Şimdi Ara

Vatandan dolarla alışveriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, tam olarak nereye yazmam gerektiğini bilemedim. En uygunu burasi gözüktü için buraya yazıyorum .

    Bir hafta içinde 2000tl ye yakın değerde donanımı vatan bilgisayardan alıcam. Fakat elimdeki para dolar kurunda. Vatan Bilgisayar da dolar kuruna göre sattığı için, elimdeki parayi bozmadan direk dolarla yazan fiyattan alabilir miyim? Böyle yapmamın sebebi hem vatanın dolar kurunu birazcık yüksek tutması, hem de doları bozdururken yine değer kaybedecek olmasi. Tabi toplam fark 40-50 lirayı geçmez. Ama öğrenciyim sonuçta, o parayla bir hafta geçinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Alabilirsiniz. Topkapı mağazasında direkt olarak kurdan çevirip para üzerini tl olarak veriyorlar. Diğer şubelerden o türden alışverişim olmadı ama topkapıdan dolarla ürün aldığımız oldu.
  • Alınabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cumulinumbus

    Alabilirsiniz. Topkapı mağazasında direkt olarak kurdan çevirip para üzerini tl olarak veriyorlar. Diğer şubelerden o türden alışverişim olmadı ama topkapıdan dolarla ürün aldığımız oldu.

    Teşekkürler bilgilendirme için. Fakat anlamadığım söyle bir nokta var; verdiğim parayi kura göre çevirip o şekilde mi ödeme alıyorlar(ürünün TL fiyatına göre). Yoksa ödemeyi alıp(ürünün dolar fiyatına göre), para üstünü mu kura göre çevirip tl olarak veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aldıgınız ürünlerin $ veya € fiyatı neyse ona göre otomatik olarak hesaplanıyor sallıyorum ekran kartı 60€ onu direkt olarak tlye dönüştürüyorlar günlük kurlarından hesaplayıp para üstünü tl olarak geri veriyorlar. 100 € verip 60€ para üzerini 40€ yi tl olarak veriyorlar. Günlük fiyatlar zaten $ ve € üzerinden gittiği için tl fiyatları da aslında o günkü kur fiyatıyla değişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cumulinumbus

    aldıgınız ürünlerin $ veya € fiyatı neyse ona göre otomatik olarak hesaplanıyor sallıyorum ekran kartı 60€ onu direkt olarak tlye dönüştürüyorlar günlük kurlarından hesaplayıp para üstünü tl olarak geri veriyorlar. 100 € verip 60€ para üzerini 40€ yi tl olarak veriyorlar. Günlük fiyatlar zaten $ ve € üzerinden gittiği için tl fiyatları da aslında o günkü kur fiyatıyla değişiyor.

    O zaman sorun yok, cok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.