Şimdi Ara

Vatandaş neden hala küçük esnaftan alışveriş yapıyor, anlamıyorum (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kapitalistler toplaşmış kıvrılalım şöyle
  • Sohbet muhabbete ne kadar muhtacmissiniz. Arkadaslariniz yok mu ? Onlarla sohbet edin siz de.

    Burada buyuk marketlerden bahsediyorsak da migros gibi kazikci marketlerden bahsetmiyoruz. Migrostan alan adam rahat rahat alisveris yapar, ama sonucta bakkalla ayni fiyata gelir. Bakkaldan alsa kucucuk dukkanda, o kucucuk kasa uzerinde hesap kitap yapacak. Rahat rahat gezmek, dolasmak yok.

    Her ilde farkli olan ve tekellesen bazi marketler de vardir. Mesela bizim burada Ozbesin ve Esmar var. Eskisehirin altini ustune getir burada satilan mallari baska yerde daha ucuza bulamazsin. Her yerde 2.30 olan sut burada 1.89. Her yerde 11 lira olan kadar burada 8.90. Denizli'de bir market vardi, İstanbul'un bir ilcesinde baska market. Kurumsal olmayan ama fiyatlai asagiya cekip musteri celen pek cok market var.

    Ardindan BİM,SOK,A101 gelir ki onlar farkli markalari sattiklari icin karsilastirma yapamiyorum.

    Alisveristen ne anliyorsunuz bilmiyorum ama benim bahsettigim 150-500 liralik bir ev alisverisi. Kimse de ekmek 5 kr ucuz diye sabahin korunde bakkal yerine markete gitmez. Yoldan gecerken susayinca cikolata almak isteyince bakkala dalariz. Buz ve icki almak icin tekele gireriz. Sigarayi bakkaldan aliriz. Cakmak yoksa oradan aliriz.

    Ben simdiye kadar batan bakkal da gormedim. Dogdugumdan beri tanidigim butun bakkallarin yeri ayni. O kadar da acinacak halde degiller demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.