Şimdi Ara

Uzun süredir devam eden ram problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.

    Öncelikle sistemimi yazayım:
    E8400 - MSI P35 Platinum - Geil 4gb ram.

    Şimdi sorundan biraz bahsedeyim. Pc'yi yeni açtığımda uygulamaları sorunsuzca açabiliyorum. Ancak belli bir süre geçtikten sonra bazı uygulamalar yarım açılıyor veya açılışta kendiliğinden kapanıyor. Örneğin oyuna giriyorum, ilk girdiğimde herhangi bir performans problemi yok. Ancak bir süre sonra animasyonlar yavaşlamaya, fps düşmeye başlıyor. Oyundayken photoshop'ı açmayı deniyorum, başındaki isimler geçiyor sonra kapanıyor. Ya da program açılıyor ancak hiçbir şey tıklanmıyor. Donup kalıyor.

    Bazen de şöyle oluyor. Diyelim winamp + 10 firefox penceresi vs açık durumda. Photoshop'ta bir efekt vermeye çalışıyorum, hafıza yetersiz diyor komik bir şekilde... Daha sonra uygulamalardan birini kapıyorum ve efekt i verebiliyorum.

    Acaba burdaki sorun nedir? Ram dışında başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir mi? Ram'lerden birisi geçenlerde arızalandı. Ancak diğeri bellek testini geçiyor. Ama sorun devam ediyor. Sanki 256 mb ram var gibi.

    Yeni ram almayı düşünüyorum. OCZ Reaper var aklımda şimdilik sadece. Acaba benim anakartımla uyumlu mudur? Bu anakart için başka tavsiyeniz var mı?

    Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...







  • Garantisi varsa garantiye gönderin derim
    Yoksada aynı özelliklere sahip ram alabilirsiniz(timing,mhz frekansı ve tabi ki bellek veriyolu söylemeye gerek yok bile) nadirde olsa marka uyuşmazlığı çıkabiliyor ama sizde çıkıcağını sanmam
  • Aynı özelliklerde ram bulup test etmeyi düşünüyorum öncelikle.
    Eğer olmazsa sorunu başka bir yerde aramak gerekiyor. Kuzey köprüsünde ısınmadan da şüpheleniyorum ayrıca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.