Şimdi Ara

Uzayda kaza: James Webb Uzay Teleskobu'na mikrometeorit çarptı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • daha bir şey bilmediğimizi yeni öğrenmeye başladık karanlık madde mesela.. ama senin öngöründen farklı olarak insanlığın kendi üzerine bir şey kattığını görmüyorum, her geçen gün insanlık kendi kendini yok etmek için uğraşıyor, bu konuda çok başarılı. 100 yıl sonra insanlık nüfusu patlama noktasını aşacaktır. ve yeni ayaklanmalar ölümler kıyımlar yok oluşlar başlayacaktır. çevre onarılamaz durumda, ekolojik çoğu zincir kırıldı, denizler imha noktasına geldi göller kurudu, tatlı su kaynakları yetersiz noktaya geldi. yer yüzünde bir "aç" varsa kimse güvende değildir. yer yüzünde birden çok aç var, yazıyı yazdığım anda en az 4-5 kişi açlık nedeniyle öldü. eşit paylaşım olmadığı ve lüksün bitmediği düzende, insanlık dinozorların sonunu kesinlikle paylaşacaktır.

  • Bazı arkadaşlar insanlık kendi üzerine bir şey katmıyor artık bitiyoruz diye komplo teorilerine çok takılmış ama iş öyle değil.


    İnsanlar ölüyor artık bitiyoruz her şey çöküyor gibi bir durum yok. Kendi rahat ortamınız bozulunca insanlık ırkı çöküşe geçmez.


    Öyle olsaydı bundan 2000 yıl önce Romalılar Kartacalıları yok ettiğinde insanlık ırkı çökerdi. Maalesef birileri can verse de bu medeniyet onların üzerinde yükselmeye devam ediyor.


    Hiroşimaya nükleer bomba atıldığı gün bu medeniyet bitmedi aksine nükleer fiziği öğrenmeye başladı. Binlerce can gitti ama insanlık onlara üzülse de nükleer fiziğe lanet olsun deyip kenara atmadı daha çok öğrenmeye başladı.


    Medeniyeti geri kalmış toplumlara göre değil en önde gitmeye çalışanlara endeksleyin. En önde gidenler diğerlerine kötü davransa bile yine de en önde gidecekler.


    Medeniyetin kurulduğu orta doğu bitik durumda diye insanlık bitecek değil. Onlar artık kaybetmeye mahkum durumda medeniyeti başkaları ileri taşıyacak.


    Savaş çıkınca insan sayısı düşecek medeniyet çökecek de değil. Tam aksine en büyük buhranlardan en büyük ilerlemeler ile kaçıyoruz.





  • Sanayi devrimi ile şuanki zengin, büyük devletlerin hepsi doğanın ve atmosferin ırzına geçtiler. Sulak alanlar ve temiz içme suyuna ulaşım parabolik olarak azalıyor. Göya Avrupa ve amerika küresel ısınmayana karşı önlem alıyor, halen dünyayı zehirleyen 100 lerce şirket var. Artık geri döndürülecek yeri çoktan geçtik.


    Mevsimlerim sapıtması artık ortalama insan tarafından bile çok rahat anlaşılıyor. Bırak o tarihleri 150-200 yıl içinde muhtemelen dünyada yaşam çok çok zorlaşacak veya bitecek, nüfusda çok ciddi bir azalma olacak. Yarın bir gün rusya delirip sağa sola nuke fırlatsa fallout ortamı direk gelir zaten.

  • O kadar uğraşıyorsun paralar harcıyorsun bin bir emekle gönderiyorsun teleskobu, ondan sonra bir küçük taş çarpıyor proje riske giriyor. Gerçi böyle olasılıklar hesaplanarak bu projeler gerçekleştiriliyor ama oldukça sıkıntılı. Neyse ki teleskopta büyük bir hasar söz konusu değil.

  • Ziyaaaa!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaza ve James Webb’i bir arada görünce gözlerim yerinden fırlayacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

    Uzayda kaza: James Webb Uzay Teleskobu'na mikrometeorit çarptı 



    sene içerisinde nerden baksan en az on tane meteor yağmuruna yakalanıyoruz. yapabilecekleri en iyi iş, uygun bir yere fırlatma ve konumlandırma. senin hassasiyetini takdirle karşılıyorum ancak, o teleskop 360 derece yönde kendisine yaklaşan cisimleri algılamaya çalışacak şekilde yapılandırılmış olsa, bili amcanın işlemcileri de o işe güç yetiremez. sadece, uzaktan bir cisim yaklaşıyor mesajını dünyaya iletir. o zaman da iş işten geçmiş olur. Uzayda kaza: James Webb Uzay Teleskobu'na mikrometeorit çarptı 



    amaç aslında belli. daha gelişmiş bir teskop ile kızılötesi ışınlarını kullanarak, daha çok uzağa bakmaya çalışıyorlar. iki elin partmakları sayısınca veri alınmış olsa, yeter de artar bile. sürpriz beklentileri kesinlikle yoktur. merakı gidermenin de sınırı yok. bakmadan olmaz. illaki bakılacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 11 Haziran 2022; 1:26:50 >




  • sreylare kullanıcısına yanıt
    güneş ışığının bir sonu var yalnız. sadece şuan değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

    şimdilik pek mümkün olmadığı için yapmamış olabilirler. zira lazer şu bu silah teknolojisi gelen mermiyi cismi parçalayıp küçük parçalarla etkisini azaltmak üzerine kuruluyor, mermi/cisim yok olmuyor. ki zaten burda da mikrometeorit diyor, yani parça çok büyük de değilse tespit etmesi bile zor. küçülen parça uzayda gezegenlerin diğer büyük cisimlerin etkisiyle hızlanarak ilerlediği için hızı saniyede 100km olan bir parçayı küçültsek bile etkisi yıkıcı olabilir. sonuçta çok da işe yaramayabilir. etkisi tartışılacak bir sistemi de böyle bir projede yük etmek mantıksız gelmiş olabilir.

    alakası da olmayabilir ama bir tez.

  • Agha gafasi yarildii ... bin kere soyledim suna el freni koyun diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıtır hasarlı, olur gibi.

  • tamiri sanayide yaptirip tramere isletmeyin..meteordan dolayi boyali dedimi kimse inanmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • moondaye M kullanıcısına yanıt
    Gelişti global elitler uzayda 2030a kadar oteller inşaa etmiş olacaklar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzayda kaza: James Webb Uzay Teleskobu'na mikrometeorit çarptı


    Ayna kırılmamış en azından. Bunada şükür.


    Delinen yerin baktığı yerden ışık verisi alınamayacak. Ana ayna az kendi etrafında döndürülerek o yerden gelecek veri telafi edilecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıtır hasarlı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fotoğraflar illustrasyon. herkes gerçekmiş gibi yorum yapmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.