü yoluz...



    Sonuç öyle olmadı. Önemli olan da sonuçtur. Mazeret üretmek dünyanın en kolay işidir. Faşistler de birilerini suçluyordu, Nazistler Yahudileri, sosyalistleri suçladı. Faşistler kapitalistlerle sosyalistleri suçladı.



    Chavez ekonomiden anlamıyordu, ülkesini batırdı. Sovyetler Birliğine 50'lerde 30 yıl ömür biçiliyordu, 10 yıl yanıldılar. Çünkü Sovyetleri yönetenler de ekonomiden anlamıyorlardı. Ellerinde bir kitap vardı, Marx da bunu uygularsanız her şey mükemmel olacak demişti. Marksizmle uyuşmuyor diye evrimci biyologları Gulaglara atmaya kadar gitti iş. İslamcıların elinde bir kitap var, Muhammed bunu uygularsanız her şey mükemmel olacak demişti, onlar da evrimci biyologları öldürmek istiyor çünkü kitapla uyuşmuyor.



    Bunları İslamcıların yüzüne vurduğumuz zaman mükemmel olan İslam, insanlar değil diyorlar. Sosyalistlerin yüzüne vurduğumuz zaman onlar sosyalizmi uygulamadı, gerçek sosyalizm/İslam bu değil diyorlar.



    Sizin sorununuz bu. Kapitalizmin bir kitabı yok. Üzerinde tartışılıyor, değiştiriliyor ve sürekli çağa uyum sağlıyor. Kapitalizm bir ideoloji değil, gerçeklik. İnsanlığın motoru demokrasi ve ona bağlı kapitalizmdir. Özgürlük her zaman eşitliğin önünde olmalıdır. Eşitliği özgürlüğün önüne koyan toplumlar batar. Venezuelada olan bu, SSCB'de olan bu. Sosyalizmin hiçbir zaman başarılı olmamasının sebebi bu. Venezueladaki insanlar Chavezden önce daha iyi durumdalardı. Mao olmasaydı Çinliler daha iyi durumda olurlardı, neyse ki Çin'de Deng'den başlayarak akıllı kişiler geldiler de ülkelerini doğru yola yönelttiler. Sosyalistler başa gelmeselerdi Ruslar en azından yaşarlardı, toplu katliamlara kurban gitmezlerdi.

    Sen nasıl demogogsun arkadaş ya? Marks bir kitap vermiş, uygularsanız muhteşem olacak demiş... Hangi kitap o? Kapitalizmin ne olduğunu açıklayan Kapital mi? Hayır, Kapital tam zıttı neyin ne olduğunu, yani kapitalizm gerçeğini açıklamıştır, geleceğe dair ne olacağını değil. Geleceğe dair ne olacağını Marks söylememiştir, bunu söylemeyi de kendine hareket olarak görür. Hangi kitap o söyle o zaman, manifesto mu? Değil... Marks bunu bilerek ve isteyerek gelecekte çözümleme yapacak kişilerin pratiğine bırakmıştır ve bunu uygulama şansı da Lenin'e aittir.

    Sen komünizme 30 yıl ömür biçildi diyorsun, halbuki Lenin 72 gün ayakta kalmasını başarı olarak değerlendirmiştir. Çünkü komünistler işkencelerden, katliamlardan geçmektedir ve sonrasında da geçmiştir. Lenin bu saldırılar altında 72 gün ömür biçtiği devletin 80 sene iyi ya da kötü yaşadığını görse, bunca saldırıya karşı, eminim senin şu yazına "hadi oradan" derdi.

    Sadece Endonezya'da 1 milyon komünist katledilmiştir ama sizin gibi demokrasi aşıkları için bu ufak sayının önemi yoktur. Türkiye'de 1980'lerde "DAL"dan geçmeyen önder yoktur (1-2 örgütün önderi dışında). Sen DAL nedir bilir misin ılık popolu arkadaşım? Komünizm böyle zor şartlarda yaşatılmaya çalışılmıştır.

    Deng Çipong'dan beri Çin güzel bir yer mi oldu sanıyorsun? Evet, Çin çok muhteşem oldu... Politik krizi "muhteşem bir sömürü sistemi" ile sonuçlandırıp, SSCB'yi yıkmak için Müslüman gerilla destekleyecek kadar gözü dönmüş sömürücü bir ülke olmak gerçekten muhteşem. İşte sizin gerçek yüzünüz, karşı-devrimciyi pakla, devrimcileri de katil ilan et. Çin emperyalist yöntemi yaşamak için deneyip "hayatta kalınca" güzel, ama Venezuela emperyalizm ile uzlaşmayan bir yöntem deneyince tu-kaka, diktatör... Halbuki ÇKP yönetimi Venezuela Sovyetlerinin yanında demokrasiye rahmet okutur ama bunun sizin için önemi yok. Tek önemli olan bir avuç parababasının suyuna pislik katmasın yeter.

    Orada "bir kitap" anlatımımı kolaylaştırması için. Yoksa Muhammed'in de "bir kitap"ı yoktu. Kuran var, hadis kitapları var, imamların kitapları alimlerin kitapları var. Bunların hepsi bir araya gelerek ideolojiyi oluşturuyorlar. Tek tek bütün literatürü saymak yerine yaptığımı yaptım.



    Lenin demen iyi oldu. Bertrand Russell zamanında komünizmden çok umutluydu. Bu yüzden devrimi yerinde görmek için Rusya'ya gitti, Lenin ile görüşme fırsatı buldu.



    "Kim olduğunu bilmeden onunla tanışsaydım, büyük bir adam olduğunu tahmin edemezdim. Bana inanılmaz sabit fikirli, dar görüşlü bir adam gibi geldi. Tahmin ediyorum gücü; dürüstlüğünden, cesaretinden ve -Marx İnciline (yazar Marxian Gospel der) olan- sarsılmaz inancından geliyor. Marx İncili Hristiyan bir şehidin cennet umutlarının yerini alıyor. Lenin'in özgürlüğe karşı çok az sevgisi var, Diocletian zamanında eziyet çeken Hristiyanlar gibi. Onlar da gücü elde ettiklerinde misilleme yapmışlardı.



    Rusya'ya bir komünist olarak gittim. Ancak şüphesi olmayanlarla karşılaşmak şüphelerimi bin kat arttırdı. Sadece komünizm için değil, insanların uğrunda başkalarına büyük sefalet çektirebileceği bir inanca sarılmanın bilgeliği için de."



    Benim bahsettiğim "tek kitap" Bertrand Russell'ın dediğidir. Artık yeterince açık olmuştur herhalde.







    "Yok sen şunu gördün mü yok sen şunları yaşadın mı biz neler çektik vs." İslamcı retoriği devam ediyor. "Sen 28 şubatı gördün mü, bu ülkede alimler asıldı, herkes bize karşı bilmem nerede şu kadar müslüman öldürüldü". Bu retoriği sarsılmaz inanç besliyor.



    Hikaye bunlar. Eline silah alır da eşkıyalık yaparsan karşılığını alırsın. Eline silah alıp eşkıyalık yapanları översen de karşılığını alırsın. Kimsenin durduk yere sosyalist öldürdüğü yok ama sosyalistlerin gücü ellerine aldıklarında durduk yere insanları öldürdüğü örnekler çok. Toplu katliam saymakla bitmiyor. Liberal düzende elinize silah almadığınız sürece rahatlıkla fikirlerinizi anlatıyorsunuz, kimse sizi gulaglara tıkmıyor, kurşuna dizmiyor, ortadan kaybolmuyorsunuz. Sosyalist düzende biz fikirlerimizi anlatamayacağız. Mesele bu. Sosyalizmin uygulandığı her yerde bunu görüyoruz. Bir İslam devleti gibi, dini eleştirmek fitnedir orada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu da mı gol değil? Bu da mı?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.