Şimdi Ara

Vaillant calorMATIC 240F oda termostatı - YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
31.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Yeni bir kombi ve yanında da Vaillant calorMATIC 240F oda termostatı aldım. Fakat kullanma kılavuzundan hiçbirşey anlamadım. Servisten gelen eleman da pek yardımcı olamadı, bunlar yeni ürünler ben de daha iyi bilmiyorum dedi. Oda termostatının programlanması konusunda (haftalık, günlük, bir programın ortasındayken elle sıcaklık değiştirme vs.) yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler...



  • arkadaşım sorunuzu bu konuya yazarsanız mutlaka cevap bulacaksınız


    http://forum.donanimhaber.com/m_6473040/tm.htm
  • Ben sizin yerinizde olsam Vaillant a mail atardım ve gelen servis elemanından memnun olmadığımı , daha teferruatlı bilgi verecek birini yollamalarını isterdim.
  • Bende katılıyorum. Bu konuyla ilgili olarak Vaillant merkeze şikayet bölümüne mail atın. Gelen cevabı bizimle paylaşırsanız sevinirim.
  • http://www.vaillant.no/stepone2/data/downloads/3d/3f/00/vrt-240f-betj-inst.pdf

    Yukardaki linkte türkçe de mevcut.Konu hortluyor ama google dan aratınca bulanlar için çözüm olur..Bu arada Calormatic 240f kesinlikle on-off çalışır modülasyon yok
  • Konu hortlamış dersiniz belki ama
    ben aradım burayı buldum yeterli gelmedi
    Belki bir kişi nette ararda buradan bir çıkış yolu bulmak ister diye link veriyorum
    üstteki linkler tam bizim termostattan değil
    aşağıdaki link işinizi görecektir.
    bendeki termostat bu
     Vaillant calorMATIC 240F oda termostatı - YARDIM


    kullanma klavuzu
    http://gasservice.ru/pdf/IA_BA_calorMATIC_240_838503_00_TR_CZ_UA_042005.pdf




  • Arkadaşlar bendeki 240F nin pili bitti, değiştirmek için kapağını çıkarmak lazım ama başaramıyorum.
    Duvara monte benimkisi. Nasıl çıkarabilirim ön kapağını lütfen yardımcı olurmusunuz.
  • arkadaşlar bende dün akşam vaillant calormatic 240f oda termostatı aldım ve servise bağlattım. kombiye en uzak oda olan 3,5 yaşındaki olğlumun odasına kumandayı koydum. ve sabah 6:00 gece 11:30 arası 22 derece, gece 11:30 sabah 6:00 arası 20 dereceye ayarlı durrumda. ilk takıldığında oda sıcaklığını 22 dereceye getirmek için yaklaşık 15-20 dakika çalıştı ve 5 m3 gaz harcandı bu arada. daha sonra 4 saat boyunca kombi devreye girmedi ve 4 saat sonra 10 dk çalışma ile 2 m3 gaz harcadı.

    gece boyunca ise hiç çalışmadı kombi. çünkü sıcaklık 20 derecenin altına inmemiş. sabah 6:30 da kalktığımda kombi çalışmıştı ve ilk sayaca baktım. geceki değerden 2 m3 daha yakmıştı. ve sabah işe geldim. henüz tam test etme fırsatım olmadı tabi ancak en azından dün geceki soğukta (0 derece) tüm gece hiç kombiyi devreye sokmamış olması sanki işe yarayacağının sinyalini verdi bana.

    kullanan arkadaşlar benim merak ettiğim konular şunlar:

    1. Kumanda için hangi odayı tercih ettiniz?
    2. Kombi ayarı kaç derecede duruyor? (servis benimkini en sona 60 dereceye getirdi). bu ayarı aşağı indirsek öreneğin 50 dereceye ne gibi bir farklılık olur.
    3. yada dikkat etmem gereken başka noktalar varmı?
    4. sizin termostat ile yapmış olduğunuz ayar ne ve ortalama yaktığınız m3 nekadar?

    şimdiden çok teşekkürler.




  • destek lütfen...
  • Vaillant VUW 346 kullanıcısıyım. Kombiyi aldıktan 1 hafta sonra 240F almıştım. Yaklaşık 2,5 yıldır kullanıyorum. Aldığımda yaptığım haftalık ayarı hala kullanıyorum.
    Hafta içi saat 7:30 da güneş moduna geçiyor ve 24 dereceyi hedefliyor. saat 00:00 da ise gece moduna geçiyor. Gece modunda en düşük derece ise 21 olarak ayarlı.
    Hafta sonları ise saat 9:00 da güneş moduna geçiyor gene 24 dereceyi hedefleyerek. Gece moduna geçme saaati ise 02:00 olarak belirlemiştim.

    Evde toplam 14 metre DD plus radyatör mevcut.

    Sorulara gelince;

    1)Yatak odamda duruyor ancak salonda durmasını tercih ederdim, mesafeden dolayı sinyal kopması olur endişesi ile salonda kullanamıyorum.
    2)Kombim yoğuşmalı olduğu için 55 dereceyi geçmemesi gerektiği söylenmişti. Bundan dolayı 55 derecede tutuyorum. Derecenin yüksek olması demek agresif şekilde ısınmaya olanak veriyor, konfor bakımından iyi belki ancak tüketimi arttırıyor. En iyi verimli derecenin ne olduğuna zamanla deneyerek karar verebilirsiniz.
    3)Su basıncına dikkat edin, oda termostatı ile kombinin senkronizasyonuna sizde tanık olun, böylece ayar yaparken daha kolay olur.
    4)m3 hesabı hiç yapmadım.




  • çok teşekkür ederim.
  • aradan 1 yıl geçmiş ama bende bu konuda bir şey soracağım.230 calor termostat kullanıyorum.240 calor ile aynı.şu program işini bi anlatsanız.
    başlama bitiş ayarını yaptım ama ısı derece ayarını nasıl yapıyoruz.örneğın gunduz 22 derece,gece 18.00 derece gibi.selmlar izmir
  • kablosuz olan modeline alıcının kapsama mesafesi kaç metre acaba?
  • Kombi ayarını tam yapamadım yardımcı olabilr misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 240f var kombiden çıkarmıştık 5 sene falan önce şimdi oda termostatı destekli katı yakıtlı kalorifer kazanına bağlayacağım ama 2 adet oda termostatı çıkışı var köprülenmiş, oda termostatında ise 3 adet kablo var (L,230v,N) L N yi termostat çıkışlarına bağladım ama ünitenin ışkları yanmadı, ne önerirsiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.