Şimdi Ara

Varikosel ve kasık fıtığı ameliyatı hakkında bilgisi olanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
7.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle, bir arkadaş adına yazıyorum :)

    Göbeğin altı, penisin sol üst kısmı olan bölgede yanma şikayetiyle gidilen üroloji doktorunun ultrason tahlili istemesi sonucu sol testiste hem varikosel hem de kasık fıtığı olduğu ortaya çıktı.

    Spermiyogram testi yapıldı, testte bir anormallik gözükmedi. Veriler normal gözüküyor.

    Bu iki ameliyatın aynı anda yapılabileceği doktordan öğrenildi.

    Gidilen özel hastanede yalnızca varikosel ameliyatının sigorta varsa 850 TL olduğu öğrenildi. Kasık fıtığı ameliyatı öğrenilemedi.

    İndi, arkadaş şunu öğrenmek istiyor: Bu iki ameliyatı aynı anda ya da sadece birini geçirmiş tecrübeli kişiler, ameliyatlar hakkında bilgi verebilirler mi? Lokal anestezi mi daha iyi olur, genel anestezi mi? Mikrocerrahi ameliyatı şart mıdır? Mikrocerrahi olmazsa ameliyat sonrası acı çok olur ya da toparlanması uzun sürer gibi bir durum olur mu? Bu ameliyatlar için özel ve devlet hastanelerinde ortalama fiyatlar nelerdir? Gebze - Darıca - İzmit civarında bu işi hakkıyla ve uygun bir fiyatla yapabilecek hastane/doktor var mıdır?

    Arkadaş soruyor da... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cataplexy -- 4 Eylül 2015; 20:16:18 >







  • 10 yil once soldan varikosel 6 ay once de sag kasigimdan fitik ameliyati oldum. Sol varikoselim su an yine var ama agri yapmiyor.
    Varikosel ameliyati son derece basit bir operasyon. Yarim saat civari suruyor iyiesme suresi sanirim 2 haftayi gecmez. Genel amestezi yapiyorlar. Operatorum diyen doktorun yapabilecegi bi ameliyat diyebilirim korkmaya gerek yok.
    Kasik fitigi ise malesef tam bir bela. Arkadasinizin hayati bir daha hic eskisi gibi olmayacak. Cunku her an nüksetme ihtimali var. Genel anesteziyi tercih etmelisin. Lokal anestezi ignesi yuzunden belimde hala agri var. Basit bi igne degil.
    Fitik icin acik ameliyat daha garanti bir yol deniliyor ama daha acili tabii ki. Varikosel ise mikrocerrahi ile 1 cm lik kesikle kolayca halledilebilir bir sey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her iki ameliyat da aynı anda yapılacak, zaten aynı bölgeden olduğu için tek bir delik açacaklar. Sanırım ağır bir süreç olacak bu ikisi birden olacağı için. Genel anestezi en mantıklı olanı.
  • Iki ameliyat tecrübeli bir operatör Üroloji yada genel cerrahi uzmanı Tarafından aynı anda yapılabilir.iki ameliyatta zor ameliyat değildir robotik laparoskopik olarak 1 saatte tamamlanır.Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr.AzmiCansever D kullanıcısına yanıt
    hocam 11 mm lik defekt var bilateral fakat defekten cıkanlar yağ planları sadece, ne önerirsiniz varikoselimde var grade 3 hepsini laparoskopik olarak yaptırmayı düşünüyorum fakat varikoselde laparoskopik çok sağlıklı değil diyorlar , genişleyen venler iyi şekilde gözükürmü yanlışlıkla lenf veya arterin bağlanmasından korkuyorum , ayrıca ameliyatı hemen mi olmalıyım sizce teşekkürler
  • Varikosel: Testislerden Gelen Korkutucu Ağrı


    Bir erkeğin, acı hissini ve ağrı duyusunu tecrübe edeceği en kötü ve en istenmeyen yerdir testisler. Varikosel erkekler arasında çok sık görülen ve genelde sol testiste şiddetli ağrı ile kendini belli eden bir hastalıktır. Genellikle genç yaştaki erkeklerde görülür. Erişkin erkeklerin %20’sinde görülmektedir.

    Varikoselde, testisteki damarlar şişer ve genişler. Aslına bakılırsa bacaklarda görülen varis gibi damarların kan ile göllenip şişmesidir. Ancak ağrının testislerde olması ve cinsel hayatı, çocuk sahibi olmayı etkileme potansiyelinde olması onu sıradan varislerden özel bir yere koyar.


    Varikosel hangi tarafta daha sık görülür? Neden?

    Varikosel genellikle sol testiste görülür.

    Erkek cinsel organında sol ve sağda iki yumurta vardır. Bunlardan soldaki sağdakine göre biraz daha aşağıdadır.

    Sol yumurtanın daha aşağıda olması ve sol taraftaki kanın yukarıda ana toplardamara ulaşması daha zor olduğundan sol tarafta kanın göllenme potansiyeli daha fazladır.

    Diğer bir ifade ile sağdaki yumurta daha yukarıdadır ve kan toplardamara daha kolay ulaşır.

    Kaynak:https://hekimimyanimda.com/uroloji/varikosel-testislerden-gelen-korkutucu-agri/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.