Şimdi Ara

uzaktan kumandali soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar belki yıllarca düşünsek aklımıza gelmeyecek bi sistem keşfettim. şimdilik foto koyamıyorum kusura bakmayın, daha sonra eklicem. arkadaşlar tanıdığım bi abi var avize - montajı falan bi işte çalışıyo, bu abide garaj dolusu malzeme var, geçende kumanda sistemi gördüm, 3 kademeli bi kumanda var. kibrit kutusundan az bi büyük devresi var alet 220 giriş çıkışlı, normal kullanımında 1. kademe 1 lamba .2 kad. 2 lamba 3. kad. tüm lambalar + açma kapama tuşu var. biz bu devreye lamba yerine kasa fanı bağladık. alet 220 olduğu için bize iki tane 12 volt adaptör lazım olacak, şuan 12v adaptörüm olmadığı için 9v la deneme amaçlıbi çalışma yaptım olumlu sonuç aldım, 9v kasa fanlarının bazılarını çeviremiyo. en azından sitemi çalıştırdım. kumanda evde yaklaşık 10 mt kadar çekiyo. ben bu aleti avantadan aldım. piyasa fiyatı 35 lira civarı bişeymiş. ilgilenen olursa seve seve yardımcı olurum bu alet süper ötesi bişi. mesela ben 1. kademeye fanlar 2. kademeye neonları bağlayacam süper olacak inşallah. saygılar...
    en kısa zamanda foto ekleyecem







  • uzaktan evin dışından biyerden fanı kontrol etmek bize ne sağlıcak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ASİL01

    uzaktan evin dışından biyerden fanı kontrol etmek bize ne sağlıcak




    Cevap: Hiç birşey..
    Kasanın yanında olmadan fanlara kumanda etsen ne olur ki? Epeyce düşündüm ama mantıklı bir cevap bulamadım..
  • olay sadece modifiye namına evin dışından değil de
    5-10 mt den sadece havası olacak onun dışında çok
    fazla yararlı olacak bir olay değil
    ki modun amacı her zaman işlevsellik değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi librarian -- 30 Eylül 2009; 19:53:11 >
  • Bence de gereksiz ancak size kalmış bir şey tabi
  • Bencede gereksiz ama modun çoğu gereksiz bu gereksizlerden en gereksizi TV değilki habire açıp kapayasın ve 5 10 metre uzagında olsun. En fazla 1 metre uzağında bunu elinle de kapatıp açabilirsin. He bu ayrı bi hava olur o ayrı bişe ama bence çok hava atıcak da olay yok ortada sese duyarlı neon bağla daha havan olur eve gelenlere alışık olmadıkları için.
  • arkadaşlar 2 arkadaş dışında bi sövmediğiniz kalmış, ayrıca hava atmalık bi durum yok hoşuma gitti bağladım arkadaş... mod un amacı para basıp kasayı süslemek mi elde olan imkanlar ve malzemelerle bişieyler yapabilmekmidir söylermisiniz?
  • Fikirlerimizi sunduk :)
  • dostum herkesin fikrine saygımız var ama konuyu saptırmış bazı arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustimusti6716

    arkadaşlar 2 arkadaş dışında bi sövmediğiniz kalmış, ayrıca hava atmalık bi durum yok hoşuma gitti bağladım arkadaş... mod un amacı para basıp kasayı süslemek mi elde olan imkanlar ve malzemelerle bişieyler yapabilmekmidir söylermisiniz?








    Olumsuz yorumlar sövmek mi oluyor, çok ayıp.
    Modifiyenin amacı yeri geldiğinde parayı basıp, kasayı süslemek olduğu gibi, yeri geldiğinde de elindeki imkânları kullanmaktır ama yapılan iş de birşeye benzemeli değil mi?
  • Mustafa abi bence güzel bir fikir olabilir bu. Bizim salondaki avizeler de arkadaşın dediği kumanda sistemiyle açılıp kapanabiliyor ya da ışığın şiddeti azaltılıp arttırılabiliyor.

    Misal ben gibi bilgisayarını uyuduğu odada tutan, gece güldür güldür çalışan fanlarının devirlerini düşürmek isteyen ya da kapatmak isteyen uyuşuklar için güzel bir fikir olabilir

    Düşünsene yattığın yerden fan sesinden rahatsız olduğun anda kumanda ile fanların devirlerini düşürebiliyosun...

    Şahsi fikrim bu düşüncenin benim gibi uyuşuk ve sünepeler için gayet kullanışlı olabileceği.




  • Bu konuda biraz düşündüm. Tecrübelerime ve bilgilerime dayanarak kanımca bir fikir edindim. Anladıgım kadarıyla üç kademli kontrol kumandası var. Burada 1. kademe ışık 2. kademe ışık 3. kedeme ışık ve
    ışıklar sönüyor yada açılıyor. dört kademelide olabilr. Araya röle kullnılarak onlarca cihazda kontrol edilebiir
    diyelimki müzik dinlyorken telefon çaldı. Son sesle müzük dinliyoruz. Gidip sesi kısmak tansa bir kumanda ile sesi tamamen kapatırz.rölenin kapalı kontagını kulanarak pc yı uygun bir şekilde kapata bilriz.
    Geriye kalan son kotrolede kulanarak da avuzenin yada fularasan işde her neyse aydınlatmanın açılıp kapatılmasında yada göz alan led lerin açılıp kapatılmasında kullanıla billir.
  • eyvallah dostum... nihayet mantığını çözen biri çıktı. bu arada diğer arkadaşlar için sölüyorum olumsuz yorumlar elbette olacak ama lütfen bunu birbrimizle dalga geçer gibi yapmayalım... saygılar bol mod.lar...
  • fıkırlerı dıslanan bırı olarak sunu soyluyorum kı fazzedın kı kasa ındırme yapıyo ve saat 02.30.ındırme 45 dakka falan suruyo ve bızar uzanım dedınız.cidden o saatte o yorgunlukda o kumanda cok ısınıze yarar helekı uzanmıssanız :D
    sadece sacmaladım :D
  • İlginç fikir...
  • aslında dolaylı olarak üzerinde çalıştığım bir proje. şöyleki com portu üzerinden led ve fan kontrollerini yapmaya çalışyorum.
    kumanda için program ve devre şemaları nette mevcut zaten.

    düşününce bize ne fayda sağlan diye düşünülebilinir. benim ilk aklıma gelen salon bilgisayarları oldu.
    ışıklandırmalı bir htpc kasada ışıkları kapatıp film izlerken kasanın ışıkları çok rahatsız edebilir. ışıkları ve fanları uzaktan kumanda ile kontrol etmek bu noktada işe yarayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.