Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
52
Favori
362.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ocak ayında ben de ameliyat oldum ve değerler inanılmaz derecede düzeldi.Benim teorim buna ağırlık sporları neden oluyor çünkü spor salonuna gidene kadar herhangi bir sıkıntım yoktu.Deadlift,squatın gözüne vurdum ve sonuç bu oldu.

  • Gogou kullanıcısına yanıt

    ben de 10 yılı aşkın süredir ağırlık çalışıyorum, bi etki etmedik burası kalmıstı: boyun, omuz bel derken simdi de varikosel. Büyük ihtimal spordan olduğunu düsünüyorum ben de (no pain no gain derken aldık gainimizi simdi)


    beni tek düsündüren insallah nüks olmaz. İlk gittiğim doktora bu ameliyatın riskleri, komplikasyonları nedir diye efendice sordum, adam resmen alındı ohooo disari ciksan araba carpar muhabbetlerine girdi direk. Yahu ben onu mu dedim, hidrosel vs biseyler dönüyor, nüks deniliyor onları soruyorum, kul işi sonuçta bir dalginlikla olabilir tabiki. Öyle anlatiyorlar ki sanki sallanan disi cekiyorlar. Youtube'a bi bakiyosun mikroskop altında top disarda minimicik damarlari 1 saat ayikla dur (lenfiydi, atardamariydi)... O kadar da basit değil. Ameliyat olup kronik agrilari gelisenler var, nüks oluşanlar var.


    Ameliyat olacağım bir sekilde; ama hakkıyla bunu yapan titiz bir doktor bulmak şart, dis cekmeye benzetince ameliyati aklımla alay ediliyor gibi hissediyorum. İlerleyen safhalarda kısırlığın yanında sanirim, testis yumşaması küçülmesine doğru da gidebilen durumlar oluşuyormuş.


    Son olarak spinal anestezi olsa daha iyi benim için, digerinde ayılmak problem oluyor; ama doktor neyi uygun görürse o tabiki.





  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    2004 yılında kıl dönmesi ameliyatında spinal yapmışlardı ve çok zor geçmişti.Karnım davul gibi oldu idrar yapamamaktan sondayı da ben kabul etmedim.Artık ellerimden tutup sondayı takacaklardı ki tuvallette yarı öğürme yarı kusmanın basıncıyla idrarı yapabilmiştim.


    Bu ameliyata da bunun korkusuyla girdim ancak tam tersi oldu.Ameliyattan çıktıktan sonra ayak parmaklarımı oynatabiliyordum ve yaklaşık 4-5 saat sonra tuvalete rahat çıkabildim.Sanırım iş anestezi uzmanında bitiyor.

  • Enes3355 E kullanıcısına yanıt

    Gecmis olsun varikosel ameliyati oldunuzmu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekşi sözlükte embolizasyon yaptıran birisi yazmış konuşun isterseniz https://eksisozluk.com/entry/123828354. ameliyattan çekiniyorsanız girişimsel radyoloji bölümü olan bi hastaneye gidip görüşün bence çok daha rahat bir işlem ama nüks ihtimali daha fazla sanırım. araştırma ve üniversite hastanelerinin hepsinde girişimsel radyoloji var galiba da birine sormuştum varikosel embolizasyonu yapmıyoruz dediler. kanser ve inme vakalarıyla vs ilgileniyorlar gibilerdi genelde yoğunluktan yapmıyorlar herhalde.

  • kafamın allak bullak olduğu bir konudur bu arkadaslar...


    ilk gittiğim doktor, opr. dr. *** 45 yaslarında birisi ultrasonu yapan doktorun hafif varikosel belirtilisi var (3mm) en büyüğü demesine rağmen elle muayene sırasında ohoo bu ne grade1'i grade 3 bu ya demişti. Halbuki internette belirtilen valsalva adımlarını izlediğimde grade 3 kadar belirgin bir durumum olduğun ben de düşünmüyordum (Özel hastane). Sperm sayımın 2 Milyondan az çıkmasını varikosele yorumlayıp ameliyat önerdi.


    Sonra baska bir özel hastanede prof. dr. **** 58-60 yaslarında bir doktora göründüm. Özellikle erkek kısırlığı konularında uzmanlığı var mı diye baktım. Neyse, kan tahlillerime ilave olarak FSH hormonuna baktı. Ultrason bi daha çekildi. Bu hastanedeki ultrason sonucunda da radyolog doktor grade 1-2 arasında olarak nitelendirebileceğim bir varikoselin var, bu tür hastalar gelende ameliyat edilmiyorlar ama sen doktorunla görüs yine de dedi. Bunun da ölçtüğü en büyük çap (3.4mm) idi.


    Ertesi gün prof. dr. kontrol muayenesi için gittim, kendimi de varikosel için bir yandan hazırlıyordum, malum bu problemlerin bası %4050 varikosel kaynaklı çıkıyor, bir de ilk gittiğim opr. dr. ohoo sende varikosel var ilerlemis bundan dolayı sperm sayin düsük çıkıyor dediği için kafayı sartlamistim zaten. Prof. dr. ise FSH değerinin normal aralıkta olduğunu bunun da sperm üretiminin olduğunu ama spermlerin disarı cıkamadığını söyledi ve sonucu sperm kanalının tıkanıklığına bagladı. haydaaa! ee simdi ne olcak? sperm kanalların tıkanık olabilir bunu öğrenmemizin tek yolu ameliyatla skrotumda 2-3 cm kesi acacagiz oradan girip kanallara mikroskop altında bakacağız, tıkanıksa acacagız tıkanık değilse varikoseldendir diye yorumlayıp varikosel ameliyatı yaparız dedi..


    kafam allak bullak oldu, böyle bir durumla karsilacağımı hic düsünmezdim, simdi baska bir görüs olmak için doktor arayışına girdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 2 Haziran 2021; 8:48:2 >




  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar,bu süreç için 3 doktor değiştirdim her biri farklı şeyler söyledi ve memnun kalmadım açıkçası ardından youtubeden Cüneyd sevinç hocama rastladım ve kendisiyle iletişime geçtim,istanbula doppler ultrason kontrolü için gittim herşeyi açık açık söyledi ve ameliyat oldum, şuan sperm testi yaptırmadım çünkü değerlerim normaldi,benim sorunum tamamen ağrılardan yanaydı ve ağrılarım geçti.Cüneyd sevinç hocamla iletişime geçmenizi öneririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RavenPriest R kullanıcısına yanıt

    merhaba,


    ameliyat oldunuz mu ? geçmiş olsun.

  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    Nerde oturuyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halatcelik kullanıcısına yanıt

    Hocam gecmis olsun varikosel ameliyati oldunuzmu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayram kama -- 9 Haziran 2021; 19:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google da arama yaptığımda istanbulda birkaç doktorun reklamı çıkıyor. Böyle baktığımızda sanki varikosel ameliyatını baska doktorlar yapamıyor gibi hissediyorum sonra da diyorum ki herkes sosyal mecraları böyle aktif kullanmak durumunda değil. Muayene olduğum doktorlar en kolay ameliyatlar arasında nitelendiriyorlar.. Kolay mı zor mu bunu anlamak zaman alacak.

  • 27.05.2021 tarihinde ameliyat oldum arkadaşlar Eğitim Araştırma Hastanesinde spinal anestezi ile oldum sonda takıldı sadece sonda çıktıktan sonraki iki üç gün idrar yaparken yanma vardı bol bol su içtim o süreçte öyle atlattım yaklaşık iki hafta geçti iki güne kontrole gideceğim ameliyat sonrası ağrım olmadı çok şükür sadece hissiyat kaybı var kesi yerinde ve bacağa yakın kısımda onun dışında süreç rahat geçti ameliyat yerim iyileşti sayılır korkulacak bir ameliyat değil faydasını inşallah görürüz.

  • bng01 B kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun. ameliyat öncesi sperm sayınız ne kadardı?

  • Bayram kama B kullanıcısına yanıt
    Evet oldum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Damper16 D kullanıcısına yanıt
    Ağrı dediğin hareket ettiğinde mi oluyor yani hassasiyet gibi yoksa hareketsiz anlarında bir anda mı giriyor kardeşim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı günler,
    Sol kasık tarafımda 3. Svy varikosel çıktı.Tahlillerimdeki bozukluklardan dolayı ameliyat olmam gerektiği söylendi.Yarın kontrole çağırıldım.Perşembe günü ise ameliyata alınacağım söylendi.Hakkımızda hayırlısı.Ameliyatın mikrocerrahi ile yapılıp yapılmadığını öğrenemedim.Yarın soracağım.Büyük ihtimalle mikrocerrahi uygulanacaktır.Sonda takılması durumundan çok çekiniyorum.20 yaşındayım.Umarım sonda takılmaz.Genel anestezi mi lokal anestezi mi önerirsiniz ameliyat olanlardan tavsiye almak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler , bende de varikosel teshisi kondu.


    İlk gittiğim özel hastane de , renkli doppler yaptılar .3,5mm'ye varan venöz genişlemeler ve sol testiküler vende grade 1 reflu mevcuttur , bilateral minimal testiküler atrofi , sol grade 1 varikosel yazmışlar. Sperm testinde de sperm sayısı sıfır. Ama sperm testinin yorum kısmında , taranan ortalama her 1-2 mikroskop sahasında, 1 hareketli , 1 hareketsiz sperm hucresi goruldu yazıyor. Varikosel ameliyatıyla tedaviye başlayalım dediler.


    İkinci bir özel hastaneye gittim. Orada da, sol 2.8 mm olarak tespti ettiler . Sol testis kucukmuş normalden. Sağ testis de kucuk olsa da sola göre durumu iyi dedi. Sperm testinde bu kez 1ml'de 200bin yazıyor. Toplam 2ml'de 400bin yazıyor. Bu doktor da varikosel ameliyatı tavsiye etti. Daha sonra genetik için kan tahlili testi isteyerek devam edeceğiz dedi.


    Daha sonra sehir hastanesine gittim. İki doktora daha sordum. Varikosel 1 olan sayıyı 10 katına çıkarmaz. Tup bebek merkezine başvurun , ameliyata gerek yok dediler. Burada yapılan sperm testinde de sayı sıfır cıktı.


    Daha sonra başka bir devlet hastanesine daha gittim. Orada da doktor , şehir hastanesindeki doktorlarla hem fikir. O da , tup bebek merkezine yonlendiriyor. Varikosel tavsiye etmiyor.


    Benim yaşım 35 eşimin yaşı 30. Bu durumda ne yapacağıma karar veremedim.


    Tavsiyesi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum .





  • mdbm M kullanıcısına yanıt

    öncelikle geçmiş olsun. Eskiden duymazdık varikoselmiş şuymuş buymuş... artık yediğimizden mi içtiğimizden mi bilemiyorum etrafımda duyar oldum. Ben de aynı dertten muzdaripim. Özel hastaneler bazen okadar istekli oluyor ki ameliyat etmeye ooo yumurtalıklar küçülmüş? kime göre neye göre? adamın fiziğine göre, yaşına göre normal olan boyutları hangi ölçüm metoduna göre hesapladın da küçük dedin ?


    benim sperm sayım 2milyon/mL 'den az çıktı (ilk test). Sonra üroloji doktoruna bir gideyim neden düşük çıktığını sorayım dedim. O da baska bir lab. yönlendirdi. Orda da test yaptım bu sefer sayı belirtmediler. Neymiş 1milyonun altında olunca sayı veremiyorlarmis. Sonra bu sayı veremedikleri rapor üzerinden sende sperm kanalı tıkanıklığı olabilire kadar gitti iş. Yok ilk önce sperm kanalı tıkanıklığını ameliyat edecekmiş, ondan değilse varikoseli edecekmis. Palavracılar!!! bir de prof. dr. olacak!!!! 3 ay sonra biraz antioksidan takviyeler kullanarak tekrar sperm testi yaptırdım bu sefer ilk gittiğim yere yaptırdım. 12 milyon/ml çıktı. Yine literatürde belirtilen değerlerin altında olmakla birlikte sayıda artış var. Özetle sperm kanalı tıkanık mıkanık değilmiş... Her barzoyu her prof. dr. prefix'ini adının başına yazanı bu işin bilir kişisi zannetmemek gerektiğini bir kez daha anlamış oldum maalesef.



    Eğer sperm testinizi bir tüp bebek merkezinde yaptırdınız ve tüp bebek için yeterli sperm sayısı ve kalitesi elde edilebiliyorsa tüp bebek deneyebilirsiniz tabiki; fakat tüp bebek tedavisinin basarı oranının %50'yi gecmeyeceğini unutmamalısınız. Öte yandan varikosel sperm sayısını, morfolojisini etkileyebiliyor. Bu durum neye sebep oluyor? Morfolojisi (yapısı) bozuk olan sperm yumurtayı döllese bile, saglıklı embriyolar elde etmek zorlasabilir ve düşüklere sebep olabilir şeklinde bazı çalışmalar var (aslı astarı nedir bu işi hakkıyla yapan bir doktora yine danışırsınız).


    Varikoseliniz grade 1 yani düşük seviye yazılmış, 2.8mm valsalva manevrası sırasında ölçülen değer ise düşük... Ürologlar radyoloji sonucundan ziyade elle muayene edip fikir beyan etmeyi tercih ediyorlar (varikosel için). Sperm testini birkac farklı lab.ta tekrar ettirin. Belli aralıklarla yaptırdığınız 3 testiniz olsun en azından. Sonra, özellikle androloji/ erkek infertilitesi alanında uzman birine muayene olun derim. Varikosel dışında baska bir problem olmadığına emin olun. Eğer genetik testler, hormonal testler her bisey normal cıkıyorsa, valsalva manevrası ile 3mm üzerinde bir genisleme tespit edilmişse varikoselin etkisi düşünülebilir belki. Bazen aşırı stresli olmak bile sperm sayısını 0'a yaklastırabiliyor, bununla ilgili de akademik yayınlar var.


    Şayet doktorlar varikosel kaynaklı olduğunu belirtiyorlar ise, eşinizin yaşı küçük olduğu için ameliyat sonrası iyilesmeyi beklemek için yeterli vaktiniz de var. Varikosel ameliyatı başarılı gecmis ve "kök sebep" varikosel ise, sperm sayınızda belli bir miktar artış, 6. aydan sonra olabilir veya olmayadabilir! Olamamasının sebebleri arasında başı çeken ise bu varikoselin ne kadardır yumurtalıklarınızı etkildiği ile ilgilidir. Yine bazı yayınlarda varikosel ameliyatının etkisi incelenmiş, şöyle ki: Tekrarlanan sperm testlerinde, sperm sayısının sürekli belli bir seviyenin altında çıkması durumunda, varikosel ameliyatı sonucu iyilesmeler arastirilmis; fakat görülmüş ki sperm sayısında 6. ayda istenilen artış saglanamamış. Genislemis damarlar zamanla (yıllar sonra) yumurtalıklardaki sperm üretimini saglayan hücrelerin ölmesine sebep olduğu seklinde bazı çalışmalar okumuştum. Haliyle varikosel ameliyatı oldum, 6. aydan sonra sayı >15milyon/ml oldu diyebilmek bazılarımız için güç olabilir... Bunun dışında forumdaki birçok mesajda görebileceğimiz üzere varikosel ameliyatından fayda saglayan, sperm sayılarının artığı örnekler de var. Ama bu arkadasların kac yıldır varikoselle yasadıklarını bilmiyoruz tabiki.. Bu durumu erken farkedenlerin sperm sayılarını düzeltmeleri daha olası gibi (yine prof. dr.'larımız daha iyi bilirler!)


    Tüp bebek için yeterli sperm sayısı elde edilebiliyorsa deneyebilirsiniz, embriyolara genetik tarama yapıyorlar. O noktada saglıklı embriyoların transferi ile bebek ihtimalini artırabilirsiniz diye düşünüyorum. Maalesef birkac doktor daha gezip hangisinin daha doğru yol olduğunu anlamanız gerekecek. Şanslısınız zira eşinizin yaşı küçük, halen saglıklı yumurtalar elde edebilirsiniz. Dolayısıyla varikosel ameliyatı veya tüp bebek tedavisi için aceleci olmayıp biraz zaman verin derim.



    1-) varikosel ameliyatı olsam fayda görür müyüm?

    2-) Bu ameliyatın zararları ne olabilir ? (sperm sayım daha da geriye gider mi ?)

    3-) Bu sperm sonucuna göre tüp bebek tedavisi tavsiye eder misiniz?

    4-) tüp bebekte tedavisinde şansımızı artırabilecek ilave yöntemler var mıdır?

    5-) tüp bebek tedavisi öncesi sperm sayısını, kalitesini artırabilecek kürler tavsiye eder misiniz?



    geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 29 Haziran 2021; 15:35:41 >




  • Sağda pampiniform pleksusta, valsalva manevrası ile yapılan incelemede venlerde fizyolojik doluş gözlenmiş, anormal variköz yapı ve reflu saptanmamıştır.

    Solda pampiniform pleksusta, vaskuler yapılarda artış ve çapları 3.5 mm'ye varan venöz genişlemeler tespit edilmiştir. Valsalva manevrası ile sol testiküler vende grade 1 reflu mevcuttur.

    SONUÇ: Bilateral minimal testiküler atrofi, sol grade 1 varikosel.


    Raporda bu şekilde.


    Varikosel soldaysa , sağ neden işlevini yerine getiremiyor onu anlamadım. Doktorlara bu soruyu sorduğumda , çocukken veya daha sonra testislerin bir şekilde zarar görmüş olabilir dediler.

    Dusunduren bir seyde su : Varikosel ameliyatı olmam sperm sayısını olumlu etkilese bile , genetik test de isteyecekler daha sonra. Bu genetik testle ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

  • therdint T kullanıcısına yanıt

    Cinsel aktivite yoğun olursa ve sürekli boşalma durumu olursa ağrılar oluyor hala ama eskisi gibi şiddetli değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.