Şimdi Ara

VDSL2 GELDİ => ANA KONU (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
0
Favori
50.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakalım 15 Temmuz da geçilecek mi..
  • Umarım gelir.Yunanlılara hava atacağım.
  • vdsl icin de adsl modemin referans degerlerine bakarak yorum yazmak henüz vdsl ne oldugunu bilmedigimizi mi gösteriyor acaba

    bise degil cikinca bu modemlerle baglanmayi deneyenler olmucak degil hani
  • ooo benim 15 mbite kadar destekliyo buyrun resme bakın:



     VDSL2 GELDİ => ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomluevrim -- 7 Temmuz 2008; 23:48:47 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: excoder


    quote:

    Orjinalden alıntı: Eh®imeN


    quote:

    Orjinalden alıntı: excoder

    az önce smileadsl'de çalışan arkadaşım ile görüştüm. Smileadsl 15 temmuz 2008 itibari ile vdsl2 satışına başlayacakmış.


    1 Temmuzda'da Telekomun VDSL2 Satışına başlaması gerekiyordu.

    Daha çok bekleriz gibime geliyor..




    ben de aynı şeyi söyledim, fakat onlara da telekomdan gerekli bilgiler gelmemiş.3-5 kişi dışında vdsl2 hakkında muhattab bulamıyorlarmış.sanırım çoğu servis sağlayıcı 15 temmuzdan itibaren satış yapacak.



    HANİ TEMMUZ NE OLDU TELEKOM

    bi kişi bile görüşemedimi hala ...
    ben ayın 2-3 gibi aradım bilgi almak için telekom müdürlüğüne gidin dediler...
    hala aynı yerdemiyiz daha kimse bağlatamadı yada bilgi alamadı mı
    buda turbo adsl gibi olacak kanımca.

    sunlara dur diyecek biri yokmu ya nerdesin Gazmennnnn


    tüketiciyi kandırmak , yanıltıcı reklam yada haksız rekabet gibi bir şeyden birisi sunları mahkemeye versin ya kesin kazanırda
    güc lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 8 Temmuz 2008; 9:34:33 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Apexi

    vdsl icin de adsl modemin referans degerlerine bakarak yorum yazmak henüz vdsl ne oldugunu bilmedigimizi mi gösteriyor acaba

    bise degil cikinca bu modemlerle baglanmayi deneyenler olmucak degil hani


    Adsl modemin referans değerlerine bakarak yorum yazmak gayet mantıklı dostum.Ev ile Santral arasında ki sinyal gücünü ve bu sinyalden bize maksimum ne kadar hız geliceğini öğrenmek gayet mantıklı.Vdsl'de nano teknolojik sinyallerle gelmiyor sonuçta aynı kablolardan aynı sinyallerle gelicek.Yani demek istediğim TT daha cin olmadan adam çarpmaya çalışmakla göz boyuyor.Vdsl inanılmaz bir alt yapı gerektiren teknoloji.İlk önce Tr'de ki heryeri fiber optic döşesinler ( daha ist.de bile zar zor var ).Sonra artisliklerini yapsınlar.

    Ayrıca bkz. avrupanın endüstri devi almanyada bile sadece 12 şehirde var.İncelemek isteyen olursahttp://www.t-home.de/vdsl




  • Bugün yeniden VDSL2'yi sormak için Avcılar TÜRK TELEKOM'u aradım, bana şu an sadece dilekçe ile başvuru aldıklarını. Yaşadığım yerde verilip verilmeyeceğini sorduğumda ise, dilekçelele gelen talebe göre belli olacağını söylendi.

    Anlaşılan VDSL2 altyapısı gelen ön talebe göre oluşturulacak. Aynen ADSL'in ilk başladığı zamanlardaki gibi olacak: talep az ise hizmet yok.


    quote:

    Orjinalden alıntı: isikayhan

    VDSL2 için ben de bugün önce TTNET'i aradım, TÜRK TELEKOM'u arayın dediler

    TÜRK TELEKOM'dan ise şu an son kullanıcıya VDSL2 hizmeti verilmediğini, şu an yaşadığım yerde verilip verilemeyeceğeni öğrenmek için bağlı olduğunuz şube müdürlüğünü arayın dediler

    İstanbul-Avcılar TÜRK TELEKOM şube müdürlüğününden konuştuğum kişi: bugün İstanbul bölge müdürlüğünde VDSL2 ile ilgili toplantı olduğunu, birkaç gün sonra bilgi verebileceklerini söyledi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 8 Temmuz 2008; 17:13:03 >




  • VDSL2 32Megabit internet hızı şimdilik hayal olabilir, aşağıdaki yazıyı okuyun:

    http://berkin.shiftdelete.net/vdsl2-aslinda-kac-megabit/
    http://www.haber7.com/haber/20080705/VDSL2-gercekten-kac-Megabit.php

    VDSL2 Aslında Kaç Megabit?

    İnternet Yorum Yaz Başlığa bakıp yahu bu nasıl bir laf oyunu, demeyin! Herkes yeni gelen bağlantılarımızı 16 ve 32 Megabit internet erişimi sağladığını zaten biliyor, mu diyorsunuz? Açıkçası o konuda bazı şüphelerim var. Şimdi size biraz bunlardan bahsetmek, hafif de keyfinizi kaçırmak istiyorum. Hayır zevkten değil, bunu görev sorumluluğum sebebiyle yapıyorum. Habercilik dediğiniz sevimsiz ihtimalleri de değerlendirmektir.

    VDSL2 Ne İçin Kullanılıyor?

    Dünyada ileri seviye internet bağlantıları sadece internet erişimi için son kullanıcılara satılmıyor. İnternet ve temelindeki IP, yani internet protokolü aslında diğer hizmetleri değiştirmek ve kendi üzerinden sağlamak gibi bir işe yarayabiliyor. Örneğin telefonu ayrı bir hizmet vermek yerine uç birimini VOIP olarak verebilmek mümkün (bkz: Skype). Aynı şekilde televizyon yayınlarını da internet protokolü üzerinden vermek cazip bir yöntem. Hem yayın dijitalliğinden bir şey kaybetmiyor, hem etkileşim çok yüksek miktarlara çıkabiliyor hem de her yayını yayınlandığı zaman izleme zorunluluğundan kurtuluyorsunuz. İsterseniz How I Met Your Mother’ı açın, kaçırdığınız on tane bölümü bir gecede izleyin (sonra sabah işe geç kalın, patron sizi kızılcık sopasıyla karşılasın. Steaksauce!).


    Diyeceğimiz o ki şirketler bu kadar yüksek bağlantı hıznı sadece internet için sağlamıyor. Alternatif hizmetleri bu sistem üzerinden sunmayı düşünüyorlar.

    Geniş Bant İnternete Geniş Özellik

    Türk Telekom ve diğer internet servis sağlayıcıların VDSL2 ‘yi diğer hizmetleri de internet protokolü üzerinden sağlamak istediği için sunuyorlar. Bu konuda bütün dünyadaki hizmet ilerleyişi ve konumlandırması bu şekilde. Tabii bu kadar bol internet bulduğunda 7/24 kendisini downloada verecek insanlar da mevcut. Fakat önemli olan dediğimiz gibi diğer dijital hizmetlerin de bu hat üzerinden sağlanması. Bu biraz da neden 1 Mbit upload’ımız var sorusunu cevaplıyor gibi. Ama esas felaket senaryosuna daha gelmedik.

    32 Megabit Ama İnterneti Ne Kadar?

    Hın hın!.. Geldik can sıkıcı konulara. Her ne kadar VDSL2 hizmeti mesafe kısıtlı bir teknoloji de olsa Türk Telekom talebe bağlı şekilde gerekli düğüm noktalarını yerleştirerek bu hizmeti kaliteli şekilde sunmayı ve şebekeyi bu şekilde yenilemeyi düşünüyor.

    Geçtiğimiz gün katıldığımız ve ZyXEL Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan‘la uzun ve keyifli bir sohbet yapma fırsatını bulduğumuz toplantıda Türk Telekom’un bu azminin arkasında aslında yatan durumları da biraz konuşma şansımız oldu. Malumunuz, dünya çapında bilinen ve Türkiye’ye tamamen kendi iştiraki olan bir ofis açan iletişim deviyle toplantı yaptığınızda konu da internet odaklı oluyor. Efendim, durum şu: Vefa Bey’in de sohbetimizde belirttiği üzere bu tür bağlantılar sadece internet erişimi için verilmiyor. Sohbetimiz devam ettikçe işin daha da kötüye gittiği senaryomuz şu şekilde oluştu:

    32 Megabit = 8 Megabit İnternet + 24 Megabit IPTV ve Diğer Hizmetler

    Her ne kadar şu sıralarda 16 ve 32 Megabitlik bağlantılarımız doğrudan internet çıkış hızı gibi satılsa da ileride bu konuda bir kısıtlama gelebilir. Basit bir matematik hesabı yapalım isterseniz. 32 Megabitten bin tane abonemiz olsa 32 Gigabit eder. Türkiye’nin yurt dışı çıkışı 160 Gigabit civarında. 1000 değil 10.000 abone olsa, kazara bir kısmı yurt dışından birşeyler bakınsa… hepimize kolay gelsin.

    Bunlar Doğru mu?

    Matematik kısmı, evet doğru. Diğer taraftan bizle kahin değil, teknoloji uzmanıyız. Bunlar da faldan çıkan sonuçlar değil belirli mantık analizleri, bilgi ve deneyimler ışığında çıkartılmış sonuçlar. Temkinli davranmakta ve 2009 başı gibi artık 32 Megabitlik bağlantıyla sabit 4 MB/s dosya indirme hızı beklememekte fayda var diyorum.

    Güzel günler ve hızlı internet bizimle olsun!

    Yazan: Berkin Bozdoğan
    SDN -http://shiftdelete.net




  • 1 mbit sınırsızları 2 mbit yapsınlar da başka bir şey istemiyorum.
  • 4 Mbit kullanıcısıyım sadece istiğim şu VDSL teknolojisini alsınlar musayit neyse tek isteyim fiyat indirimidir 4mbit şöyle 50-60 ytl arası olsun gerisi faso fiso sanki hergün DVD film koleksiyonu yapıyorumda 32Mbit napayım apartmanımdaki dostlarımla 16Mbit hızı ortakalaşa girişelim dedik ne bize bu konuda aydınlatan bir bilgi var nede ortada VDSL2 modem mevcut ben bu teknolojininde gece gece sinirimi bozmayım.




  • Milyonlarca dolar medya reklamı yaptılar, hizmeti henüz veremiyorlar çok enteresan bir durum. Zaten bence telekom'un yaptırğı reklamların amacı tanıtımdan ziyade, medyayı doyurma olarak görüyorum ben. Benim televizyonum olsa, bu kadar telekom reklamı alsam, arada ben çıkıp olmayan telekom hizmetini bile överim, durum buraya kadar geldi.
  • Geçenlerde ADSL aboneliğimi 2 sene uzatmam için bana bir teklifte bulundular telekomdan. Arayan bayan uzun süredir ADSL abonesisiniz ama hiçbir kampanyamızdan yararlanmamışsınz, eğer 2 sene ADSL aboneliğinizi uzatırsanız %12 indirim yapacağız dedi. Tamda VDSL2 çıktığı günlerde... Bende hemen bayana, ilgilenmiyorum ADSL ile, ben esas VDSL2'yi sormak istiyorum ne zaman alabileceğim dedim. Bayanda henüz çalışmalarımız devam ediyor dedi, ama öncelikle kurumsal dağıtılacak dedi, belli bir süre sonra bireysel kullanıcılara verilecek dedi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: truva1975

    Milyonlarca dolar medya reklamı yaptılar, hizmeti henüz veremiyorlar çok enteresan bir durum. Zaten bence telekom'un yaptırğı reklamların amacı tanıtımdan ziyade, medyayı doyurma olarak görüyorum ben. Benim televizyonum olsa, bu kadar telekom reklamı alsam, arada ben çıkıp olmayan telekom hizmetini bile överim, durum buraya kadar geldi.

    +1 Olay aynen budur..
  • 32 Mbit'e geçmeyi düşünüyordum ama herkes kötü yorum yazmış.Ben de bugün Türk Telekom'u aradım.Durumu anlattım.Onlarda şu an geçmemekte fayda var.Deneme aşamasında dedi.
  • Şu Jem Bey'e verilen paryı ADSLe yatırsalardı şimdiye kadar hızlı ve ucuz internet sahibi olurduk...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hunter_one

    VDSL2 den faydalanmak için santrale yakın olmanız gerekiyor 16 mbit için en çok 2km 32 mbti için en çok 1km hatta 500 metre yakın olmanız gerekiyor santrale. Yoksa belirtilen hızları asla yakalayamazsınız.

    Misal 4mbit interneti bile alamayan yerler varya onlar hiçbir şekilde ümitlenmesinler.

    Modeminizde hattınız gürültü oranını gösteren desibel db değerleri varsa yaklaşık olarak santrale olan uzaklığınızı ve hattınızdaki gürültü oranınızı hesaplayıp görebilirsiniz. Burada bir açıklaması mevcut inceleyin lütfen:

    http://www.pclabs.gen.tr/2008/07/01/vdsl2-hakkinda-merak-edilen-sorular/

    Benim SNR(signal-to-noise ratio=sinyal gürültü oranı) veya Noise Margin değeim (40db) yani bu iyi bir değer ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.

    attenuation ise 27 db yaklaşık olarak 2km uzaklıktayım santralime yani ben 16mbit vdsl2 alabilirim ama 32mbit lik vdsl2 alamam istesemde. Bu değerlerinizi sizde karşılaştırın.





    Haydaa benim hat adsl2+ ya geçti eskiden noise margin downstream: 40 db iken şimdi 24 db e düşmüş. Yahu adsl2+ daha iyi bir teknoloiji neden gürültü oranım düştü anlayamadım? Hız testlerinde bir değişiklik yok ama hızım gene aynı pinglerde de bir fark göremedim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hunter_one


    quote:

    Orjinalden alıntı: Hunter_one

    VDSL2 den faydalanmak için santrale yakın olmanız gerekiyor 16 mbit için en çok 2km 32 mbti için en çok 1km hatta 500 metre yakın olmanız gerekiyor santrale. Yoksa belirtilen hızları asla yakalayamazsınız.

    Misal 4mbit interneti bile alamayan yerler varya onlar hiçbir şekilde ümitlenmesinler.

    Modeminizde hattınız gürültü oranını gösteren desibel db değerleri varsa yaklaşık olarak santrale olan uzaklığınızı ve hattınızdaki gürültü oranınızı hesaplayıp görebilirsiniz. Burada bir açıklaması mevcut inceleyin lütfen:

    http://www.pclabs.gen.tr/2008/07/01/vdsl2-hakkinda-merak-edilen-sorular/

    Benim SNR(signal-to-noise ratio=sinyal gürültü oranı) veya Noise Margin değeim (40db) yani bu iyi bir değer ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.

    attenuation ise 27 db yaklaşık olarak 2km uzaklıktayım santralime yani ben 16mbit vdsl2 alabilirim ama 32mbit lik vdsl2 alamam istesemde. Bu değerlerinizi sizde karşılaştırın.





    Haydaa benim hat adsl2+ ya geçti eskiden noise margin downstream: 40 db iken şimdi 24 db e düşmüş. Yahu adsl2+ daha iyi bir teknoloiji neden gürültü oranım düştü anlayamadım? Hız testlerinde bir değişiklik yok ama hızım gene aynı pinglerde de bir fark göremedim.






     VDSL2 GELDİ => ANA KONU


    benimki ne durumda ?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: fenerista07

     VDSL2 GELDİ => ANA KONU


    benimki ne durumda ?



    attenuation uzaklık değeri ne kadar yüksek olursa o kadar mesafe var demektir santralle aranızda. Mesela sen neredeyse 4 km lik bir uzaklığa sahipsin. Tabi bu kablo uzunluğu ve yaklaşık bir hesap. Öteki değer de hattaki gürültü oranı ne kadar yüksekse o kadar iyi oluyor.
  • Ortak kullanmak yasakmı net i ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DoomsDay!

    Ortak kullanmak yasakmı net i ?

    Öyle.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.