Şimdi Ara

Usta Şanzıman inecek, tutarın önü açık dedi ? [Videolu] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    2010 model jetta 1.4 tsi motor aracımda sabah ilk çalışmada ses çıkarıyordu.

    Bendeki sorun triger zinciri ile ilgiliydi.

    Aracınız triger zincirli mi? Problem ondan kaynaklı olabilir mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihaveanidea

    Merhaba;

    2010 model jetta 1.4 tsi motor aracımda sabah ilk çalışmada ses çıkarıyordu.

    Bendeki sorun triger zinciri ile ilgiliydi.

    Aracınız triger zincirli mi? Problem ondan kaynaklı olabilir mi?

    Zinciri degistirince ses kesildi mi
  • Evet. Sabah ilk calistirmadaki sürtünme sesi kesilmişti. Sizin araçtan anlayan bir ustaya bunu da sorun isterseniz

  • bilya grubundan geliyor gibi ses, şanzıman yada motor sesi değil, mümkünse kayışı elinizle boşa çıkartın aynı ses varmı yokm kontrol edin kayış grubunu kontrol edin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LampdaLamp -- 22 Kasım 2020; 14:37:48 >
  • boştaki arabanın şanzımanından nasıl ses geliyormuş acaba ya.


    böyle palavra duymadım.

  • Şu forumda her işe o pahalı en ucuzu bu diye atlayan kişilerden artık gına geldi. Konu sahibi daha önce hangi ustalara ne yaptırdı bilmiyorum o yüzden yazım O'na değil, ucuza ustaya yaptıra yaptıra sonra foruma veya dükkan dükkan gezip sormak zorunda kalıyorsunuz. Açılan her konuya sürekli pahalı pahalı diye yazmaktan ne zevk alıyorsunuz anlamış değilim. 300 TL şanzıman mı indirilir, hadi indirildi diyelim şansına artık yapılan iş olur ya da en adi malzemeyi kullanarak almadığı işciliği oradan dengeler usta.


    • Aracın şanzıman yağı değişiminde çıkan yağdan şanzımanın durumu bellidir. 170 bin km manuel vites için fazla değil ama yağda usta sorun görmüş ise ki görmemesine imkan yok, uyarması ve şanzımanın komple açılması lazımdı bu durumu bilmiyoruz. Eğer sorun şanzımandan ise önceki usta sanayi dili ile konuşalım " aldığı para kadar iş yapmış". Tabi yanlış veya kaçak yağ konulma ihtimalide olduğu gibi ufak bir ihtimal tesadüf arıza daha sonra olmuş olabilir. Bazen oluyor böyle durumlar ama burada bu ihtimal bence çok düşük.
    • Baskı balata değişim sırasında debriyaj bilyesi değişmedi veya kalitesiz yan sanayi kullanıldı ise aynı sesi yapar. Boşta da yapar, viteste de yapar hep yapar. Sesi duyarsınız ama bilyadan olup olmadığını anlamak bazen zor olabiliyor. Arıza tespiti de bir emektir bu tür sorunlarda.
    • Alternatör,kayış vs yazanlar için bunu anlamayacak ustanın kapısının önünden geçmeyin zaten ya da geçin ne olacak 50 TL atarsınız sonra diğer dükkana gider 200 TL öyle öyle gider bu iş. Dünyanın en basit işidir bu kayış sökülür ve ses dinlenir ayrıca ne kadar dönen parça varsa da el ile döndürülür ve sesi dinlenilir, sorun ve sorunlar anlaşılır.
    • Son olarak hiçbir aklı başında usta bu tür arızaya minimum 500 TL altında fiyata girmez ki 1000 TL civarında girmesi de normal. ( Eğer gerçekten şanzıman inecek ise).
    • Diyeceksiniz ki yetkili servis ne alır, eğer sürekli müşterisi iseniz onlarda 1000 TL civarında işcilik alır bu işe. Veya müşterisi değilseniz pazarlığa bakar. Sanayi de olsa yetkili serviste olsa şanzıman indirme bindirme hem basit hem zor bir iştir.
    • Bir arkadaş triger zinciri demiş, o bahsettiği araca has bir durum, bazı model TSİ motorlarda triger zinciri ses sorunu vardı. Değiştirilmese de olur sadece aşırı bir ses yapıyordu marka ve modellere has bu tür sorunlar olabilir ama bu aracın ki triger değil.
    • Son olarak piyasada nispeten az bulanan ama çok özel bir araç değil. İyi bir mekaniker özelinde de Japon araçları ile çalışan bir usta rahatlıkla bu arızayı bulur ve çözer.
    • Son olarak 200-300 TL ye şanzımanda indiği halde bu arızayı yapacak olan varsa arkadaşı yormasın, çözsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 22 Kasım 2020; 15:22:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

    Direksiyon simidine 30TL lik kılıf diktim, dışarıda sordum adam kılıf dahil 100TL yaparız demişti. 1-2 yerde demişti, sadece dikim işine 70TL işçilik alıyorlar.


    Sis farı çatlaktı, sanayide sis farını getir 50 liraya değişimi yapalım dediler.


    Fren hidroliği değişimi için 120 lira işçilik aldılar!!!


    Hayır bir işçiliğin, hemde basit işlerin işçiliği bu kadar pahallı olmamalı be kardeşim.


    Dostlarım yöntem basit! Benim gibi alıcaksınız alet edevatı, sanayiye gitmiceksiniz. O ustayız diye geçinen kişiler, bir süre sonra sis farı mı, değiştirelim abi ayağınız alışsın mantığına bürünecek!


    Ben onu yapıyorum şuan ve gerekli alet edevatım kadar işleri kendim hallediyorum. ACIYORUM bakıyorum youtube dan yapıyorum. Baktım yapamıyorum gidip o zaman yaptırıyorum hemde başlarında durarak, beğenmeyince de olmamış diyip tekrar yaptırarak!!



    1000TL işçilik nedir yav! Birileri şunlara söylesin asgari ücret zaten 2400 felan!!!


    Git başka yerlere bak hocam, 1000TL işçilik isteyen ve fiyatın önü açık diyen esnaf zaten dok esnaftır. Vermeyin aracınızı onlara, sonra bir şey olunca şöyleydi, böyleydi diye kıvırırlar!

    abartmayın kardeşim dükkanın kirası var. Günde 50 kişi getirse arabasını eyvallah. 20 lira işçilik yapsınlar iyi mi uyarmı sana? 50 Lira dan başlıyor işçilik doğru olanda bu. Ha şanzıman indirmek 1000 lira duymadım. 500 600 liraya halledersin tamiri üstüne eklenir.





  • Şu el emeğine zerre saygı duymayanları kaale alıp cevap vermeyin. Beğenmiyorlarsa kendileri yapsınlar. Geçiniz.

  • arabamın teybi için müzik kiti aldım ,gittim bi teypçiye şunu takmaya ne kadar alırsın dedim , 5dk sını almayacak işe 50 tl fiyat çekti , fiyatıda düşmedi ,30tl dese yaptıracaktım ama paşam bi lira düşmedi sinirle çıktım dükkandan , internetten 30 tl ye teyp sökme aparatı seti aldım , kendim söktüm teybi kendim taktım kiti, yarım saatimi aldı ama o aç gözlü çakal esnafa paramı kaptırmadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qiqi

    HAklısınız hocam. Yalnız sorun şanzıman kaynaklı olmayabilir de bence. Keşke tutulan bir model olsa da ustası kolay bulunsa



    Alıntıları Göster

    İşte biz piyasa arabası alacaksın diyince millet carlıyo. Ustayı bulsan bile önce parçayı denemek istiyor. Elinde ne yedek araç, ne yedek parça olmuyor. Bu durumda sipariş de vermek istemiyor.

  • Millete diyorum okumayın kardeşim, üniversite mezunu adamlara asgari ücretle bile zor iş bulursunuz diyorum inanmıyorlar. Gidin işte meslek öğrenin abi. Eve servis geliyor en az 100 TL. berbere gidiyorsunuz bir saç kesimi 20 - 30 TL. Hamallık yapsanız bile 2 tane üniversite bitirmiş adamdan daha fazla para kazanıyorsunuz. OKUMAYINNNNN ARTIK ŞU ÜNİVERSİTELERDE....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 28 Kasım 2020; 20:18:34 >
  • en basit bakımı, kayış değiştirme işinin kilometresi veya zamanı vardır. Bakımını zamanında yaptırmayan sürücülere ne demeli?
  • sevecen69 kullanıcısına yanıt

    Bir sis farını sökmeye 50 lira istenmez ama!?

    Şu parçacıya git selamımı söyle indirim uygulanır diyip, komisyon ile bindirim şeklinde parça aldırılmaz ama!

    Ne çakallıklar gördük sanayide, he iyi ustalar var mı tabii ki var sözüm onlara değil ama geneli? Usta bile diyesi gelmiyor insanın. Sırf bunlar yüzünden evimi tamirhaneye çevirdim, sağolsunlar bütün alet edevata sahip ettiler beni :)

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.