Şimdi Ara

Uydunet'in bedavaya verdiği Motorola Surfboard SVG1501 hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
47.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OziiX

    Hocam ethernette sorun yok. Ama wireless da sorun var. Ablam laptopla bağlanmaya calısıyor. Başımın etini yedi durmadan kopup duruyor vs. diye. Ben de denedim gerçekten bağlantı acayip yavaş ve kopup duruyor.

    Speedtest te ve pingtest te sorun yok problem wireless.


    Belirtmemişsiniz fakat anladığım kadarıyla laptop cihaza yakın iken problem olmuyor. Modemin wireless ayar kısmından üstte bahsettiğim denemeleri yapma imkanınız oldu mu, sonuç nedir?
  • Denedim, zaten o ayarlar açıktı. Afterburner, XPress gibi ayarları enable yaptım. 54g™ Protection'ı da off yapmıştım. Bir faydası olmadı.

    Düzeltme: Evet modem e yakın olduğunda bir problem yok. Yanlız laptopta sinyal 4 diş göstermesine rağmen gene de bağlanmaması çok saçma geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 8 Nisan 2010; 13:09:38 >
  • Arkadaşlar bu modem ile hangi wireless adaptörü tavsiye edersiniz??

    U.S Robotics USR805422 bu modem ile uyum sağlamıyor.


    teşekkürler
  • Arkadaşlar ben modemin şifresini değişmiştim lakin unuttum bu konuda bilgisi olan varmı acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE7EF0688 -- 6 Mayıs 2010; 23:10:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be-Mine

    quote:

    Orijinalden alıntı: OziiX

    Arkadaşlar çok yavaş wireless. Bunu nasıl düzeltebiliriz yahu :(


    Kablo ile ethernetten bağlandığınızda da durum aynı mı? Eğer aynı ise bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var. Modeme ethernet ile bağlı iken şu kontrolleri yapın:

    1)http://62.248.80.10/ adresinde modeminizin MAC adresini girip sinyal değerlerinizi kontrol edin.Değerler olması gereken aralıklar içerisinde ise şöyle bir sonuçla karşılacaksınız:

     Uydunet'in bedavaya verdiği Motorola Surfboard SVG1501 hakkında


    2)http://www.pingtest.net/ adresinden Ping ve Jitter değerlerinizi kontrol edin. C* ve üstü bir değerlendirme sonucu almanız uygun.

    3)http://www.speedtest.net/ adresinden bağlantı hızınızı kontrol edin.

    Bu değerler olması gereken sınırlar içerisinde değilse arıza kaydı verin. Tüm bu sonuçlar normal ise modeminizin Wireless ayarlarını kontrol edin.

    1) Cihazın mesafe sorununu ölçmek için modeminize yaklaştırın. Modeme yakın olduğunda sorun düzeliyor ise modem arayüzünden ayarları kontrol edin. Üstte de yazdığım gibi mesafe odaklı sinyal sorununu çözmek için Wireless--->Advanced kısmındaki şu 3 seçeneği değiştirip deneyin:

    54g™ Protection : Karma 802.11g + 802.11b ağlarında RTS/CTS korumasını kullanarak, Auto (Otomatik) modunda performansı artırır. Çoğu koşulda 802.11g verimini en üst düzeye çıkarmak için korumayı kapatın.

    XPress™ Technology : Çevreleyen alanda 802.11a/b/g ağlarından karma kablosuz ağlar olduğunda, kullanılan Wi-Fi verimini ve etkinliğini artırır.

    Afterburner™ Technology : Verimi yüzde 40 artırarak Wi-Fi 802.11g standardını genişletir.


    Bu 3 ayarı sırası ile Off-Enabled-Enabled yaptığınızda wireless sinyal gücünün artması muhtemel.

    2) Bunun haricinde Firewall ve/veya şifrelemeyi kapatıp deneme yapmak isteyebilirsiniz. Farklı şifreleme metodlarının bağlantı hızına az da olsa olumsuz etkisi olduğunu duymuştum.

    Umarım sorunu halledebilirsiniz, kolay gelsin.


    yine ne varsa dh forumlarında var :) şaka bir yana ben de bu dertten muzdarip bir uydunet kullancıısı olarak sorunu bu yöntemle çözmüş bulundum, size ve diğer öneri sunan arkadaşlara teşekkürler.

    sayfa açılış hızları inanılmaz arttı, masaüstü pc'den usb-wifi ile bağlanıyorum, çekim gücü 2 dişti, 3 ila 4 dişe kadar çıktı, pingler azaldı, oldukça işe yaradı diyebilirim.




  • Bende Uydunete üye olmayı düşünüyorum. Ancak bu modem kafamı karıştırdı. Motorolanın anteni olmadığından odalardaki çekim gücü zayıf anladığım kadarıyla ve bağlantıda hız problemleri ve çoklu bağlantıda sorun çıkarıyo, Şu anda hepsiburda da Netmaster CBW 700 Voip 153TL civarında, acaba hangi modem mantıklı arkadaşlar; Motorola mı, Netmaster mı?
  • Wireless sorunu olan arkadaşlar. Ben de 2. makinadan wireless ile sorunlu bağlanıyordum. Uydunet destekten öğrendiğim şu bilgiyi sizinle paylaşayım.
    Birçoğunuzun sorununu çözeceğini tahmin ediyorum..

    wireless kısımında channel sekmesindeki değeri 11 yapın. modemi açıp kapayın.
    auto olunca kanal değiştiğinde bağlantı kesiliyor. kanal değeri sabit olunca sorunsuz çalışıyor.
  • selam arkadaşlar.bende uyduente yeni gectim ve svg1501 kullaniorum.burdan baktiim kadariyla bende modem ayarlarini kariştirdim biraz düzelme oldu ama tam kesin bi ayar şekli olmamasi yuzunden dewamli deniorum.en iyi performans için hangi ayarlarda kullanmamiz gerekio? veya şuan hangi ayarlarda kullaniosunuz ?
  • Airties adsl modemden kablonete geçip motorola surfboard kullanmaya başladım ancak şöyle bir problemim var: Ağa WiFİ ile bağlı HP yazıcım modem açılıp kapandığında veya elektrik kesildiğinde vs. ağa otomatik olarak bağlanamıyor. Airties'ı takınca böyle bir sorun olmuyor. Nasıl çözeceğim bu problemi....
  • selam arkadaşlar

    motorola modemin wap ve ya web şifresini nasıl veriyoruz. veremedim bir türlü :S
  • modemin ayarlarında wireless kısmında şifre vermre kısmı var hazır olarka modemin üstündeki şifre yazıyor sonra ayardan değiştirebiliyorsun
    ben de bu modemi aldım 2. el çok iyi çalışıyor sorun yaşamadım bir konu hariç onun da modemle alakası yok.
    Monitörüm titreyip duruyor ekran bile görünmüyor düzgün modem çalışıyorken.hatta yan odaya koydum hala titreme var nasıl halletcem bilmiyorum monitör Asus WV222S
  • faydalı konu saolun.
  • svg 1501 e motorola modem kurulum cd si kırıldı eger driver yükleye bilecek birisi varsa çok memnun olurum internetimi kullanamıyorum ..
  • Konu açılalı 9 sene olmuş, fakat birşeyler eklemek istiyorum.

    1-) Kablonet'in verdiği bütün kablo modemlerin wi-fi güç, menzil ve bağlantı sıkıntısı mevcut. İster Motorola, ister Netmaster olsun.

    2-) Ethernet'lerde sıkıntı çıkmıyor. Bu sayede ethernet üzerinden TP-Link yada benzeri bir wireless menzil arttırıcı kullanılabilir.

    3-) Menzil arttırıcılar 2.4GHz hızında seçilse dahi, ev büyükse, yeterli gelmeyip, ikinci bir menzil arttırıcı da kullanmak gerekiyor.

    4-) 5GHz ile çalışan menzil arttırıcılara hiç gerek yok, çünki onların menzili çok daha fazla etkileniyor duvarlardan yada ev dubleks ise alt kattan bağlantı kurmak çok daha zor, isterse harici 8-10Db 2 yada 3 anteni olsun, hiç fayda etmiyor.

    5-) Bugün fark ettiğim kadarı ile, kullandığım Netmaster CBW-700V marka modemde çok yüksek enterferans olduğunu keşfettim. 7 Watt'lık PAR 30 led ampul, üzerinde Benar Aydınlatma yazıyor, modemi kullandığım oda'da devamlı göz kırpıyor, başka oda'ya götürürsem, bu led lamba sıkıntısız yanıyor.

    Özetle, verilen kablo modemler oldukça düşük kalite. Birkaç gün içinde Motorola SVG1501 satın alıp, bu lamba ile gene deneme yapmayı düşünüyorum. Belki Motorola şasi farkı ile manyetik alan konusunda daha iyi sonuç verir.

    Yanlız harırlatmakta fayda var. Kablo modemler, kablo internet sağlayıcınız bilgisi dışında takılınca, çalışmıyor! Kablo modem'in üzerindeki marka ve seri numarasını, bölgenize bakan kablo modem sağlayıcıya kaydettirmeniz gerekiyor. Aksi halde, yeni bağlıyacağınız kablo modem hat almaz!




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.