Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
52
Favori
363.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • klik-klak-boom kullanıcısına yanıt
    Bence farklı bir doktora daha görünün ona göre karar verin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Damper16

    Herkese selamlar pandemi başlarında başlayan ağrılarım sonucun da gittiğim hastane de varikosel teşhisi konuldu değerlerim yüksek hareketlilikte de herhangi bir sorun yok,benim şikayetim tamamen ağrılar üzerineydi ve araştırmalarım sonucun da istanbul da gayet bilgili ve ilgili bir doktor buldum, Perşembe günü ameliyatımı olacağım süreçleri elimden geldiğince editleyeceğim.

    Bugün sabah saat 10:00'da istanbul da çift taraflı varikosel ameliyatımı oldum,anestezi kısmında ise spinal anestezi özellikle genç yaşta olan bireyler için,anestezi sonrası baş ağrısı daha sık rastlanan bir durummuş ve 3 gün istirahat etmek gerekiyormuş.Şehir dışından geldiğim için bana lokal anestezi yaptılar.Sol taraftan 3mm genişliğin de bir damar çıkarttılar sağ taraftan ise 2.5mm genişliğinde bir damar çıkarttılar.Testisler de henüz bir ağrı hissetmedim lakin kasıkta oluşan kesikler ağrı yapıyor açıkçası ancak dayanılamayacak düzey de değil.İdrar kısmına gelecek olursak,lokal anesteziden olsa gerek ameliyat bölgem de ve penisim de herhangi bir uyuşma söz konusu olmadığı için sonda takmadan idrarımı yapabildim açıkçası en çok sevindiğim kısım buydu çünkü okuduğum yorumlara göre sonda sancılı bir durummuş.Sabaha karşı hastaneden taburcu olacağım benim anlatmadığım sizin de sormak istediğiniz sorular varsa yardımcı olmaya çalışırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Damper16 D kullanıcısına yanıt
    Iyi gunler efendim, oncelikle yasiniz kacti ben biraz genc oldugun icin acikcasi agri acilari fazla hisseder miyim diye cekiniyorum ve istanbulda ozel bir hastane miydi yoksa devlet hastanesi miydi. Son durumunuz nedir agrilariniz azaldimi? Bende bolgesel anesteziden cok korkuyorum bu sonda meselesi yuzunden acaba hastaya soruluyor mu anestezi nasil olsun diye.
  • cansoylu. kullanıcısına yanıt

    Selamlar yaşım 22 ameliyat sonrasında testislerim de hiçbir şekilde ağrı yoktu aksine rahatladım ama kasıktan kesilen bölgeler ağrı ve acı yapıyor istanbul da Cüneyd hocaya oldum ben ameliyatımı YouTubeden detaylı videolarına ulaşabilirsin.Anestezi kısmında ise evet soruyorlar istediğini yaptırabiliyorsun.Bugün 3.günüm testislerim de ödem var ve şuan ağrı başladı o kadar olabilir denildi henüz çok yeni


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar erkek testisleri damarsız ve kılcal damarsız mı olması gerekiyor.. ben de forumda gezerken denk geldim, bende 2 cmlik ince bir damar var. olma ihtimalim var mı ?

  • Damper16 D kullanıcısına yanıt
    Yanitiniz icin tesekkur ederim, kisa zamanda iyilesmenizi diliyorum.
  • Slm arkadaşlar 4 marta ameliyat oldum sol testisden.
    Sebebide cocuk sahibi olmak icin. Sperm sayim yüksekti ama ileri hareketlilik 10% altindaydi.
    Ameliyat rahat gecti 40dk felan
    1 gun hastahanede kaldim.

    Şimdi 4 gün geçti normaldr ağri yok ams çok fazla oturunca ve sabahlari kalkinca testide ağri oluyo tek sıkıntım bu şimdilik.
    İnşallah sonuçunu alırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klik-klak-boom kullanıcısına yanıt

    Bende 4 martta çift taraflı oldum,siz nerede oldunuz ? Çok ayakta durunca ve oturunca ağrı ve şişlik artıyor evet hatta ben dün araba da otururken rampadan geçtik ve gece ağrılarım oldukça arttı şişliğim oldu sol testisimin rengi mora döndü ama sorun değilmiş ameliyata bağlı olarak deri altı kanaması olabilirmiş 1 gün dinlendikten sonra eski haline döndü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damper16 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. ben aksarayda oldum özel İnova hastahanesinde.
    ağrılarım baya azaldı benim bügün hatta 2 saat konya ya gittim arabayla ağrı olmadı çok şükür.
    Daha düne kadar her oturup kalkınca testiste ağrı vardi.
    İnşallah çabuk atlatırız.
  • Merhabalar , dün sabah sol testisin ağrımasıyla uyandım ve günün ilerleyen saatlerinde ağrı şiddetlenince ve damarlar kalınlaşıp belirginleşince hastaneye gitmeye karar verdim . Varikosel başlangıç evresi dendi ve DAFLON adlı ilaç yazıp 1 ayı böyle geçirmemi istedi , ameliyatından önce benim gibi böyle bir süreç yaşayan varmıdır acaba ?
  • DarkKnight12 D kullanıcısına yanıt

    Evet ben yaklaşık 1 sene boyunca yaşadım,benim de sol tarafım da başlangıç oldu ama sağ tarafım da da ağrı oluyordu,son çare olarak çift taraflı varikosel ameliyatı oldum.sol taraftan 3mm 15cm sağ taraftan 2.5mm 10cm damar çıktı.İlk 2 günüm ağrısız sancısız çok güzel geçti lakin 3.günden sonra ameliyat dikişlerim yada testis bölgem uyuşuk muydu bilmiyorum hissiyat ve ağrılarım arttı, ameliyat henüz yeni olduğu için doktorum bu tarz semptomlarımın olabileceğini söyledi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, dün sabah Ankara da Kaan Aydos Hoca tarafindan mikrocerrahi ile ameliyatım oldu. Yaklaşik 8.30 da ameliyata alindim, genel anestezi ile oldum. Odaya dondüğümde saat 9.40 felandi. Hastanede bir gece kalabilirdim, ama kendimi iyi hissettim ve eve çıktım. Genel anestezi sebebiyle sanırim, yedigim ictigim hicbirsey midem de durmadı. Kasikta 7- 8 cm lik bir ameliyat kesigi var. Hafif bir sızı oluyor, zaman zaman artıyor ama öyle uykusuz bırakan inleten bir durum yok. Sonda felan takılmadı. Mikrocerrahi de sondaya gerek kalmayacağını öğrenmiştim zaten. Bol bol su içmek gerekiyor, bu sebeple de sık sık idrara çıkmak sağlanmış oluyor. Idrar yaparken bir sorun olmadı.


    Eşimle korunmasiz denemeler ve 3 basarisiz tüp bebek tedavisi sonrasi urologa gitmeye karar verdim. Benim sol testisimde grade 3 varikosel ve spermde yapilan test sonucu dna hasarı ortalamanin üzerinde çıktı, hoca öncelikle varikoseli tamir edelim dedi. Kaan Aydos gerçekten işinin ehli babacan bir insan. Allah böyle doktorlarimiza uzun ömür ve sağlık versin. Bundan sonraki surecte de tedavi amacli takviyelerle amacımıza ulasacağız inşallah. Herkese sağlıklı günler dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihkarahan -- 13 Mart 2021; 9:50:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar herkese merhaba hepinizi çok iyi anlıyorum aynı şikayet bende de vardı yani sperm sayısı ve hareketliliği sorunu.fakat hiçbirsey çözümsüz değildir Allahın izniyle biz 2020 ağostos ayında evlat sahibi olmak için çalışmalara başladık fakat bi kaç ay sonra başarısız olunca bi doktora gidim dedim ve spermioğram ulturason ve kan tahili verdim spermioğram çok düşük çıktı doktor tüp bebek bile zor dedi bu değerlerle. tabi benki hayatım boyunca doktor yüzü görmemiş biri olarak feleğim şaştı.neyse bi başka doktora gittim yine aynı tahliller yapıldı bu defa spermioğram daha iyi çıktı ve ulturasonda yine bişey çıkmadı doktor genetik test istedi ve genetik sonucumda iyi çıkınca bana ilaç verdi 3 ay boyunca kullanmam gerektiğini söyledi ve 2 ay falan kullandıktan sonra tekrar test verdim yine sayı düşüktü tabi ben artık boş durmadım başka doktora gittim tekrar aynı testler istendi ama bu defa varikosel çıktı sol 2.8 geriye akım ve sagda 2.1 ama geriye akım yok dedi.tabi ben burda bunu duyunca daha iyi bir ulturasoncu buldum ve ona gittim orda da solda 3,6 reflü akımı ve sağ 3,2 yine reflü akım çıktı. ondan sonra neden değerlerim düşük çıktığını anladım. sonra iyi bir doktor bulmak için biraz araştırma yaptım ve iyi bir doktor buldum gittiğim doktor özel hastanedeydi ve ordada tekrardan ulturason çektirip öyle ameliyata gireyim dedim ve ordada solda 3,1 varikosel çıktı sağ biraz düşüktü fakat ordanda ameliyat olmak istediğimi söyledim ve 7 ocak 2021 tarihinde mediline hospitol hastanesinde ameliyat oldum çok şükür ameliyat iyi geçti ve doktor sağ tarafıda iyiki almışız dedi şuan 66 gündür ameliyat olmuşum ve 3 ay dolunca test vericem korkulacak bir ameliyat değil size tavsiyem çok iyi araştırın eger spermioğram düşük çıkıyorsa özellikle eger ağır bir iş yaşantınız varsa büyük olasılıkla varikosel çıkacaktır.ve buda gebeliğe en buyuk engel olarak karşımıza çıkıyor eğer genetik bir probleminiz yoksa varikosel üzerinde çok iyi araştırma yapın.Allah hepinizin yolunu açık etsin





  • varikosel-2021 V kullanıcısına yanıt

    Merhaba İstanbul'da Cüneyd hocaya mı oldunuz Ameliyatınızı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOK KARDEŞİM ELAZIĞDA MEDİLİNE HOSPİTOL UZMAN DOKTOR ORHAN KARAKOÇ

  • Arkadaşlar sadece ağrı için yapılan varikosel ameliyatında ağrı giderilebiliyor mu ameliyat sonrası? Ameliyat olanlar cevaplayabilir mi? Sperm sayımı felan önemsiz sadece ağrıdan kurtulmak istiyorum ne yapabilrim? İnternetten araştırıyorum ameliyattan sonra ağrının geçme olasılığının düşük olduğu söyleniyor. Ne yapmam gerek her gün ağrı kesici mi yutacağım bu ne illet hastalıktır.

  • Testiste yanma, sarkma var. Sol ayak baldırı da ağırıyor. Ne yapacam sizce varikosel midir ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Testiste yanma ve sol bacakta uyuşma başladı. Delirecem vallaha varikosel midir acaba ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ali226 kullanıcısına yanıt
    Ameliyattan sonra 1 sene icerisinde agrilar azalarak yok olur en iyi tedavi yontemi mikrocerrahi yontemiyle yapilan ameliyattir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, dün (9 Nisan 2021) tarihinde mikrocerrahi varikosel tek taraflı ameliyat oldum. Burdaki birçok arkadaşla aynı durumdaydım.

    Başarılı bir ameliyat geçirdim. 1 gece hastanede misafir ettikten sonra taburcu ettiler.

    Şu an kendi açımdan sonuç almak için çok erken tabi ki. Ama kişisel kısa tecrübelerim şu şekilde;

    -genel anestezi istedim ve o şekilde ameliyat oldum.
    -Ameliyat sonrası ağrı kesik yerinde çok çok az vardı. Neredeyse belli belirsiz yani hiç rahatsız edici değildi.
    -aynı gün lavaboya gittim. Tabi ameliyat bölgesini çok oynatmak istemediğim için penguen gibi yürüyorum bu ilk zamanlarda.
    -yürüme, oturma, uzanma bunları yapabiliyorum. Sadece önlem amaçlı ve hassasiyetten ötürü yavaş yürümekteyim.
    -katı gıdalar tüketmiyorum. Çünkü tuvalet ihtiyacınız olursa ayıptır söylemesi ıkınmanız ameliyat yeri için sıkıntılı olabilir.
    -dikiş içten atıldı. Dışarıda çizgi var sadece. Beklediğimden biraz büyükçe ama sağlık olsun diyorum.
    -doktor ilk bandajı açıp pansuman yaptıktan sonra yarayı kapatmadı. Böyle kalsın dedi. Günde 1 kez batikonu gazlı bese döküp 1 kez yaraya sür dedi.

    Ameliyatı yapan doktorunuz ne derse onu harfiyen uygulayınız. benim süreç bu şekilde tamamlandı dostlar. Şimdiden herkese geçmiş olsun diliyorum.

    Not: özel mesajlara cevap veremiyorum. Buradan yazabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razer -- 11 Nisan 2021; 11:21:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.