Şimdi Ara

Uyku Pozisyonları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Benim omurga rahatsızlığım var ve geceleri sırt üstü yattığım zaman sabah kalktığımda müthiş bir ağrım oluyor. Her sabah gerçekleşiyor bu. Ama yüz üstü yattığımda çok rahat uyuyorum ve hiçbir sorun olmuyor. Ama geceleri uyku pozisyonunu belirleyemiyoruz rastgele vücut o anki şekle göre değişiyor.

    Benim sorum şu. Geceleri uyku pozisyonumu değiştirmemem için, çoğunlukla yüz üstü kalmam için, yani kısaca vücudu yüz üstü uyumaya teşvik etmem için bildiğiniz bir yol var mı? Eğer yardım edebilirseniz çok mutlu olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam bence uyku pozisyonunuz için değil omurga rahatsızlığınız için konuşalım. Yüzüstü yatmak sağlık bir yatış şekli değildir. Omurga rahatsızlığınız nedir? Ağrı hangi bölgelerde oluyor? Biraz açıklarsanız daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz.
  • Kifo-skolyoz hastasıyım ben ağrı her yerimde oluyor bölgesel değil. Üzerine yatınca da ağrı yapıyor. Bu sabah kalktım gene dönmüşüm şu an ağrım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alvin85 A kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Skolyozun derecesine, seviyesine, tipine bağlı olarak size özel egzersizler tavsiye edilmiştir. Maalesef sağlığınız için ömrünüzün sonuna kadar her gün düzenli egzersiz yapmanız gerekecek. Yüzüstü yatmak size sadece belli bir süre ağrılarınızdan kaçma imkanı tanıyacak. Sonrasında vücut o pozisyonu da kabullenip yüzüstü yatsanız da ağrı yapmaya başlayacaktır. Ayrıca ilerleyen yaşlarda özellikle akciğer üzerinde yaptığı baskı solunum kalitenizi düşürecektir.

    Kaç derece skolyozunuz var bilmiyorum ama korse kullanmıyorsanız 20 derecenin altındadır muhtemelen ve düzenli egzersiz size gerçekten faydalı olacaktır. Geçmiş olsun.
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Kifoza bağlı skolyoz oluşumu. 70 derece kifoz, 12 derece skolyoz. Doktor desen yüzüm doktor konusunda hiç gülmedi. Egzersiz falan verilmedi. Korse de sana artık fayda etmez dendi.



    İlk gittiğim doktor MR çektiği halde bel fıtığı dedi. Şaka gibi. Bir de fizik tedavi verdi 2 hafta boş yere elektrik yedim belime. Egzersiz orda verildi. Canım çok yandığı için yapamadım. Teşhisi de doğru sanıyordum o zaman ne bileyim ben kifozu.



    İkinci doktor bakmadı bile önceki doktor bel fıtığı dediyse öyledir dedi. Fizik tedavilere devam ettirdi. Bakın hissediyorum bende fıtık dışında bir şey var dedim. Kürek kemiklerimi eliyle yokladı bir şeyin yok sağlamsın dedi.



    Üçüncü doktordan yeni bir teşhis dedi sen skolyozsun 10 küsür derece. Ama hayatın boyunca böyle kalacaksın, ağrıları hep çekeceksin başka çaresi yok. O da dedi ve öyle yolladı bakmadı bile. Önceki doktor maceramı anlatınca kafasını salladı önüne geleni doktor yapıyorlar dedi bel fıtığına.



    Bu ilk üçü devlet hastanesiydi. Artık canıma tak etti özele gittim. 55 derece kifoz dedi sadece skolyozdan bahsetmedi. Korse verildi takamadım 5 dakika sonra inanılmaz sancı oluyordu.



    O özelden 10 ay sonra İstanbul'da başka bir özele gittim. İlk defa burda içime sinmişlik oldu. Doktor bey zaten rahatsızlığımı der demez nerem ağrıyorsa elini attığı gibi buldu ve 70 derece kifoz 12 derece skolyoz dedi. Korse sana fayda etmez sadece yüz dedi. 6 ay sonra gene gel kontrole ona göre ameliyat olucaksın dedi ve süreçleri anlattı. Ama burda da 2bin kağıt paramı aldılar. Üstelik sadece kan, röntgen ve skolyoz grafisi çekildim. Doktor zaten bayağı meşhur biri. Haber sitelerine ropörtaj veriyor belgesellere falan çıkıyor. Önceki doktorları yine anlattım kafasını sallayıp güldü sadece o da.



    Kontrole gitmedim neden derseniz muayneden para alan kişi kim bilir oraya gittiğimde ameliyattan kaç alacak. Ailemin onu karşılayacak gücü de yok. Devlet de sahip çıkmıyor.



    Kısaca bu şekilde her şey. Ben de en azından bu tip küçük şeylerle acımı azaltmaya çalışıyorum. En azından böyle uyuyabilirsem sabahlarım zehir olmaz. Zaten bazı geceler uyuyamıyorum 2'ye 3'e kadar. Hareketlerim kısıtlı, merdiven desen çıkamıyorum. İçim baya dolu bayağı buraya da kusmuş oldum birazını. Saçma sorum da biliyorum ama o kadar mecbur kaldım ki gülünme pahasına açtım buraya konuyu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alvin85 -- 16 Aralık 2017; 15:19:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam sağlık konusunda kimse gülmez, öyle bir algıya kapılmayın. Geçmiş olsun. Muhtemelen ameliyat gerekecek size. Şu şartlar altında bol bol sırtüstü yüzmenizi tavsiye edebilirim. Bir de sancılı olsa da dayanabildiğiniz noktaya kadar korseyi takmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.