Şimdi Ara

Uzaktan kumanda sinyalini kablo ile aktarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende odada uydu alıcı tv ye scart kablosu ile bağlı, diğer odadaki televizyona ise uydu alıcının normal anten çıkışından RF kablo ile bağlı. Şimdi ben uydu alıcının kumandası ile diğer odadan bunu kumanda etmek istiyorum. Öğle bir basit devre olsunki, ben diğer odada kumandaya bastığım zaman, kumandanın sinyalini alıp diğer odadaki cihaza iletsin. Bu aktarımda ayrıyeten çekeceğim kablo ile olsun, yani odada kumanda sinyalini alacak cihaz diğer odada kablo ile kumanda sinyalini iletecek led e bağlı olacak. ne yapmalıyım.
    Piyasada aktarım cihazları var ama bu sadece kumanda sinyalini aktarıcak.



  • kumandanın ledini söküp , receiver ın alıcı gözünün önüne koyacaksınız... Ledin bacaklarını kablo ile kumanda etmek istediğiniz odadaki kumandadan söktüğünüz yere bağlayacaksınız. Bundan başka çözümler biraz elektronikçilik işlemleri gerektirir. En pratiği bence bu.
    Saygılar.
  • ya o benimde aklıma geldi de o zaman kablolu kumanda olur. kumanda sinyalini kablo ile öteki odaya iletecek cihaz mekanizması ne gerekir acaba?
  • o zaman bir alıcı göz satın alacaksınız... bunu beslemek için bir adet 5 voltluk besleme devresi yapacaksınız. bu devrenin çıkışını da bir transistöre gireceksiniz. bu transistör ile de bir ledi sürmelisiniz. Bu led de içeriye kablo ile taşınmalı... o zaman kumanda serbest kalabilir ancak.Kolaylıklar diliyorum.iş birazcık teferruatlı oldu ama başka da bir çözüm yok gibi. tabii ki ben RF bir data aktarıcısının altından kalkabilirim veya bir şebeke düafonuna bu kumanda datasını bindirip , karşı tarafta da kodunu çözüp bir led yakabilirim derseniz iş başka. Ama onlar da epey tecrübe gerektirecektir.Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 25 Eylül 2005, 23:50:54 >
  • devreler yapma konusunda bilgim yok ancak devre şemasını verebilecek biri olursa devreyi yaparım. ancak şuda olabilirmi uydu alıcının kumanda alıcı gözüne paralel bir alıcı gözü ekleyim bunu diğer odaya kablo ile taşısam olurmu...
  • çok teşekkürler yanlız o şekildeki 10 K dirençmi ona göre parçaları alayım.
  • evet 10k dediği direnç..
  • ya bu devreyi yaptım çalışmıyo acaba transistörümü yanlış bağladım transistorü olduğu gibimi bağlıcam ??*
  • Peki en basit olan ilk yöntemde sinyal yeterli derecede aktarılabilir mi?Benim bildiğim aktarılacak sinyal elektriksel olarak zayıf,bir kaç metre kablo ile ledi çalıştırabilecek kadar kayıpsız gidebilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.