Şimdi Ara

VATAN MAĞDURLARI 132 TL Seagate 2,5 2TB Game Drive For Xbox (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.029
Cevap
31
Favori
62.127
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burak235 B kullanıcısına yanıt
    Gidebilirsin zaman aşımı yok diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • örnek karar paylaşabilir misiniz benim de aradan 3 ay geçti ses seda yok ret çıkma ihtimaline karşı dosyaya ekleme yapayım. Tesekkurler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik anlamda alacak hakkınıza dayanarak(alacak hakkınızın sağladığı talep yetkinizi kullanarak) borcun ifasını istiyorsunuz. Haliyle zamanaşımı var. Lakin hak düşürücü süreler gibi kısa müddetleri yok çoğu kez bu zamanaşımı sürelerinin. Özel hüküm var mıdır hatrımda olmamakla beraber sözleşme ilişkisini de nazara alarak genel zamanaşımının 10 yıl olduğunu belirteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktay1910 kullanıcısına yanıt
    tsk ederim hocam hangi belgeleri hazırlıyoruz zahmet olmazsa özelden veya burdan atar mısın ?
  • burak235 B kullanıcısına yanıt
    konunun başında hepsi var. ekran görüntüleri, dilekçeler vb.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-58B080CCF -- 12 Nisan 2017; 17:36:32 >
  • bugun karar geldi lehime çıkmış. Kararın resmini maile atmak yeterli sanırım değil mi *
  • Merhaba,hayırlı olsun güle güle kullanın.
    Arayın bilgi verin,daha sonra e-posta gönderin.
    Zaten sonuç lehinize olduğu için sorun çıkarmayacaklardır.
  • ben bu harddiskten almadım ama sizi üşenmeyip hakınızı aradığınız için tebrik ediyorum arkadaşlar. umarım herkese örnek olur bu konu.
  • Şimdi e-devletden bir daha baktım, TÜBİS adında yeni sisteme geçmişler, 4 kasımda basvurdugum işlemin suanki durumu "Savunma İstendi" yazıyor hala, sizde nedir durum. 6 ayı geçti hala sonuc yok.
  • kronik kullanıcısına yanıt
    bende tübis'ten baktım şimdi. 6 nisanda karara bağlandı diyor ama gelen giden yok. sistem doğru göstermiyor heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tequilla1984

    ben bu harddiskten almadım ama sizi üşenmeyip hakınızı aradığınız için tebrik ediyorum arkadaşlar. umarım herkese örnek olur bu konu.

    örnek bir yorum
  • Arkadaşlar aynı durum başka bir ürün için n11'de başıma geldi, bana söylediklerine göre sunucuda kaynaklanan bir hatadan dolayı ürün 1 tl olarak gözükmüş bende o sıra satın aldım. Beni arayıp iptal etmemi istediler, fiyat farkı çok olsa bile hakkımı aramalı mıyım haklarım neler? Vatan'da alabilmişsiniz aynısı n11 içinde geçerli olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevan

    Arkadaşlar aynı durum başka bir ürün için n11'de başıma geldi, bana söylediklerine göre sunucuda kaynaklanan bir hatadan dolayı ürün 1 tl olarak gözükmüş bende o sıra satın aldım. Beni arayıp iptal etmemi istediler, fiyat farkı çok olsa bile hakkımı aramalı mıyım haklarım neler? Vatan'da alabilmişsiniz aynısı n11 içinde geçerli olabilir mi?

    Adamlar uygun bir dille hata olduğunu ve iptal etmeniz gerektiğini söyleyip özür diledilerse uğraşmak hoş olmaz bence. Bu konuda bizim tepkimiz ürünü satıp hiçbir bilgilendirme yapmadan kafalarına göre sipariş iptali yapmalarıydı. Sizin durumunuz biraz farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HilmiE H kullanıcısına yanıt
    Hocam uyuşmazlığın karara bağlanıp; kararın tebliğe çıkarılması ve size ulaşması zaman alacaktır. Sistem hatasından değil kanaatimce. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kronik kullanıcısına yanıt
    Yoğunluk dolayısıyla karşı tarafa tebliğ gecikmiş olabilir hocam. Hakem heyeti yargılamasına çok vakıf değilim lakin genel olarak söyleyeceğim dosyanın tekemmülüne daha var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şahsi kanaatim burada bir mağduriyetin de olmadığı yönündedir. Gayet tabii tüketicinin korunması gerektiği kabulümüzdür. Lakin somut olayda korunması gereken bir menfaat yok. Bu iş biraz da vatan bilgisayarın olası yargılama giderleriyle de uğraşmak riskini almak istemeyişinden ileri geliyor.



    Affınıza sığınarak belirteyim; burada tüketici tarafının dürüstlük kuralı denilen(Mk m.2)ve medeni kanunumuzun da esasen belkemiğini oluşturan norma aykırı davrandığınızı düşünüyorum. Hukukçuluk da işte burada yapılacak bir irdelemede yatıyor kanaatimce. Hakem heyeti -herhalde iş yükünden olacak ki- bu yönde bir irdelemeye hiç bulaşmamış. Aslında belirtmekte de fayda var; dürüstlük kuralı her zaman ağza alınırken iki kere düşünülesi bir şeydir. Bir yerlerden tacirin basiretli davranma yükümlülüğüne atıf yapanlar çıkacaktır elbet. Doğrudur. Lakin MK m.2 nin lafzı da gayet açık. Açıkça bu norma aykırılığın doğrudan doğruya karşı tarafın tacir sıfatına gönderme yapılarak örtülmesi olanaklı değil kanaatimce.



    Ancak ifade etmek gerekir ki dürüstlüğe aykırı davranmış olmayı da herkes bakımından irdelemek gerekiyor. Yani bu durum şahsında gerçekleşmeden satım sözleşmesinin tarafı olan tüketicinin sözleşmeye güveninin; güven teorisi uyarınca korunması esas olmalı. Ayrıca karşı tarafın miktarda yanılma gerekçesiyle iptal hakkını kullanması da (bu hale mahsus olmak üzere) basiretli bir iş adamı gibi davranma yükümlülüğünden bahisle önlenebilecektir.



    Elbette ispatı oldukça güç bir husus olduğundan uğraşılmak istenmediği belli. Ispat bahsi bir yana; şurada okuduğum yorumlara istinaden söyleyeceğim(maddi hukuk bakımından) pek çoğunuzun haklı olmadığı ve dolayısıyla da hukuken korunmaya değer bir menfaatinizin olmadığı.



    Not: Eleştiri sınırları içerisinde kalarak spesifik olarak belli bir kişiyi hedef almamaya özen gösterdim. Yine de rencide olan arkadaşlar olmuşsa beni bağışlasın. Dürüstlüğe aykırı davranış bahsini de hakaret içerikli bir gönderme olarak algılamayınız. Bu hukuki bir anlama karşılık gelen teknik bir kullanımdır. Herkese iyi forumlar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • frags F kullanıcısına yanıt
    şimdi frags dostum
    olayın gelişimini bilmediğinden mağduriyet yok filan diyorsun.
    maddi bir mağduriyet yok lakin vatan bili si olayın olduğun gün bangır bangır reklam yapıyor
    diyorki gece 22:00 dan sabah 6:00 a kadar çılgın indirimler diyor
    saat 22:30 da pc nin başına oturduk her 10 dk da bir stoğa ürün eklediler.
    somut kanıt olarakta sana siparişimde yazan saati yollaya bilirim 03:56
    adamlar bildiğin 5 saat pc başında web sitelerini counter ını arttırdı.
    5 saat mesai yaptırdı.
    Allah aşkına şimdi burada bir mağduriyet yok mu?
    Firma aynı zamanda yalancı şikatette bulundum üyeliğimi iptal ettiler.
    Bize fiyat hatalı dediler Ticaret odasına şikayet edince ürün kalmadı dediler.
    şimdi dürüstlük nerede?

    Mağduriyet vardır....
    ve gayet somuttur.
  • Gençler zaten 1000 tane aldınız, piyasada acayip rekabet var 200-250 civarına bırakacak olursa pm(ne yalan söyleyeyim hiç inanmamıştım alacağınıza, helal olsun, sıcak fırsatları bambaşka bir seviyeye taşıdınız, artık yanlış fiyat girişinde bile öldürebileceğiz).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam durumun içeriği bu şekilde gerçekleştiyse haklısınız. Doğru. Bu yönüne vakıf değilim. Bu halde elbette yanılmaya dayanamaması gerekir vatanın.(gerçekten böyle ise)

    Şunu da belirteyim. Varılacak nihai sonuç şu olacak o halde. Vatan bakımından da bir mağduriyet yok bu durumda. Ancak tüketicinin de mağdur olmadığı yönündeki kanaatim de devam etmekte dostum. Fikrim bu yönde. Ezcümle mağduriyet iki taraf bakımından da yoktur. Zira beyanınıza göre somut bir olguyu ifade etmektesiniz evet. Lakin mağduriyeti somutlaştırmamaktasınız. (Neyi mağduriyet olarak yorumladığınızı) Maddi yahut manevi ne gibi bir zarara uğradınız?



    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frags -- 21 Nisan 2017; 11:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.