Şimdi Ara

Va panel ve ips paneller arasında çok fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Monster Aryond A32 V1.3 sipariş ettim. (2k, gsync, 165hz, 1ms, kavisli, 32”, hdr) Gelişmeleri paylaşacağım kurulum ve kullanım aşamalarında. Çok bilgi kirliliği var. Araştırdım ve f/p olarak hem de iade seçeneği olduğu için deneyelim dedim. Bir de size sorum olacak: VA panel ve IPS panel arasında illaki fark var ama o kadar büyük, uçurum bir fark var mı ne dersiniz? Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • 32" ips aldım iade ettim.60cm mesafeden kullandığım için büyük geldi.ayrıca karanlık sahneler rahatsız etti gece film izlerken karanlık değildi. glow vardı sağ sol alttan eser miktarda.kontrollerde arkada ve joystickli değildi.lenovo c32q20

    valarda ghostingden bahsediliyor ve black smearing var deniyor.ayrıca va kavislilerde ışık sızmasından da bahsedilmiş.ben gene 27 ips alacağım gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclanes -- 9 Eylül 2023; 20:12:29 >
  • Abartıldığı kadar yok

  • Ahım şahım bir fark yok. Hatta siyahlarda va daha da ön planda. Asıl farkı olede geçince hissediyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar monitör geldi. Gerçekten önyargılarımı yıkan bir monitör olmuş. Ghosting az da olsa var ama iyi bir va panelde olduğu kadar. Gerçekten Ghosting sorununu büyük ölçüde çözmüşler. Ayakları döküm ve sağlam. Ekran 32” olduğu için temaslarda sallanma var ama büyük bir ekran olduğundan normal ölçüde sallanıyor. Aşırı değil. Renkleri çok güzel. Ekranın 32” olmadı 2k doygunluğunu asla bozmuyor. Tam hissettiriyor. RDR, valhalla, Cyberpunk, starfield gibi oyunlarda 2K görüntüyü muazzam kalitede veriyor. Color test videolarını görmelisiniz cidden çok çok iyi. Ölü piksel yok. Işık sızma vs yok. Kavisli panel açısı çok iyi. Yani kısacası gönül rahatlığıyla alınacak bir F/P üstü ürün diyebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İsgelic İ kullanıcısına yanıt

    Kimin ürettiği paneli kullanıyor acaba bir bilginiz var mı? ya da hangi marka ve modellerde kullanılıyor o panel mesela. Örneğin samsung oled g8 de bulunan paneli alienware aw32 serisinde ve yine msi oled 34 inch monitöründe kullanıyor.

  • 2 panel arasında ki en temel fark


    VA Panel siyah beyaz'lar gerçek kontrast

    IPS Panel Renk doğruluğu gamutu daha doygun daha canlı


    burada tercih kullanıcıda kalıyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.