Şimdi Ara

Validator W3.ORG Yardım Bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar portal web sitemin w3.org de doğrulamasını yapmak istedim , 451 tane hata buldu. fakat hiç birinden bişi anlamadım. sizce bunlar önemli hatalar mı?

    HATALAR :http://validator.w3.org/check?uri=ww...Inline&group=0


    SİTEM :www.zonguldakportal.com



  • DOCTYPE belirtmemişsin.
  • bütün sayfaların en üst kısmı bu ŞEKİLDE Mİ OLMALI YANİ?




    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">



    <head>

    <title>B A Ş L I K</title>

    <head>



    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
  • Birincisi; DOCTYPE ile belgenin HTML olduğunu belirtir, devamında da hangi DTD ile yorumlanması gerektiğini belirtirsin. Yani evet DOCTYPE html PUBLIC* olmalı fakat sonrasındaki DTD yolu olmalı dersek, yolunu belirttiğin DTD'den başka DTD yokmuş gibi olur. Orada belirttiğin DTD Transitional. Onun dışında strict, loose, her ne kadar artık kullanılmıyor olsa da framset DTD'leri mevcut. Aralarında element ve attribute kullanımına ilişkin farklar var.

    İkincisi; DOCTYPE kullanmamana bağlı nedenlerden aldığın hatalar mevcut. meta etiketleri, bazı html elementleri (<li> gibi).

    Üçüncüsü; söz dizimi hataların var. Açmadığın etiketi kapatmak, açtığın etiketi kapatmamak gibi. Bunun yanında kullanman gereken attribute'ları kullanmamışsın.

    Kısaca arkadaşım W3'le iyi geçinmek için standartlarını iyi bilmen gerek. Rastgele deyip web sitesi yapmaya kalkarsan çakılırsın.

    *: Her zaman PUBLIC olmak zorunda değildir. SYSTEM da olabilir. Ayrıntılarını DTD nedir öğrenmek istediğinde, ilgili kaynaklardan alabilirsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.