Şimdi Ara

Uydunet Docsis 3 Modem tavsiyeniz ve router soruları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    DH üyesi olmadığım için arkadaşımın hesabından yazıyorum; umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

    Şu anda TTNET kullanıcısıyım, fiber henüz tamamlanmadığı için hala 8mbit kullanıyorum ve limitsiz olduğu için de bayağı pahalı. Bu sebeple Uydunet/Kablonet'e geçmeye karar verdim.

    Sizce DOCSIS 3.0 standardında hangi modemi almalıyım?

    Evde VPN kullanmayı vb düşünüyorum. DD-WRT veya benzeri yazılım kullanmayı düşünüyorum, daha önce kullanmadım. Sanırım kablo modemi yanında bir de router edinmem gerekecek bu tarz yazılım yüklemek için. Bu durumda kablo modemi bridge modunda mı kullanacağım?

    Böyle bir setupa uygun ve sorunsuz hangi modemler mevcut?

    DH'de okuduğum bazı konularda daha iyi olarak bahsedilen Motorola modemlerde sorun yaşayan IP alamayan kullanıcılar gördüm, Motorola'da Kablonet altyapısında sorun mu çıkıyor?

    Bir de sorun çözmek için sürekli MAC adresi değiştirmeyi vb tavsiye edenleri okudum. Ben ADSL kullandığım süreçte böyle bir tavsiye duymadım; Kablonet altyapısı kullanırken bazı işleyişler farklı galiba. ADSL ile ilgili bilgilerim kablo internet için geçersiz midir? Sistem çok mu farklı?

    Kablo internet için alacağım modemden sonraki kısmı, yani router, access point vb bunları kurarken ADSL'deki kurulum şeklinden farkı yok değil mi?

    Bu arada belki birden fazla statik IP almayı düşünüyorum, tavsiye edeceğiniz modemde bunu dağıtabilecek yapıda olmalı. Ama router kullanırsam bu dağıtımı router mı yönetmiş olacak? Bu konu NAT ile mi alakalı olmuş oluyor? Router kullanırken (VPN ve ikincil yazılımla) illa bridge modu mu kullanmam gerekir? Eğer bridge kullanacaksam statik IP'lerin evdeki PClere DMZ tadında dağılmasını da routerımla mı yapacağım?

    Kusura bakmayın biraz karışık oldu.







  • Türkiyedeki uyumunu bilmem ama eğerki uydunet abonesi olsaydım, linkteki modemlerden birini satın almaya çalışırdım. Bence piyasadaki en iyi kablo modemleri çıkarıyorlar.

    http://www.netgear.com/home/products/networking/cable-modems-routers/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydunet modemler çok hakim değilim ama sonrası için şu mantık olabilir
    Bütçe kısıtlıysa bir router alıp ddwrt kurulur
    Bütçe sorun değilse mikrotik alınır
    Modem bridge modda kurulur
    Dhpc nat firewall vs kapatılır ve ppoe doğrulaması ikinci cihaz üstünde yapılır
    Sonra routeros veya ddwrt nin nimetlerinden yararlanırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydunet modem alacaksanız motoroladan şaşmayın derim. Türksatın teknik servis elemanları da onu öneriyor. Yalnız netmaster alacaksanız türksat ve bimar harici biryerden almayın derim. Çünkü türksatın 145 tl ye kanpanyalı verdiği ürün dışarıda tam 2 kat fiyata satılıyor. Buna netmaster distribütörü teknotel de dahil. Bir de netmaster modemlerde kablolu performansı çok iyi ama kablosuz isterseniz ona uyumlu tüm routerler bimar bilgisayarda var. Üstelik modeminizi götürürseniz routeri docsis 3.0 modeminize göre ücretsiz ayarlıyorlar. Bir de motorola sb 6120e kablosuz modemin kablosuz çekim gücü netmasterden 3 kat daha yüksek. Çok uzak mesafeden bile çekiyor alet. Motorola kalite olarak netmasterden kat kat üstün olmasına rağmen netmasterin dışarıda satıldığı fiyattan daha uygun fiyatı var. Modem olarak adsl modem sorsam her önüne gelen yorum yapar tavsiyede bulunur. Ama sözkonusu olan kablonet uydunet docsis 2.0 ve 3.0 deyince kimse kalmıyor meydanda. Onu da her zaman kesintisiz satan ve her türlü desteği veren tek yer bimar bilgisayar. Ayrıca onlar Türksat ana bayiliğini de yapıyorlar. O yüzden güvenilir firma en azından...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben denizlideyken net master in modemini kullanıyodum gayette memnundum o zamanın parasıyla 180 tl ye aldıydım istersen sana 50 tl ye bırakabilirim
     Uydunet Docsis 3 Modem tavsiyeniz ve router soruları?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.