Şimdi Ara

Uygun fiyatlı keşfetmelik kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an Fiio X3 2nd gen üzerinden ATH-CKS77 ile müzik dinliyorum.
    Oldukça sık müzik dinleyen biriyim. Genellikle rock(experimental,psycedelic,punk,indie vb.) ve rap dinliyorum. Dinlediğim rock türleri genellikle clean seslerden çok distorted sesler içeriyor diyebilirim. Bundan önce cx200 kullandım zaten cks77, cx200ün daha iyisi gibi. Ses özellikleri benzer yani.
    Müziği ve sesi biraz kulaklık açısından keşfetmek istiyorum. Kullandığım kulaklıklar hep bas ağırlıklıydı. En fazla 200 tlye mid, tiz ağırlıklı ve flat kulaklıklar araştırıyorum. Dinlediğim müziklere daha uygun bişeyler bulabilirim belki ve kullanırım (kullandığım kulaklıktan memnunum ama ilgimi çektiğinden araştırıyorum.). Mid için shure se215 buldum fakat pahalı geldi. Forumda onun dışında bulduğum çoğu ürünse piyasadan kalkmış olduğundan hevesim kırıldı biraz ondan böyle konu açtım.
    Yani istediğim mesela mid ağırlıklı kulaklıkları keşfetmek içim mid kulaklık, flat keşfetmek için flat kulaklık vb. Onun için çok hassas seçime gerek yok bu aralar en kaliteli olan ve 200ü geçmeyen bikaç tane söyleseniz çok makbüle geçer. Bunun dışında her tavsiyenize de açığım :)
    Şimdiden teşekkür ederim.







  • şimdi kardeş öncelikle cx200 ve cks77'yi benzer bulman sıkıntı. burda değerlendirmende bir tuhaflık gözüküyor. bunun sebebi elbette fazla model dolaşmamış olman, sağda solda yazanları doğru kabul etmen ama genel olarak sorunun kökenine inmeye çalışırsak, kulaklıklar arasındaki farkları olduğundan fazla büyük görmeye eğilimli olduğun için az ama önemli olan farkları kaçırıyorsun diyebiliriz, yada tam doğru değerlendiremiyorsun diyelim.

    yani ne demek istiyorum... senin yazından şöyle bir mana çıkıyor; cx 200 ile cks77 benzer yapıda kulaklıklar, yani bas kulaklığı ikisi de işte, sadece cks77 daha iyi. şimdi bu başlı başına yanlış... neden ? çünkü cks77'nin en büyük özelliği midleri zaten. ama sen bunu farkedememişsin. neden ? çünkü kafanda "mid kulaklığı" diye birşey oluşmuş. halbuki aslında böyle birşey yok... cks77 zaten mid kulaklığı. sadece yanına güçlü baslar da eklenmiş.

    mid dediğimiz şey biraz sıkıntılı bir kavram zaten. dikkat edersen bas ve tiz tekildir ama midler çoğuldur. çünkü içinde çok sayıda eleman barındırır. bunlar enstrümanlar, vokaller ve akustiktir. daha karmaşık bir konudur. enstrüman dediğinin içinde nerdeyse duyduğun herşey var. kimileri akustiği "soundstage(sahne)" diye tanımlıyor. bazen ne dediği üstüne fazla düşünmemiş kişiler midler ve sahne-akustik kavramını ayrı şeylermiş gibi değerlendirir ve bununla da yetinmeyip ters yorumlar yaparlar ve ortalık karışır.

    tam burada flat mevzusuna girmek gerekiyor çünkü midler ve akustiği ayrı değerlendiren kişilerin sorunu zaten equalizer mantığını anlamamalarından ileri geliyor. bu insanlar istisnasız eq kullanmayan insanlardır. dolayısıyla kulaklarına örneğin soundmagic e30 girdiği zaman, benim gibi anında "bi dakka bu kulaklıkta 1khz'ye 10 desibel sokulmuş" tepkisini veremezler. yada koss plug-pioneer cl711 gibi kulaklıklarla karşılaşınca "bi dakka bunlarda aşırı distorsiyon var 100-500hz arasında bindirilmiş" diyemezler. yada creative ep 660, sony ed21lp kullanırken "bi dakka vokaller kulak deşiyor, burda 500hz-1khz sorunu var şunu bi kısayım" diyemezler.

    bu konu daha uzar. eq'yu nasıl kullanıcağını bilmek hem kullandığın ekipman ve dinlediğin şarkıya göre düzgün bas ve tiz almanı sağlayacağı gibi, kulaklığın çeşitli sorunlarını giderip normalleştirmeye, ton düzeltmeye de yarar. ancak eq'ya dokunmayıp sağdan soldan saçma sapan şeyler okuyup da müzik flat dinlenir baba kafasını yaşayan insanlara yapabileceğimiz birşey olmuyor. bu insanlar istedikleri kadar binlerce liralık ürün kullansınlar, kaç sene kullanırlarsa kullansınlar, head-fi'da kaç tane saçma sapan inceleme yayınlarlarsa yayınlasınlar hepsi boşunadır.

    eq kapatmak gözünü kapatarak deney tüpüyle hassas bir deneyi başarmaya çalışmaya benzer. masada dokunduğun herşeyi farklı algılarsın. beynin göremediği için her dokunduğunu farklı anlar ve sonunda birşeyleri devirirsin. piyasada bir kulaklığı kullanmadan anlayamamıza yol açan birbirinden tuhaf tanımlamalar böyle peydah oluyor.

    neyse... konuya dönersek, illa mid kulaklığı istiyorsan bu fiyata gidebileceğin en uç noktalardan biri Havi B3 Pro I isimli ürün. ancak yukarda da dediğim gibi cks77 zaten bu konuda başarılı. sennheiser cx serisi ise mid fakiri ürünlerdir. dediğim gibi sen aradaki farkları büyütmeye eğilimli olduğun için şuan maalesef farkedemiyorsun. farketmen gerekmiyor da olabilir. o da ayrı bir konu... ama sonuçta değişmez gerçek aradığın gibi bir farkı asla bulamayacağındır.

    havi alırsan baslarını kör olası çöpçüler götürecek. tiz olarak da akustiğin faydasını görsen de fazla bir kademe çıkamayacaksın. tiz ağırlıklı ürün istiyorsan brainwavz r3 veya ostry kc06a seçenekleri benim şahsen tecrübe ettiğim seçenekler. r3 daha gerçekçi, kaliteye odaklanmış tizler üretirken biraz detay kaybediyor. ostry ise detayın nalına koyuyor ama r3 kadar gerçekçi değil. bu iki kavram zaten çok birbirine terstir. piyasada tiz detayında geri kalıp kalitede iyi ve tam tersi birçok kulaklık görmek mümkün. tiz konusu 2 veri içeriyor yani. benim tercihim ostry kc06a'dır. r3 alırsan zaten yine baslara hacı fışfış diyeceksin. akustik konusunda ise ostry'nin ses boyu avantajı var, sesler daha büyük ama şimdi akustik konusunu açıklamak için ek paragraflar gerekicek ki yeteri kadar uzadı bu yazı uğraşamayacağım. akustik kavramı da tek veriden ibaret değil diyelim...

    ha cks77'den daha iyi midler içeren cihaz yok mu ? havi b3 pro I başta olmak üzere var ama sen daha cx 200 ile cks77 benziyor diyen biri olarak o aradaki farkı alacak mısın çünkü çok daha az bir farktır, alsan ne işe yarayacak yani bir tatmin sağlayacak mı, özellikle kaybedeceklerini hesaba katarsak, burası tartışılır. cks77'nin tizleri de gayet gideri olan tizler. ben olsam ostry kullanmam ki ben ben olarak varım zaten olmama gerek yok yani ve hali hazırda cks77 tercih ediyorum zaten.

    kısacası cks77 gerçekten ortalama olarak en iyi performansı gösteren cihaz ki 15 dolar civarı aliexpress fiyatı ve brainwavz beta adıyla yine benzer fiyata satılmasına da bakarsak rakipsiz bir yerde duruyor. ille de bunun dışında bir cihaza ihtiyacın var mı bence düşünmelisin. ha denemek istiyorum diyorsan yukarda bazı alternatifler saydım. akustik olarak havi b3 pro I'in üzerine çıkman zor. tiz olarak kc06a veya r3'ün üstüne çıkman da zor. baslar konusunda zaten lider noktalardan birinde duruyor belki biraz daha vuruş gücü veren auglamour r1, brainwavz m3, koss ürünlerine bakılabilir ama gerçekten çok çok az bir farkları var ve cks77'nin geniş akustiğinin tadını da veremiyorlar sonuçta.

    baslar konusunda jvc'nin explosive'leri yada pioneer versiyonlarına bakmak lazım ama daha elime geçiremedim, zaten sen bas dışı tercih arıyor gibisin. benden gelecek öneriler bu şekilde. sana tavsiyem, yukardaki bilgiler doğrultusunda, her mid kulaklığı denilenin mid kulaklığı olduğuna inanma. akustiğini leş götüren birçok kulaklığa "midleri önde, sahnesi havadar" falan gibi tuhaf tuhaf laflar ediyorlar. ne kadar akustik kıtı cihaz varsa hepsinin midleri övülüyor bu kadar saçma sapan birşey olamaz. eq'yu kapatmış, sanal çevresel kayıtlı şarkılar dinliyor, zaten ne duyuyor üstüne düşünemiyor dinlediği şarkılar da enstrüman, vokal simülasyonu gibi tuhaf tuhaf şeyler şarkı demeye bir şahit ister falan filan... birşeyden çaktığı yok işte almış eline ucuz bi kulaklık takıyor saçma sapan yorumlar yapıp bırakıyor.

    bi de öyle iddialılar ki, biri birşey diyor biri tam tersini diyor, alıp karşılarına koyuyorum ulan hani bunun midi iyiydi bak adam tam tersini söylüyor. cevap yok... derin sessizlik... o kadar alışmış haldeler ki bu duruma forumları dolaş herkes bir zırva atıyor ortaya ama kimse kimsenin kuyruğuna basmıyor çünkü bi dakka kardeşim senin dediğin yanlış dediğin zaman "herkes farklı duyuyor, herkesin görüşü farklı olabilir" vs. ne farkı kardeşim ben babama dinletiyorum, anama dinletiyorum, hiçbirşeyden çakmaz herkese dinletiyorum herkes aynı şeyi söylüyor. nasıl tanımladığına göre değişiyor ne farklı görüşü ya...

    adamı al karşına sok kulağına uyduruk bi kulaklık, diyelim ki xiaomi piston 2 olsun, bak bunun midleri çok şahane, enstrümanlarına vokallerine dikkat et ne kadar güzel di mi de, dinler dinler he valla öyle der. çıkar onu havi b3 pro I sok midleri ne kadar boktan di mi herşey boğuk boğuk ne kadar uzaktan geliyor ne leş di mi de, dinler dinler he valla aynen öyle, öbür kulaklık daha iyiydi der...

    anlatabildim mi bilmiyorum benden bu kadar hadi görüşmek üzere eyvallah. varınca bana yazarsın...




  • TBOYH T kullanıcısına yanıt
    Mid odaklı: jvc fxt90
    Flat: Rockitsounds R-50

    shure se215 mid odaklı değildir bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaziyetu

    şimdi kardeş öncelikle cx200 ve cks77'yi benzer bulman sıkıntı. burda değerlendirmende bir tuhaflık gözüküyor. bunun sebebi elbette fazla model dolaşmamış olman, sağda solda yazanları doğru kabul etmen ama genel olarak sorunun kökenine inmeye çalışırsak, kulaklıklar arasındaki farkları olduğundan fazla büyük görmeye eğilimli olduğun için az ama önemli olan farkları kaçırıyorsun diyebiliriz, yada tam doğru değerlendiremiyorsun diyelim.

    yani ne demek istiyorum... senin yazından şöyle bir mana çıkıyor; cx 200 ile cks77 benzer yapıda kulaklıklar, yani bas kulaklığı ikisi de işte, sadece cks77 daha iyi. şimdi bu başlı başına yanlış... neden ? çünkü cks77'nin en büyük özelliği midleri zaten. ama sen bunu farkedememişsin. neden ? çünkü kafanda "mid kulaklığı" diye birşey oluşmuş. halbuki aslında böyle birşey yok... cks77 zaten mid kulaklığı. sadece yanına güçlü baslar da eklenmiş.

    mid dediğimiz şey biraz sıkıntılı bir kavram zaten. dikkat edersen bas ve tiz tekildir ama midler çoğuldur. çünkü içinde çok sayıda eleman barındırır. bunlar enstrümanlar, vokaller ve akustiktir. daha karmaşık bir konudur. enstrüman dediğinin içinde nerdeyse duyduğun herşey var. kimileri akustiği "soundstage(sahne)" diye tanımlıyor. bazen ne dediği üstüne fazla düşünmemiş kişiler midler ve sahne-akustik kavramını ayrı şeylermiş gibi değerlendirir ve bununla da yetinmeyip ters yorumlar yaparlar ve ortalık karışır.

    tam burada flat mevzusuna girmek gerekiyor çünkü midler ve akustiği ayrı değerlendiren kişilerin sorunu zaten equalizer mantığını anlamamalarından ileri geliyor. bu insanlar istisnasız eq kullanmayan insanlardır. dolayısıyla kulaklarına örneğin soundmagic e30 girdiği zaman, benim gibi anında "bi dakka bu kulaklıkta 1khz'ye 10 desibel sokulmuş" tepkisini veremezler. yada koss plug-pioneer cl711 gibi kulaklıklarla karşılaşınca "bi dakka bunlarda aşırı distorsiyon var 100-500hz arasında bindirilmiş" diyemezler. yada creative ep 660, sony ed21lp kullanırken "bi dakka vokaller kulak deşiyor, burda 500hz-1khz sorunu var şunu bi kısayım" diyemezler.

    bu konu daha uzar. eq'yu nasıl kullanıcağını bilmek hem kullandığın ekipman ve dinlediğin şarkıya göre düzgün bas ve tiz almanı sağlayacağı gibi, kulaklığın çeşitli sorunlarını giderip normalleştirmeye, ton düzeltmeye de yarar. ancak eq'ya dokunmayıp sağdan soldan saçma sapan şeyler okuyup da müzik flat dinlenir baba kafasını yaşayan insanlara yapabileceğimiz birşey olmuyor. bu insanlar istedikleri kadar binlerce liralık ürün kullansınlar, kaç sene kullanırlarsa kullansınlar, head-fi'da kaç tane saçma sapan inceleme yayınlarlarsa yayınlasınlar hepsi boşunadır.

    eq kapatmak gözünü kapatarak deney tüpüyle hassas bir deneyi başarmaya çalışmaya benzer. masada dokunduğun herşeyi farklı algılarsın. beynin göremediği için her dokunduğunu farklı anlar ve sonunda birşeyleri devirirsin. piyasada bir kulaklığı kullanmadan anlayamamıza yol açan birbirinden tuhaf tanımlamalar böyle peydah oluyor.

    neyse... konuya dönersek, illa mid kulaklığı istiyorsan bu fiyata gidebileceğin en uç noktalardan biri Havi B3 Pro I isimli ürün. ancak yukarda da dediğim gibi cks77 zaten bu konuda başarılı. sennheiser cx serisi ise mid fakiri ürünlerdir. dediğim gibi sen aradaki farkları büyütmeye eğilimli olduğun için şuan maalesef farkedemiyorsun. farketmen gerekmiyor da olabilir. o da ayrı bir konu... ama sonuçta değişmez gerçek aradığın gibi bir farkı asla bulamayacağındır.

    havi alırsan baslarını kör olası çöpçüler götürecek. tiz olarak da akustiğin faydasını görsen de fazla bir kademe çıkamayacaksın. tiz ağırlıklı ürün istiyorsan brainwavz r3 veya ostry kc06a seçenekleri benim şahsen tecrübe ettiğim seçenekler. r3 daha gerçekçi, kaliteye odaklanmış tizler üretirken biraz detay kaybediyor. ostry ise detayın nalına koyuyor ama r3 kadar gerçekçi değil. bu iki kavram zaten çok birbirine terstir. piyasada tiz detayında geri kalıp kalitede iyi ve tam tersi birçok kulaklık görmek mümkün. tiz konusu 2 veri içeriyor yani. benim tercihim ostry kc06a'dır. r3 alırsan zaten yine baslara hacı fışfış diyeceksin. akustik konusunda ise ostry'nin ses boyu avantajı var, sesler daha büyük ama şimdi akustik konusunu açıklamak için ek paragraflar gerekicek ki yeteri kadar uzadı bu yazı uğraşamayacağım. akustik kavramı da tek veriden ibaret değil diyelim...

    ha cks77'den daha iyi midler içeren cihaz yok mu ? havi b3 pro I başta olmak üzere var ama sen daha cx 200 ile cks77 benziyor diyen biri olarak o aradaki farkı alacak mısın çünkü çok daha az bir farktır, alsan ne işe yarayacak yani bir tatmin sağlayacak mı, özellikle kaybedeceklerini hesaba katarsak, burası tartışılır. cks77'nin tizleri de gayet gideri olan tizler. ben olsam ostry kullanmam ki ben ben olarak varım zaten olmama gerek yok yani ve hali hazırda cks77 tercih ediyorum zaten.

    kısacası cks77 gerçekten ortalama olarak en iyi performansı gösteren cihaz ki 15 dolar civarı aliexpress fiyatı ve brainwavz beta adıyla yine benzer fiyata satılmasına da bakarsak rakipsiz bir yerde duruyor. ille de bunun dışında bir cihaza ihtiyacın var mı bence düşünmelisin. ha denemek istiyorum diyorsan yukarda bazı alternatifler saydım. akustik olarak havi b3 pro I'in üzerine çıkman zor. tiz olarak kc06a veya r3'ün üstüne çıkman da zor. baslar konusunda zaten lider noktalardan birinde duruyor belki biraz daha vuruş gücü veren auglamour r1, brainwavz m3, koss ürünlerine bakılabilir ama gerçekten çok çok az bir farkları var ve cks77'nin geniş akustiğinin tadını da veremiyorlar sonuçta.

    baslar konusunda jvc'nin explosive'leri yada pioneer versiyonlarına bakmak lazım ama daha elime geçiremedim, zaten sen bas dışı tercih arıyor gibisin. benden gelecek öneriler bu şekilde. sana tavsiyem, yukardaki bilgiler doğrultusunda, her mid kulaklığı denilenin mid kulaklığı olduğuna inanma. akustiğini leş götüren birçok kulaklığa "midleri önde, sahnesi havadar" falan gibi tuhaf tuhaf laflar ediyorlar. ne kadar akustik kıtı cihaz varsa hepsinin midleri övülüyor bu kadar saçma sapan birşey olamaz. eq'yu kapatmış, sanal çevresel kayıtlı şarkılar dinliyor, zaten ne duyuyor üstüne düşünemiyor dinlediği şarkılar da enstrüman, vokal simülasyonu gibi tuhaf tuhaf şeyler şarkı demeye bir şahit ister falan filan... birşeyden çaktığı yok işte almış eline ucuz bi kulaklık takıyor saçma sapan yorumlar yapıp bırakıyor.

    bi de öyle iddialılar ki, biri birşey diyor biri tam tersini diyor, alıp karşılarına koyuyorum ulan hani bunun midi iyiydi bak adam tam tersini söylüyor. cevap yok... derin sessizlik... o kadar alışmış haldeler ki bu duruma forumları dolaş herkes bir zırva atıyor ortaya ama kimse kimsenin kuyruğuna basmıyor çünkü bi dakka kardeşim senin dediğin yanlış dediğin zaman "herkes farklı duyuyor, herkesin görüşü farklı olabilir" vs. ne farkı kardeşim ben babama dinletiyorum, anama dinletiyorum, hiçbirşeyden çakmaz herkese dinletiyorum herkes aynı şeyi söylüyor. nasıl tanımladığına göre değişiyor ne farklı görüşü ya...

    adamı al karşına sok kulağına uyduruk bi kulaklık, diyelim ki xiaomi piston 2 olsun, bak bunun midleri çok şahane, enstrümanlarına vokallerine dikkat et ne kadar güzel di mi de, dinler dinler he valla öyle der. çıkar onu havi b3 pro I sok midleri ne kadar boktan di mi herşey boğuk boğuk ne kadar uzaktan geliyor ne leş di mi de, dinler dinler he valla aynen öyle, öbür kulaklık daha iyiydi der...

    anlatabildim mi bilmiyorum benden bu kadar hadi görüşmek üzere eyvallah. varınca bana yazarsın...

    Hocam yardırmışsın :D Basit bi tavsiye isttedim hassas noktana vurmuşum galiba. Teşekkürler konumu ciddiye alıp cevap vermişsin.
    Senin dediğin ve benim de belirttiğim gibi kulaklık konusunda pek bilgim yok. Teorik olarak da pratik olarak da. Onun için yazılan mümkün olunca fazla tavsiyeyi okuyup ciddiye alınacak gibi olanları ciddiye almaya çalışıyorum. Yoksa bütün kulaklıkları alıp denemek lazım.
    Cx-200 ve cks77 yi baslarının fazla olması konusunda benzettim aslında fakat ben orda yazıyı kısa kesmek istedim millet sıkılmadan okusun diye, nihayetinde istediğim çok bişey değil. Bu arada cx-200'ü galaxy s4'te kullandım doğal olarak kalitesiyle ilgili çok bişey diyemem aslında çünkü şu an kullandığım fiio x3 ile kalite olarak alakası yok.
    Tavsiyelerin için teşekkürler, ciddiye alıp araştırmamı buna göre yönlendireceğim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.