Şimdi Ara

Üstadlara Chenzi.exe Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaş dün itibari ile bizim cafemizde de bu "chenzi.exe"(VBscript) virüsü etkili olmaya başladı, bilgisayarlarda deepfrreze var ama sorun internet tarayıcısından mı yoksa lokalden bulaşan bir virüsmü anlayamadım, dün makinaların ethernet kablolarını çıkardık sistemleri kapattık "deep freze" olmayan makinaları ağa göstermediğimiz halde sistemleri yeniden açtığımız zaman örnek veriyorum "google" sayfası açtığımızda kendi kendine bişeyler yüklüyor, ve o VBsscript uzantılı "chenzi" masaüstüne yerleşiyor ve uygulamalarda gerekse işlemciyi yorarak makinaları kasıyor ve hatalar üretiyor.Bunu yapması imkansız gibi gözüksede her neden kaynakladığını netteki araştırmaları takip etmiş olsamda çözüm bulamadık anlaşılan bu sorun birçok internet cafede de mevcut yeni yeni kendini gösteren bişey olsa gerek, bu konu hakkında engin tecrübeleri olan üstadlar sizin yardımlarınızı bekliyoruz...







  • selam kardeş aynı sorun bendede oldu virüs chin dil paketinden geliyor 1 pc ye girdigi zaman butun pclere ağdan bulaşıyor ve pc leri interneti donduruyor sana bir kaç tavsiye vericem aynı şekilde uygula bir sorunun kalmaz
    alıntıdır

    Evet arkadaşlar ben uzun uğraşlar sonucunda olayı çözdüm...Alıntı değildir..Oturdum kendi emeğimle yazdım gecenin bir vaktinde..Sizlerle paylaşayım..Ben çektim siz çekmeyin...Yapılması gereken şunlar..Yönergeleri dikkatle takip edip yapınız..

    AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ YAPARKEN TÜM MAKİNALARINIZIN ANA MAKİNADA DAHİL OLMAK ÜZERE PAYLAŞIMLI DOSYALARINIZIN VE SÜRÜCÜLERİNİZ TÜM HEPSİNİ KAPATIN..

    Bilgisayarınızda mevcut bulunan 2 çeşit virüs, 2 farklı amacı olan virüscükler..hem networkünüzde inanılmaz bir trafik ve şişme meydana getirip yavaşlatıyor, hem ağınızda sürekli dolaşıp internet bağlantınızı koparıyor, hemde bilgisayarlarınızı aynı anda donmalar ve kitlenmeler meydana getiriyor..Bu virüsler downloader small.js adı verilen yani (http://g.asdafdgfgf.com/ads.js yadahttp://u.asdafdgfgf.com/ads.js şeklinde saçma sapan sitelerden bulaşan virüsler rusya kaynaklı, genelde msn üzerinden milletin sahte dosya gönderiyorum şeklinde yada internet sitelerinden bulaşır..) internet explorere yapışıp bir türlü gitmek bilmeyen virüs, bankacılık işlemlerini takip eder, log tutar, sunucu ile iletişim kurar, paylaşılan bilgisayarda 1 kullanıcı bağlı, 3 kullanıcı bağlı şeklinde görürsünüz zaten...Diğeri ise truva atı dediğimiz almanlar tarafından bir çoğu üretim olan virüsler..Bunlar bağlantı keser, network yavaşlatır, kopmalar meydana getirir, ağ şişer vs..vs..Format atsanızda bir türlü gitmezler dönüp dolaşıp tekrar ağdan bulaşırlar çünkü çok çabuk yayılıyorlar..


    Yapmanız gereken şunlar..

    1- Tüm bilgisayarlarınızın Deepfreze programı olanlar deaktif edip C-D sürücülerinizin paylaşımlarını tek tek kapatınız..Buna ana makinanızda dahil. Tüm paylaşımda olan programlarınızı vs..alayını kapatın..Tektek tüm bilgisayarların paylaşımlarını kapatınız..

    2- Ana makinanızdan başlamak sureti ile diğer tüm bilgisayarlarınız kapalı kalsın (Bunu gece 24 den sonra müşteriler kalktıktan sabaha kadar yapcaksınız artık başka çare yok yada tek tek kablo çekerek birisi kapalı birisi açık şeklinde gündüz vakti ile müşteriler arasında yapacaksınız..) Önce ana makinanızdan başlayın..İşlemleri bitirince 1 nolu masayı açıp işlemi yaptıktan sonra kapatın diğer masaya yada diğer bilgisayara geçin..

    3- C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ içinde hosts 'u Notpad ile açıp altına şu kodları ekleyip, kaydedip çıkınız. Dolayısı ile bu sitelere girişini engelleyip, iletişim sağlamasını keseceğiz..

    127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com/ads.js
    127.0.0.1www.g.asdafdgfgf.com/ads.js
    127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com
    127.0.0.1www.g.asdafdgfgf.com
    127.0.0.1 x.222360.com/ads.js
    127.0.0.1 union.222360.com
    127.0.0.1www.222360.com
    127.0.0.1 *.222360.com

    4 - Yukardaki işlemleri yaptıktan sonra internet sitesinden bulaşan virüslerin log tutma, yazışmaları kayıt altına alma ve diğer kendi sunucularına gönderme gibi işlemleri bloke etmek için Anti ARP programına ihtiyacımız var..Bunuda tüm makinalarınıza başta ana makinanız olmak üzere kurunuz..15 günlük deneme sürümüdür. En azından şimdilik işinizi görür..Crack buluncada halledersiniz..Virüsleri temizleyincede kaldır silersiniz..En azından trafiği rahatlatmış olursunuz..Yukardaki host dosyasına girmiş olduğunuz engelleme yazıları bazen yetersiz kalabiliyor o yüzden bunu yüklüyoruz bilgisayarlarımıza..3-4 gün bu program ile idare edin..Baktınız kasma var 3-5 gün sonra silin gitsin..zaten gerekli blokeleri yapmış oluyorsunuz host dosyasına ekleyince..

    5 - Yukardaki işlemide yaptıktan sonra diğer ve son işlem Panda 2008 Virüs programını indirip pc ye ''Az yükleme'' modunda kuruyoruz..Yani virüs programının Firewallini kurmuyoruz..En Az modunda yüklememizi yapıyoruz...Buraya dikkat edelim..Yada PANDA2008 kasıyor yada ağırlaştırıyor diyenlere ANTİVİR PREMİUM 2008 FULL tavsiye ediyorum..Oda süper bir virüs programı..PC kasmaz..Direk yakalar..Güncel virüs listesi yenidir..Yükleme işlemi bittikten sonra virüs programlarımızı update yapıp güncelleştiriyoruz. Bu güncellemeyide yaptıktan sonra sistemimizi güzel bir şekilde tarattırıyoruz..Kendisi güzelcene bulur ve temizler arkadaşlar..Sizler 1 kere tarama yaptıktan sonra pc yi restrat edip tekrarn 2 defa bilgisayarlarınızı tarattırmanız manfaatinize olacaktır..Hatta 3 defa tarattırın ve sürekli anlık bulaşmalardan emin olup öle deepfreze ile kapatın makinalarınızı..


    6- Activeblogger32.exe hatası diye kapanırken sayıklayıp durup hata veren bilgisayarınız genelde ceptelefon programlarından, bluetoothdan ve cep telefon tema indirdiğiniz, sd/mmc/MD/memory stick karlarından, flash belleklerden, card raider aracılığı ile müşterilerinize hizmet verirken bulaşan virüslerdir. Bunuda temizlemek için aşağıda programını verdim. Önce NET.fireworks 2.0 bilgisayarınızda mutlaka yüklü olsun arkadaşlar..Ondan sonrada Dracula adı verilen virüs programı ile 1-2 kere tarattırıp siliniz..Flash belleklerinizi, hafıza kartınızı bu programı çalıştırarak temizletebilirsiniz..Böylelikle bunuda bu şekilde halletmiş olursunuz..


    Tüm bu işlemleriniz toplam pc başına 20 dk da yapılıyor. Pc başına 20 dk düşüyor arkadaşlar..Ona göre zaman ayarlamanzı yapıp harekete geçiniz..Bilgisayarlarında problemi olmayanlar ise tedbirlerini alsınlar şimdiden..

    Gerekli Programlar aşağıda verilmiştir. Tüm makinalarınıza kurup gerekli işlemleri yapınız..

    ANTİ ARPhttp://rapidshare.com/files/98397888/AntiArp_Personal_Edition_4.3.1.rar.html

    ANTİVİR PREMİUM 2008
    http://rapidshare.com/files/99200261/AntiVirPE-Premium.rar


    PANDA 2008http://rapidshare.com/files/95562410/panda.internet.security.2008.v12.0_crack.rar

    Activeblooger32.exe virüs temizleyici + Net.Fireworks 2.0 içinde (Önce bunu kurun sonra drakula programını çalıştırın.
    http://rapidshare.com/files/87595616/DRACULA_Virues_Temizleyici___V_2.3_2_by_AkrepKral.rar




  • galiba çözümünü buldum.

    http://www.arswp.com/download/arswp2/arswp2.zip


    Pc yi ağ desteği ile güvenli kipte açıp yükledim...

    1 saattir bir kitlenme görülmüyor. linkteki antivirüsü indirip tarattırın. buluyor pislikleri ve siliyor..

    inmesi bira uzun sürüyor ama olsun..... herkese tavsiye ediyorum. tüm antivirüsleri kaldırın bir işe yaramıyor bundan başka. Çince ama işinizi görüyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.