Şimdi Ara

Vekalet ile araç satarken nelere dikkat etmek gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Aracımı satmak üzereyim, ancak alıcı benimle aynı şehirde olmadığından bir yakınına vekalet verecek.

    Birincisi, vekalet Sahibi vekaletnamenin orjinalini noterde ibraz etmeli mi yoksa sistemden gözükecek mi?

    İkincisi, ben vekalet verenin( aracı üzerine yapacağım kişinin) parayı bana EFT yapması gerektiğini söyledim. Doğrusu bu mudur?
    ( malum aracı alacak olan kişi dışında başka birinden eft alındığında sonrası İçin risk içerebiliyor)

    Üçüncüsü araç satış işlemi bitikten sonra mecburen aracı vekalet sahibine teslim edeceğim daha sonra bu herhangi bir risk oluşturur mu?

    Genel olarak dikkat etmemi önereceğiniz başka hususlar var mı ?



  • Merhaba, yeni sistemde vekalet veren kişi vekaleti vekalet verdiği noterde taratıp online sisteme yükletirse siz bulunduğunuz şehirdeki noterde işlem yaparken vekaletle alım yapacak kişinin ibrazına gerek kalmıyor. Ama yinede vekaletin bir örneğini istesin en azından telefonunda bulunsun.


    İkincisi aracı üzerine satın alacak kişi kim ise parayı onun eft yapması daha sağlıklı olur. Sonuçta ruhsat sahibi o kişi olacak.


    Üçüncü sorunuz için ise bir problem yaşanmaz diye düşünüyorum. Sonuçta vekaletle araç alıyor.


    Dikkat edeceğiniz en önemli şey paranız hesabınıza geçmeden satışı kesinlikle vermeyin!

    Son zamanlarda yok dekont attım, biz satışı yapalım para birazdan geçer vs diyerek dolandırılan çok. İnsanlar bir anlık dalgınlığa ya da aceleye yenik düşüyor.

  • nightblueist kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun bende sizin gibi düşünmüştüm. Peki online sisteme yükletmek için vekaletname noter memurlarınca hazırlanırken mi belirtilmeli? Yoksa tüm vekaletler için işlem bitikten sonra bu istekte bulunulabiliniz mi? Ben alıcı olsam neyse de karşı taraf buna bu kadar dikkat edebilecek mi endişe ediyorum.
  • ermanerz kullanıcısına yanıt

    Notere araç alış vekaleti çıkarıcam ve sisteme yükleyeceğiz demesi yeterli. Birde bu işlemi aynı gün yaparsanız daha sağlıklı.


    Vekalet verecek kişi 2 adet fotoğraf vericek notere unutmasın genelde unutuluyor,2 adet fotoğrafsız olmuyor.


    Merak etmeyin vekaletle aldırıcam diyen kişi işi biliyordur az çok, yoksa bu işlere girişmez diye düşünüyorum.

  • nightblueist kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun teşekkür ederim ☺️
  • Parayı alıcı veya vekil gönderebilir, farketmez. Satış belgesinde ikisinin de adı yazacak.


    Vekaletnamenin geçerliliğini kontrol etmek noterin görevi, sizinle alakalı bir durum yok, doğruluğunu teyit etmeden işlem yapmazlar zaten.


    Satış evrakını aldıktan sonra anahtarı da arabayı da vekile teslim etmekte bir sorun yok, alıcı güvenip vermiş vekaleti.

  • para yatmadan işlemi hızlandırmak için noter "parayı hesabınızda gördünüz mü" diye sorduğunda "evet param yattı" demeyin. bekleyin bekletin!


    ben aracımı alırken satan kişi kardeşine vekalet vermişti, parayı asıl araç sahibinin adına olan hesaba gönderdim, tabi önce noter evrakları kontrol edip satışa engel bir durum yoktur dedikten sonra, açıklamaya da 07..... adf plakalı araç satışı için yazdım öyle gönderdim parayı. noter karşıdan cevap gelmesini bekledi, kapıda kuyruk olmasına rağmen hiç acele ettirmediler, adam abisini aradı, abisi tamam para yattı dedi, o notere söyledi, imzalar atıldı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.