Şimdi Ara

VDSL2 modem ve kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tip7 saha dolabımız aktif oldu ve aklıma takılan bazı sorular var.Saha dolabı aktif olmadığı zaman sık sık kopma sorunları yaşıyordum.Bende elektrikçiye bina içi tesisatının değiştirtdim.Cat5 veya cat6 kablo kullan dedim oda gerek yok bu kabloda sorun yaşamassın dedi.Dediği gibide oldu eski kablomuz 25-30 senelik bir kablodur.Kablo değiştikden sonra 4Mbps internet alırken 6Mbps internet almaya başladım.Şimdi tip7(vdsl) saha dolabı aktif oldu ve 8mbps sabit internet alıyorum.Buraya kadar sorun yok.Elektrikçinin bağladığı kablonun cinsine baktım pdv diye bir kablo haberleşme ve telefon kablosu diye geçiyor.Kalaylı rutubete ve neme dayanıklı hala aktik olarak kullanılan bir kablo.teknik detayları bu linktehttp://www.ersekablo.com.tr/tr/urun_detay.php?id=334&cid=35&kablo=%3EPDV%20&%20PDV%20-%20K

    Şimdi ben diyorumki bu kabloyu değiştirip cat6e kullansam mı?Bu kabloda data kabloları diye geçiyo.diğer bir sorumsa modem ttneti verdiği modemimi kullanıyım yoksa airties air5650 alıyım mı piyasadan alından air 5650 ile ttnetin verdiği air5650 arasında performans farkı varmıdır?Ama gönlümden asus n66u dsl modeli geçiyor gerçekten performans konusunda daha iyi verim alabilir derseniz bundan alabilirim.Saygılar







  • msdos34 M kullanıcısına yanıt
    Hocam modem arayüzündeki hat değerlerini bulup buraya koyarmısınız.Sıkıntı yaşamıyorsanız kablo filan değiştirmek gereksiz olabilir.
  • Hocam sıkıntı yaşamıyorum sadece degiştirsem daha iyi verim alabilirmiyim diyorum.hat degerlerim resimdeki gibi
     VDSL2 modem ve kablo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hattın şuan gayet güzel hatta mükemmele yakın denebilir.Modem olarak eğer imkanın varsa Asus n66u Airties'e göre kat kat daha iyi bir seçim olacaktır.Özellikle yoğun veri iletişimi altında çok daha stabil bir bağlantı kuracaktır.
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Saol dostum bizim buralara kapiya kadar fiber gelmez binalarda eski.zaten vdsl teknolojiside bayagi sene goturur gibi geliyo.modem alicaksam bikere aliyim simdi baktim airties en son vdsl 17a protokolunu destekliyo ve bu protokol 100mbps kadar izin veriyo asus un vdsl modemi vdsl 30 protokolunu destekliyo ve bu protokol 200mbps kadar destekliyor.her nekadar telekom vdsl 30 protokolunu kullanmasada ilerisi icin lazim olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burada vdsl bile yok 2km uzaktaki santral ile 4 Mbit adsl2'ye devam
    Dediklerine katılıyorum bu modem alındığı zaman ömürlük olur herhalde
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Daha geçen hafta kadar bende 2.5 km sanrtalden zorla 6mbps alabildim normalde 4mbps üstü olmaz diyolardı.adamlar bende bıktı normalde 10 snr den sonra kopan 6mbps yükselttiler 5-6 snr düşmesine rağmen kopmuyordu.Aslında ortada bi haksızlık var tarifeni bilmiyorum ama galiba 8mbps kadardır sende bende aynı parayı ödüyoruz bu adalet mi?hatta nerdeyse 20mbps paket bile aynı fiyat.Ya herkese eşit hizmet edicek yada maliyet eğer söz konusu ise misal sana 4mbps internet geliyo ve bu adamlar bunu görüyodur sana faturanın yarısını yansıtıcak.Bana internet hizmeti ve ücreti çok adaletsiz.
  • AKN siz vdsl2 lazımsa buradayım

    32mbit 159tl taahütsüz
  • Kardeşim imkanın varsa ttnetten hipernete geç. Bedava modem versinler millet bayağı karşı ama bana sagem verdiler olağan üstü memnunum.

    Valla kablo değişmesen iyi olurmuş sana masraf olmazdı benimde bakır kablo.12mb alan hızımı geçen sene bozdular birinin netini yaparken, 1 sene 6 mb kullandım neti. Bu ayda hipere geçiş yaptım 20 mb ti direk aldım aynı kablodan. Hattımda sağlıklı 23 snr down 40 snr up var. Donw düşük diyebilirler bana yetiyor sonuçta 20 den fazla hız düşünmüyorum akn olduğundan dolayı. Yeterde artar.

    Şimdi modem değiştirsenden vdsl vermezler heralde illa tarife değiştirmen istenecek. TTnet ofise gidip 3lü avantajı zorlamanı tavsiye ederim.
  • invisible kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kablo değiştirmeyi çok önceden yapmıştım ve yararını gördüm evim zaten giriş kat olduğundan bir masrafımda olmadı.Modem konusunda kararsızım.Tabiki modem değiştirince vdsl vermiyorlar ama eli kulağında 20mbps hiper(yada fiber) diye adsl2+ sinyalinden hız verirler.Ben kendi hazırlığımı yapmak istedim.Açıkcası düşündüğüm hız 35mbps ama 1 sene taahüt verdim ve 8 ay kaldı olduğum tarifede 35mbps tarife yok 50mbps tarife var ona geçmeye düşünüyorum taahütü bozmadan.Aslında asus modemi istememdeki bir neden kendi cloud oluşturmak 1tb nas takıp cloud oluşturmak asus buna izin veriyor hatta tel uygulması ile destek veriyor.bu kapasitede bir bulut uygulaması acayip para istiyorlar.Bakalım elimde bir adet airties air 5453 var onuda satmam lazım veya ttnetden airties air 5650 için ısrar edicem pek gerek olmasada airties air 5453 accces point olarak kullanıcam.
  • Bilgisayarı karıştırırken ESKİ hat değerlerimi buldum
     VDSL2 modem ve kablo
  • Arkadaşlar internet ilg geldiğinde 26 mpbs leri gordum ama telefon hattından modeme giden kabloya ek yapılınca hız 7 mpbs nin üzerine çıkmıyor sizce yaptığım ekten dolayı olabilir mi ?
     VDSL2 modem ve kablo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clonar C kullanıcısına yanıt
    Yapılan her eknsinyal kalitesini bozar. Ek yerinden ayırıp mıdeni buraya bsğlayarak test edin hocam. Eğer hız yükselirse sorunu buldunuz demektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clonar

    Arkadaşlar internet ilg geldiğinde 26 mpbs leri gordum ama telefon hattından modeme giden kabloya ek yapılınca hız 7 mpbs nin üzerine çıkmıyor sizce yaptığım ekten dolayı olabilir mi ?
     VDSL2 modem ve kablo

    Tabiki ek doğru yapılmazsa hat kalitesi çok düşer. Aynı zamanda kablo kaliteside önemlidir. Telekomcular özel konektör kullanır ek için, bant vs. ile ek yapmaz. Ek yapma bilginiz yoksa telefon kabloları için yapılmış özel klemensler kutuları var piyasada. Paralel hat oluşturmak için vs. kullanılıyor. Kablo klemense bağlanıp jaklı telefon kablosu bile takılabiliyor.



    Örnek:



    https://turkish.alibaba.com/product-detail/rj11-single-terminal-box-us-6p4c-telephone-terminal-box-718695644.html



    Telekomcuların kullandığı:



    https://www.elektriktoptanci.com/urun/yak-1-boncuk-konnektor.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 20 Kasım 2016; 12:51:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.