Şimdi Ara

Uydunet ve Modem hakkında bir kaç sorum var..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba DH ailesi,
    Haziran ayında üniversite bitecek ve bandırmadaki fiber netimi bırakıp(24mbit ama ping baya yüksek) istanbula geri geleceğim. 8 9 ay önce İstanbul Avcılar Denizköşkler mahallesinde yeni bir binaya taşındık. Fakat zaten vasat olan TTnet 8mbit internet daha da vasat. 5mbit down 0.60uploadın üstüne çıkmıyor ki hissedilen daha da düşük. Sokakta fiber alt yapısı yok. Alternatif çözümler ararken uydunet e denk geldim. Sokakta altyapı mevcut ve apartmanda başvuru yapacak başka komşular da var. Gelelim sorularıma:

    İlk olarak 50mbps download 4mbps upload 250gb akn olan paket tam aradığım özelliklere sahip. Sizce performansı nasıl? Az forumda gezerken yok 360 üzeri videolar takılıyor vesayre bazı konulara denk geldim. Doğruluğu varmı? Ben internet üzerinden hd film satın alıyorum, ps4 ve online oyunlar oynuyorum ve twitch kullanıyorum bunlarda sıkıntı yaşarmıyım?

    Gelelim ikinci soruma; Evde bir ağ kurarım ve bu ağda hard disk printer ve birbirine bağlı bilgisayarlar olur. Normal bir uydunet modemde bu router özellikleri mevcutmudur? Elimdeki airties modem ile ilişkilendirebilirmimyim? Ev dubleks eğer airties modem ile ilişkilendiremiyor fakat normal modemden gereken özellikleri alıyorsam, bu modemin kendine özgü repeater gibi menzili uzatabilecek bir sistemi mevcutmu?

    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim







  • ahmet kaya cd çevresi şebeke yeni. buralarda iseniz hattınız harikuladedir ama diğer mevcut yerlerde iseniz de avcılarda genel olarak şebeke gayet iyidir.
  • Cengoli kullanıcısına yanıt
    Dediğin paketi bizzat kullanıyorum ve Kablonetten gayet memnunum.Verdikleri modem Netmaster CBW383Z-4 dediğin işleri yapabilecek kapasite.Tabi şansın varsa ;)
    Şansın varsa diyorum çünkü bu modemin sağı solu pek belli olmuyor.Çok memnun olanlarda var, hiç memnun olmayıp sürekli saydıranlarda (benim gibi) var.
    Sonuçta yeni abone olup sıfır cihaz alacaksan garantisi vs. var memnun kalmazsan Türksat'a söylersin icabına bakarlar.Twitch kullanacaksan zaten 4 mbps UL şart.Yanlız upload yaparken pingler tavan yapıyor haberin olsun.Ben şahsen online oyun oynayan birisi değilim ama aylık ortalama 600-700 GB upload yapan birisi olarak pinglerin upload sırasında çok yükseldiğini tecrübe ettim.
  • Cengoli kullanıcısına yanıt
    Hiz konusunda performans sikintisi olmaz, tam hizi alirsiniz. Modem konusu ise hayir, verilen modem dansik. Iyi bir router alip modemi bridge modda tutarsaniz sorun olmayacaktir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.