Şimdi Ara

Vektörler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sin, Cos hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok ve okulda fizikçi anlatmasına rağmen bu ikisini hala anlamış değilim. Vektörlerde bu kadar gerekli mi bunları bilmek cidden?




  • Youtubedan falan video izle anlarsın abi sin cos u o kadar zor değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ünide fizik1 de ilk haftalarda işlenen ve vize banko gelen ve en çok puan alınan konudur vektörler. Öyle aman aman bir konu değil yani fazla üstüne düşme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Gmn_ -- 12 Eylül 2023; 21:14:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam vektörler karşınıza direkt olarak çıkmasa da bağıl hareket, newtonun hareket yasaları, atışlar vs. derken 11'in tüm konuları ve 12'nin ilk konularında vektörleri ve bu sin, cos hatta tan ve cot'ları hep kullanacaksınız. Bu sinlerin cosların bir vektörün bileşenlerini bulmakta kullanıldığını bilin ve 37, 53, 45 derecelerin değerlerini bilin çoğunlukla yetecektir bence. Umut öncülü önerebilirim kanal olarak da. Bunlar dışında bir de cos teoremi olacak onun matematiğe göre fizikteki farkı cos teoreminde matematikte a^2 = b^2 + c^2 - 2bc.cosa derken fizikte genellikle a^2 = b^2 + c^2 + 2bc.cosa kullanılır formül aslında tamamen aynı formül ama bu görünüşteki farklılığın da açının bütünlerini kullanmamızdan gelme mantığını anladıktan sonra trigonometri kısmını tamamen halledersiniz diye düşünüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egehan_45 -- 12 Eylül 2023; 21:45:43 >
  • Saitama93 S kullanıcısına yanıt
    Lise / üniversite?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gerekli, ama çok genel kavramları soruyorlar. Mesela yatay bileşen = mg.cos(a) veya dikey bileşen = mg.sin(a) gibi. Gereksiz formülleri ezberlemeye gerek yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.