Şimdi Ara

Uykularım kaçıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 23 yaşındayım. Bu sene radikal bir karar alıp tekrar sınava girmeye karar verdim. Çünkü başka bir bölümü bitirmiş olmama rağmen içimdeki mühendislik aşkı bir türlü geçmedi, bunu yapmazsam ömür boyu pişmanlık duyacakmışım gibi geliyor.

    Neyse, kararı biraz geç vermiştim zaten. Sonrasında da bu güne kadar derslerin üstüne çok düşemedim, bir işte çalışıyordum. Şimdi önümüzde 40 gün var ve tamamen boşum. Güncel kaynaklarım da var. 40 günde sayısaldan 190 bine girecek kadar net yapmam mümkün olur mu sizce?

    Bunun dışında 2 sorunum var.
    1) TYT'de zaman yetmiyor. Özellikle matematik kısmındaki yeni nesil problem sorularıyla falan çok uğraşıyorum. Şöyle örnek vereyim; denemede 32 türkçe sorusu, 8 matematik, 8 fen sorusunu 135 dakikada ucu ucuna çözdüm ve en çok zamanımı yiyen türkçeden bayağı yanlışım çıktı. Yaklaşık 25-26 net falan çıktı. Sınavda ise yine en az 30 türkçe, 12 matematik, 10 fen neti gerekiyor. Nasıl hızlanabilirim? Taktikleriniz varsa paylaşır mısınız?

    2) AYT fen kısmı bende pek yok ve en az 14 fen netine ihtiyacım var. Denemelerde 5 net ancak yapabiliyorum :( Bana AYT fende çıkması kesin gözüken ve çok fazla zamanımı almayacak konular önerebilir misiniz?

    Bu benim için çok önemli. Derslere daha önce ağırlık veremediğim için çok pişmanım ama neticede bugün buradayım ve günü kurtarmaya çalışıyorum. Nasıl yapacağım, ne yapacağım diye düşünmekten uyuyamıyorum ama çalıştıklarımdan emin olamadığım için verimli de olamıyorum. Yol gösterebilirseniz, fikir verebilirseniz çok memnun olurum.Herkese kolaylıklar...







  • 190 bine mühendislik okuyup işsiz kalırsanız daha kotü olur.Bence oturun bir ,belki iki yılınızı daha verin düzgün bir yer kazanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Septsept

    190 bine mühendislik okuyup işsiz kalırsanız daha kotü olur.Bence oturun bir ,belki iki yılınızı daha verin düzgün bir yer kazanın.
    Dostum, haklı olabilirsin. Ama bu konuda bir tavsiye istemedim çünkü söz konusu değil. Zaten yaşım 23 olmuş, 2 sene daha harcayamam. Ayrıca şu sınav sürecini atlatır da kazanırsam okul hayatım boyunca kendimi geliştirip öne çıkabilirim. Okumayı planladığım okuldan ve bölümden mezun olan bir sürü tanıdığım var ve çoğu çok iyi imkanlara sahip, birkaçı da yurt dışında çalışıyor mis gibi. Çünkü kendilerini geliştirdiler. Ha dediğin gibi oldu diyelim, zaten açıkta kalmayacağım başka bir mesleğim daha var. Şu an sadece o bölümü kazanmaya odaklıyım.
  • Hangi bölümü bitirdiniz?
    Ek olarak: istediginiz yardımı YouTube daki videolardan elde etmeniz ya da kendinizsoru dagilimina bakarak cıkartmanız mümkün. En azından daha fazla zmn kaybetmemek icin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fizik:modern fizik-uygulamaları 2 net garanti ayrıca diğer konulardan bağımsız(bu saatten sonra fizik halletmen imkansız) kimya:en kolay halledilecek olan baştan başla ne kadar ilerleyebilirsen,garanti 5-10 net biyoloji:al eline biyoloji kitabı yatarken,boş olduğun anlarda oku bunda da biraz ilerle garanti 5 net atarsın. matematik:logaritma,dizi,ikinci dereceden denklemler,polinom,mantık(en kek konular bunlar 10 net getirir)
  • 3TH3M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İş sağlığı ve güvenliği bölümünü bitirdim, akrabalarım iş imkanı sağlıyor. Konu soru dağılımından baktım hem de çok fazla ama fen konularında içeriği bilmediğim için hangisine çalışmam daha kolay ve güvenli olur bilemedim. O yüzden danışmak istedim. Youtube da çöplük olmuş iyice, bir sürü video arasından işe yarar bir şey bulamadım.
  • arslanyusuf09 kullanıcısına yanıt
    Süpersin çok çok teşekkürler. Ama modern fizik ve uygulamalarından 2018de hiç soru çıkmamış. O yüzden kararsız kalmıştım ona çalışmak konusunda. Biyolojiyi hallediyorum ama kimyanın AYT kısmı zorluyor biraz beni, neden bilmiyorum.
  • busea B kullanıcısına yanıt
    İnanin bana ben ne yazarsam yazayım bir yere kadar.. Alın ayt f-k-b kitaplarınızı (konu anlatımlra bakın) böyle buna 1 saatini versen yeter konulari ele ve vakit kaybetmeden başla. Yapabilecegim yardim maalesef bu kadar. Umarım işine yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3TH3M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, düşünmen yeter. Buradan net cevaplar alamazsam öyle yapmayı düşünüyordum ama haklısın neden zaman kaybedeyim ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: busea

    Çok teşekkür ederim, düşünmen yeter. Buradan net cevaplar alamazsam öyle yapmayı düşünüyordum ama haklısın neden zaman kaybedeyim ki.
    Modern fizik, radyoaktivite, atom fiziği gerçekten 3-4 net getirebilir ve fiziğin en basit konusu çünkü belirli temelin olması gerekmiyor. Çok detaylı konular olduğu için müfredatta basit kısımları anlatılıyor ve çok rahat net getirisi olur 3 günde halledersin. Fizikte başka hemen halledebileceğin temel olmadan yapılacak çok konu yok açıkçası. Periyodik hareketler için dinamik temeli gerekiyor, optik vesaire çıkması %30 ihtimal ama çıksa bile yapamama ihtimalin var çok gereksiz konu. Kimyada bence her konu basit ve hemen bitirilebilir zorlanacağını sanmıyorum sınavda kolay soruyorlar (organiğe ezberin iyiyse bakabilirsin). Biyoloji ise tamamen şansına kalmış ne geleceği belli değil pek bir şey söyleyemem. Matta da bir şey öneremeyeceğim çünkü matematik fen gibi değil bunu en iyi sen bilebilirsin, mat temelin varsa çok rahat halledip de yapabilirsin yoksa en basit denileni bile yapamayabilirsin. Mat hakkında sen karar vermelisin




  • busea B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Eğer temelin zayıfsa konuların bagimsizligini goz onunde bulundur. Mesela modern fizik, fizigin bagimsiz konusudur. Mesela mantık, Matematigin bagimsiz konusudur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Sınav sistemi değiştiği için soru sayıları azaldı. LYS zamanında daha iyiydi. Örneğin geçen yılki sınavda hiç modern fizik çıkmamış.Durumu böyle görünce ne çalışacağımı bilemedim. Ama önerdiğin konuları dediğin gibi 3-4 günde halledilecek konularsa yine de çalışırım, belki bu sene çıkar bilemeyiz. Kimya ile ilgili araştırdım biraz. Yukarıdaki arkadaş da sen de kolay olduğunu söylemişsin, herkes nankör bir ders olmadığını söylemiş. Karmaşık soru tiplerini vs. görerek kendim ön yargı mı oluşturdum acaba kimya ile ilgili çünkü kimyadan çok korkuyorum?

    Sanırım fizikten dediğin konuları çalışıp, kimyaya ağırlık vereceğim. Belki korktuğum gibi olmaz.
  • 3TH3M kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim, birkaç konuda bunu yaşadım. Konuyu inceleyince bağımsız ve yapabileceğim bir konuymuş gibi geldi. Çalışmaya başlayınca içerisinde bir sürü başka konu olduğunu farkettim ve zamanım da boşa gitti. O yüzden hakim olan kişilerden öneri almak daha sağlıklı geldi. :)
  • busea B kullanıcısına yanıt
    Ben burada sadece moderni önermişim gibi durmuş ama önerim modern, fotoelektrik, atom fiziği ve radyoaktivite konuları sadece modern fiziğin teknolojide uygulamaları değil. Geçen sene mesela 3-4 gün çalışmayla yapabileceğin soruları söyleyeyim 11-12-13-14. soruları çok rahat yapardın.https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/YKS/AYT_01072018.pdf bu sene bunlardan 2 soru garanti gelir diye düşünüyorum. Yukarıdaki arkadaşın dediği doğru aykırı konulara yönelmelisin mesela dalgalarda da hiçbir temel gerekmiyor direkt öğrenebilirsin. Kimya cidden basit 2 haftada 8 nete gelirsin. Bu kadar emin konuşuyorum kimya hakkında çünkü ÖSYM her sene en basit bunu soruyor bu sene şansımıza zorlarsa o da bizim şanssızlığımız olur ne yapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6C7D81D2C -- 5 Mayıs 2019; 15:51:25 >




  • Tamam dostum şimdi anladım :) Madem kimya konusunda bu kadar kesin konuşuyorsun dediğin gibi ben kimyaya ağırlık vereyim. Dalgalar konusunu biliyorum zaten sadece tekrar etmem gerekir. Biyolojiden de ekoloji temelim var biraz onu da tekrar edersem 5 net falan yapabilirim sanırım. hepsinden 5er net gibi sağlamış olurum bu şekilde sanırım.
  • Kusura bakma tekrar rahatsız ediyorum ama kimyadan en çok çıkan konulara baktım; kimyasal hesaplamalar, gazlar, çözeltiler,kimyasal reaksiyonlar ve enerji,reaksiyon hızı, sulu çözeltilerde asit baz dengesi konuları çıkmış. Kalanı elektrokimya ve organik, onlara bakmayı düşünmüyorum. Saydığım ilk konuları kimyadan temelim olmadan yapabilir miyim sence kısa sürede? Kimyadan sadece ilk 3 konuyu çalışmış durumdayım şu an çünkü. Lisede de hiç görmemiştim.
  • busea B kullanıcısına yanıt
    Enerji,hız ve dengenin de ilk kısmı pek zorlayıcı değil onlara da bakabilirsin.Asit-baz ve çözünürlük kısmı ise sıkıntı çıkarabilir ama.Ilk saydığım yerlerden de gayet soru gelebiliyor ve dediğim gibi nispeten daha kolay o konulara çalış bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mimbulus_mimbletonia kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: busea

    Kusura bakma tekrar rahatsız ediyorum ama kimyadan en çok çıkan konulara baktım; kimyasal hesaplamalar, gazlar, çözeltiler,kimyasal reaksiyonlar ve enerji,reaksiyon hızı, sulu çözeltilerde asit baz dengesi konuları çıkmış. Kalanı elektrokimya ve organik, onlara bakmayı düşünmüyorum. Saydığım ilk konuları kimyadan temelim olmadan yapabilir miyim sence kısa sürede? Kimyadan sadece ilk 3 konuyu çalışmış durumdayım şu an çünkü. Lisede de hiç görmemiştim.
    asit baz ve çözünürlüğe bakmayıp elektrokimya konusuna bakabilirsin. Asit bazı da yapabilirsin ama çözünürlük zorlayabilir. Ama elektrokimyayı tavsiye ederim belli başlı şeyler var. Organikte de adlandırma kısmı basit ve 1 soru gelir ona bakarsan da 1 net garanti. Ya bakmanı tavsiye etmeyeceğim şeyler kimyada organiğin tepkimeleri çok ezber, çözünürlük dengesi ve çözeltiler. Bu konuları anlaması oturtması biraz daha zora kaçıyor




  • Çok teşekkür ederim gerçekten. sana da zahmet verdim ama çok makbule geçti. sağolasın :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.