Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.023
Cevap
52
Favori
362.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba 4 gün önce sol taraf tan varikosel ameliyatı oldum mikro cerrahi değil bugün penisimin sol tarafında şişlik olduğu nu fark olan varmı böyle bişey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamın aleyküm yaşayan varsa lütfen yardımcı olabilir mi psikolojim bozuldu kafayı yiyecek duruma geldim 120 gün önce çift taraf varikosel ameliyatı oldum ameliyatı olduktan 10 gün sonra testislerimde şişme ve hassasiyet başladı doktoruma gittim 3 günlük iğne ve ağrı kesici verdi hemen başladı dedi orşit olmuşsun dedi askeri personelim ilaçları kullandım ve birliğime döndüm şişme indi ama hassasiyet devam ediyordu özellikle sağ tarafta başka bir doktora gittim kontrole el ile muayene edip ameliyattan sonra 3 ay kadar sürer geçer dedi antbiyotik ve ağrı kesici cerdi toplam 5 doktora çıktım orşit yok diyorlar ama hassasiyet hala devam ediyor dokununca acıyor 4. gittiğim doktor ultrason da ameliyata bağlı enfeksiyonun var sağ taraf ağırlıklı dedi antbiyotik verdi şuan 5. doktora gittim oda aynı şekil ultrason istedi 1 ay sonraya 120 gündür antibiyotik kullanıyorum ama hala hassasiyet devam ediyor özellikle sağ tarafta el ile dokununca birşey seydiğinde falan canım ağzıma geliyor izine gidiyorum acıdan ilişkiye bile giremiyorum sallandı mı canım acıyor kendime zarar verme durumuna geldim artık bu durumla karşılaşan varsa ne olur bir yorum yapsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aykoo2 A kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun, bu kadar uzun süre antibiyotik kullandığını söylediğinde bu 5 doktordan birisi de ne yapıyoruz demediler mi, çok ilginç ? Anitibiyotik bu kadar uzun süre kullanılmamalı, 1 hafta bilemedin 2 hafta antibiyotik kullanılır (ben doktor değilim nihayetinde; fakat aldığınız ilaçların ne kadar süreli kullanılacağı içerisinde yazar). Eğer 3 aydir gecmeyen sürekli bir enfeksiyon varsa, ozaman ilk önce ameliyatı yapan doktora gitmek lazım. Ne yaptığını en iyi o bilir. Ondan kullanılan ilaçların süresi hakkında yorum almak lazım.


    Bunun yanında 1 ay ultrason için çok geç, izin alabiliyorsanız hemen özel bir hastanede 1-2 günde ultrasonu çektirin. Bu ameliyattan sonra hassiyet, birkaç aya varan hafif ağrılar olduğunu bazılarından duymuştum; 5 doktora gidecek ve bu kadar antibiyotik kullanılacak birsey varsa özel, devlet farketmez ultrasonu cektirmeye bakın derim. tekrar gecmis olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 28 Aralık 2021; 11:20:4 >




  • Bende sperm sonuçlarının kötü çıkması sonucu yapılan testlerde çift taraflı varikosel teşhisi kondu ve dün ameliyatımı oldum 1 gece yatıp bugün taburcu edildim. Şuan için herhangi bir ağrı sızı yok çok şükür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    özel hastanede oldum izmir de zaten doktorun asistanına yazdım ameliyat raporlarını istedim cevap vermiyorlar hakkaride görev yapıyorum özel hastane falan da yok tam geçecek gibi oluyor sonra yeniden özellikle sağ testiste hassasiyet başlıyor doktor sitesinden bir doktorla görüştüm dün aynı şekil anlattım ameliyattan sonra uzun süre hassasiyet görülebiliyor istirahat edin dedi fakat 10 gün rapor bile alsam artık meslekten atılma durumuna geldim hiç bilmiyorum ne yapacağımı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnTime kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun, sperm sonuçlarınız ameliyat öncesinde ne kadar kötüydü?

  • Sperm sayısı 39m ileri hareketli düşüktü %7 olduğu için doktor tavsiye etti şuan bir hafta oldu. Hala dikiş yerlerinde ağrı ve hafif sızlama var .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykoo2 A kullanıcısına yanıt

    Hocam benzer bir durum var bende de fakat acı değil otururken testislerde rahatsızlık hissi var sürekli biri gelip avuçluyor gibi bir his, ve testislerimde sarkma var. Bariz bir şekilde fazla deri geliyor elime tutup çekebiliyorum o deriyi yani. Dokununca ağrı oluyor tabii halen, ameliyat olalı 2 ay oldu. Ankaraday'ım ben, 17sine randevu aldım şehir hastanesinde bir hekime görüneceğim. Çoğu uzman doktor hiç takmıyor bile düşünmeden yapacak bir şey yok hadi git diyor. Özellere güvenmiyorum açıkçası isim vermeyeyim ama iyi deneyimlerim olmadı. Ben de devlet hastanesinde muane olabileceğim bir prof. buldum araştırıp. Bakalım ne diyecek bilmiyorum. Bana biraz çözümü olmayan bir iş gibi geliyor. Yani deride bir hasar olsa duyu nöronlarıyla ilgili falan bir şekilde düzeltilir de bu testiste oluyor, ne tetikliyor acı ağrı neden ortaya çıkıyor? Anlaşılsa bile nasıl düzeltilebilir ki? Bu testisimin sarkma durumu fazla deri ameliyatla alınsa rahatlayacağımı düşünüyorum biraz. Otururken bayağı sanki testisin üstüne oturuyor gibiyim eziliyor yani altımda. Çok rahatsız edici. Sürekli kaykılarak oturuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnTime kullanıcısına yanıt

    varikoseliniz grade kaç cıkmıstı, hocanın elle muayenesi sonucu? ve ultrasondaki en kalın damar capı kactı? reflü var mıydı? rica etsem bu bilgilerinizi de paylasabilir misiniz?


    gecmis olsun.

  • sonra da diyorlar ki amma pimpirik adamsın. Hikayemde geldiğim noktayı sizlerle paylaşayım:


    1 yıl önce spermiogram testi yaptırdım. <2ml/mil'den az raporlandı. Ağrım sızım yoktu, neyse ürolojinin yolunu tuttum. Özel hastanede yapılan ultrason sonucu ters reflü yok, 3mm civarında en geniş damar raporlanmış ve grade 1-2 varikosel denilmiş. Özel hastanedeki doktor elle muayenede ooo varikosel var ne grade 1'i 3 bu ameliyatlık demişti (internette varikoselle ilgili web sayfası açmış, reklam üstüne reklamları dönen bir doktorumuz)...


    Sonra başka bir özel hastanenin özel doktoruna gittim (bu prof. bir de androloji üzerine), bu doktor ise varikoselden ziyade sperm kanalları tıkalı olabileceğini, ameliyatta ancak bakıp görebileceğini istersem de varikoselin de ameliyat edileceğini söyledi ve fiyat bilgisini elime tutuşturdu. Tabi ben ne olduğunu anlamadan kaçtım hastaneden. Böyle bir teşhis olur mu yahu? Varikosel yok ama istersem onu da yaparmış, kanal tıkalı mı bakabilmesi için ameliyat yapması gerekiyormuş...


    3 ay sonra bir daha test yaptırdım, bu sefer sperm sayısı 11ml/mil çıktı. Yine farklı bir hastane farklı bir doktor. Dediği şey sende varikosel var, ben sol ve sağ direk açıyorum ikisini de ameliyat ediyorum. İyi de sağ da birsey raporlanmamış sağı niye açıyoruz??? bu sperm düşüklüğünün başka bir etkisi olamaz mı? varikosel böyle bir etki yapar ama bendeki varikoselin etkisi hakikaten bu mudur?



    Neyse iki taraflı ameliyat deyince bu doktorla da vedalaşıp başka bir ürolog buldum kendime. Bu doktorumuza da bende varikosel varmış diye gittim. Adamın dediği şey: sendeki varikosel %90 hepimizde var, ben de bile var. Kim dedi sana ameliyat ol diye vallahi yazık be ne hale gelmiş doktorlar dedi direk... Senin ameliyatlık bir durumun yok, varikosel de böyle mucizevi bir artış sağlamaz.. sperm testini yinelememi ve bitkisel takviyeler kullanmamı önerdi.



    Bundan 1 ay sonra sperm testini yineledim. 10mil/ml çıktı. 2. sonuçla uyumlu aslında. Bu sefer de sperm testini yaptırdığım tüp bebek merkezindeki ürologa muayene oldum. Doktorun dediği elle muayene de varikosel tespit etmedim. Ultrasonda çıkan varikoselin bizim için önemli bir etkisi yok. Teşhise de zaten varikosel yazmadı. Bazı hormon tahlileri yapmamı istedi ve gönderdi...



    Özetle, kimi diyor ooo varikosel hemen ameliyat, kimileri diyor sendeki varikosel bende de var herkeste var.. iyi de bu sperm düşüklüğünü nasıl çözecez ? bunu bilen yok. Oturup doktorların okumadığı makaleleri okumaya başladım.. Bize de yazık be. Her doktordan farklı ses çıkıyor. Çok basit dedikleri varikosel konusunda bile ortak bir ses duyamadım maalesef. Allah büyük ameliyatlardan korusun bizleri ne diyeyim...



    Son durum: Varikoseli ameliyatı olmalı mıyım, gerek yok mu halen araştırıyorum.





  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    Sol 3 sağ 2 Grande çapları hatırlamıyorum açıkçası


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnTime kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun. Sizin her iki tarafta varmış, internette okuduğum kadarıyla daha iyi sonuç elde edenler de sizin gibi vakalarda oluyor. Zira varikoselse spermiogramı bozan, her iki tarafta bulunması ve grade olarak da 2-3 olması, ameliyattan sonra düzelme olasılığının yüksek olacağını gösteriyor.


    Benim durum kafamı karıştırıyor. Kimine göre varikoselim yok, kimine göre var. Ultrasona göre grade 1-2 hafif varikosel tek taraflı. Bu durumda bana fayda sağlar mı muamma. Bir iki kan tahlili var hormonlar vs, onları bir yaptırayım, ameliyata kanaat getirirsem ben de olacağım. İstanbul'da da işinin ehli doktorlar var, bulcaz artık birini.

  • Ameliyat olanlar cevaplarsa sevinirim:


    1. ne kadar süre sonra yürüyüş yapabilir duruma geldiniz?
    2. Gündelik hayatta alışveriş poşetleri, damacana su vs. kaldırmak, taşımak ne zaman mümkün olabilir?
    3. İş yerinde ağır yük indirip kaldırıyorsanız, ne kadar süreye ihtiyacımız var?
    4. Spor salonunda fitness/ ağırlık kaldırmaya ne zaman başlanabilir?
    5. Ameliyattan sonra kullandığınız takviyeler neler?


    Teşekkürler.

  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Aynı durumu ben de yaşadım hocam. Yarısı farklı, yarısı farklı yorum yapıyor. Ben %1 dahi bana faydası olacaksa bu operasyonu olmalıyım dedim ve birkaç gün önce ameliyat oldum. Çok rahat bir ameliyat geçirdiğimi söylemeliyim. Değerlerim düşüktü bundan sonrası Allahın bileceği iş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    Hocam siz daha olmadınız mı?Eğer böyle bir durumunuz var ise bence vakit kaybetmeyin.


    1-Ameliyat oldugum günün akşamı eve aracımı kullanarak geldim.Yürüyüş yapabilme durumu 15 gün sürdü

    2-Bir hafta sonra poşet felan kaldırırsınız ancak damacana gibi ağır eşyalar için 20 gün gerekli.

    3-Damacanadan ağır yükler için ancak 1,5 ay sonra aklınıza getirmeden kaldırabilirsiniz.

    4-Ben 2 ay sonra tamamen ameliyat olduğumu bile unuttum.Spora da başlayabilirdim aslında.Ne olur ne olmaz ve nüksetmesin diye ayrıca zaman probleminden dolayı 10 ay sonra başladım.Hiçbir sıkıntı yaşamadım.

    5-Doktora sormanız gerek.Ben proxeed plus ve solgar e vitamini kullandım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gogou kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim yorumlarınız için.


    aklıma takılan bir soru: spor ile varikosel nüks eder mi ? Öyle ise spor yapmamak lazım: ağır kaldırmak gibi sporları kastediyorum.


    geçmiş olsun.

  • geçmiş olsun. İnşallah çok çabuk iyileşirsiniz ve iyi sonuçlar alırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 4 Mart 2022; 22:17:46 >
  • Bekarım. Varikosel sebebiyle üroloğa gittim ve verdiğim sperm testi azosperm(sperm yokluğu, varikoselden bağımsız) çıktı. Bitik durumdayım, hayatım değişti. Mesleki gelişimime kadar etkilenecek.

    Kimi doktorlar evlenince gelirsin şimdi kafanı karıştırma diyormuş, keşke benim doktorum da böyle deseydi. Evli olsam eşimle tedavilere başvurabilirdik ama şimdi muhtemelen hiç evlenemeyeceğim. Bu yüzden bekar arkadaşlar spermiogram vermeden önce 2 kere düşünsün. Bu işin böyle bir sonucu da var. Emin olun ben de hiç beklemezdim bunu.

    Varikosel değerleri etkilese de ameliyatla düzelen bir şey(ki o kadar kolay etkilemiyor). Ancak benim gibi var olan başka bir sorununuz ortaya çıkarsa, evliyken hallolabilecek problemler bekar birinin hayatını değiştirir.

    Ayrıca varikoselin görülme oranı %15 değil ultrasonla tarasan %50'ye yakındır. Ciddi kısırlık yapıyor olsa kimse üreyemezdi. Evli olup çocuk sahibi olamadığı için araştırma yapanları ve ergenlik döneminde(testis gelişimini etkileyebilir) olanları ayrı tutuyorum. Sözlerim 21 yaş ve üzeri bekarlara. Benim başıma böyle bir durum geldi haberiniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    Ben bu sürecin başından beri 5-6 doktora göründüm ve hepsine de sordum.Hiçbiri varikosel ile ağırlık çalışmanın ilgisi var demedi.Hatta bir doktorum sperm kalitesini artırır bile dedi.

    Tabi doktor kadar iyi bilecek değilim ancak ameliyattan önce 120 kg deadlift 100 kg bench yapan birisiydim.Hani bu sporda öyle aşırı bir ağırlık değil ancak benim bile kolum bacağımda damarlar genişleyip belirginleşmeye başladı.Elbet o bölgedeki damarlar da genişliyordur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gogou kullanıcısına yanıt

    ben de belirttiğiniz duruma katılıyorum. Uzun yıllardır ağırlık idmanları yapan birisi olarak, sanırım vücutta damarlanmalar birçok yerde kendini genişleyerek göstermiş. Bir de son gittiğim doktor ultrasonda detaylı muayene yaptı ve küçük çaplı damarlarda bile ters reflü var dedi. Bu durumun çok fazla ıkınma, karın basıncını artırmayla ilgili olabileceğini düşünüyorum dedi (tabi elinde net bir makale yok o yüzden fikir olark belirtiyor). Zaten tıpta açıkcası ben artık 1+1=2'yi bulmayı çalışmaktan vazgeçtim. Çok araştırıp sorgulayınca bu sefer doktorlar bizimki pozitif bilimler gibi değil bizimki bir sanat diyorlar... neyse bu ayrı bir tartışma konusu tabii ki.

  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.