Şimdi Ara

Vakıfbank Hakem Heyeti Kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vakıfbanktan konut kredisi kullanırken çekmiş olduğumuz kredi yanında yapılan ek tüm masrafları bankadan iptal talep ettik kabul etmediler, kredi yanında zorunlu olduğu söylediler. Daha sonra 0,99 a düşünce faizler yapılandırma yapılabildiğini öğrendik bankadan kredimizi yapılandırdık. Ve tabiki yine ayağımıza değecek taşa kadar sigorta yaptırmamızın zorunlu olduğunu belirtip bir sürü masraf aldılar. Ben kendilerine bunları istemediğimi ve iptalini talep edeceğimi belirttiğim halde hepsi yapıldı.

    Bunun üzerine hakem heyeti başvurumuzu yaptık. 7167 tl uyuşmazlık bedelinin, 5797 tl bize iade kararı çıktı. (299 tl konut paket sigortası, 1200 tl ferdi kaza sigortası, 105 tl işssizlik sigortası, 36 tl ek hesap sigortası,1719 tl full paket,2438 tl yapılandırma komisyon ücreti.)

    Karar geldikten bir hafta sonra Vakıfbank'tan bir yetkili aradı ve bu parayı alamayacağımızı, 1600 tl ödemeyi kabul ettiklerini, aksi halde hiç ücret alamıyacağımızı belirtti. Bende karadan dönmeyeceğimi gerekeni yapacağımı belirttim.

    Şimdi mahkemeye başvurduklarını görüyorum. Hepsini imzalı müşteri isteği doğrultusunda yapıldığını belirtiyorlar.Ama yasalar istediğim zaman iptalini yapabileceğimi söylüyor. Bu vakıf yetkilileri bilmiyormu yasaları, niye hala başlarına marsaf çıkarıyorlar anlamış değilim.

    Böyle bir durum yaşayan varmı acaba? İsteyen olursa hakem heyeti ve mahkeme kağıtlarını paylaşabilirim sizlerlede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İşi yokuşa sürüp yıldırma politikası izliyorlar . Geri adım atmayın .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mahkeme başvuruyu kabul etmiş çok tuhaf
    Vakıfbank Hakem Heyeti Kararı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme: İlk mahkeme Ocak ayında yapıldı, mahkeme bilirkişiye gönderdi. Beklemedeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş oldukça inada bindi Vakıfbank tarafından, 2 kere bilirkişi raporundan sonra çıkan sonuç; Sigortalara yasal iptal süresi içinde başvurmadığımız için iptalini alamadık. Sigorta tarafında sadece zamanında başvurduğumuz için Sarı Panjur Sigortasının iadesini aldık. Ve en çok hoşuma giden Yapılandırma ücretini iade aldık. 0.99 kredi dönemi milyonlarca insan bu şekilde yapılandırma yaptı ve bankalar hepsinden %2 bedel aldı. Emsal niteliğinde bir karar olduğunu düşünüyorum. O zaman ödediğim paranın değeri ile şimdiki değeri bir olmasada, kazandığımız için mutluyum. Eğer zamanında tüm sigortalar için bankaya yazı vermiş olsaydım, tüm masrafları almış olacaktım. Konu hakkında bilgi isteyen olursa yardımcı olabilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.