Şimdi Ara

USER-GAME E-R DIAGRAM Birkaç Sorum Olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Proje ödevimiz için bir database tasarlamamız gerekiyor bu konuyu seçtik.

    http://u1312.hizliresim.com/1j/p/vs1g7.png
    http://u1312.hizliresim.com/1j/p/vs1hk.png

    İlk link arkadaşın bana önerdiği ikinci link ise benim tartışırken değiştirdiğim kısımlar fakat tabi ki tatmin edici değil.

    http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vsf55.png

    Son link ise şuan tamamlamayı düşündüğüm ama bitiremediğim şekli. Bir kaç sorum var. GAME_USER GAMERATING ve PURCHASE tabloları ayrı ayrı ve bunların hepsinde primary key olarak USERID ile GAMEID 2si birlikte olmalı benim görüşüm yanılıyor muyum? Mesala bir oyuncu bir oyunu birden fazla rateleyememeli aynı şekilde birden fazla satın alamamalı. GCOMMENT tablosunu ayrı tutarsak (aynı oyun hakkında sınırsız yorum yapılabilir) Bu 3 tabloyu tek bir tabloya indirmeli miyim? Bu şekilde farklı tablolarda primary ve foreign keyler defalarca tekrarlamakta fakat birleştirirsem de mesala oyuncu oyunu satın almak yada ratelemek zorunda değil null değerler gelir.

    Ayrıca 1. ve 2. linkte gördüğünüz GAMEINFO tablosu konusunda da çok büyük şüphelerim var. GAMEINFO gibi bir tablo oluşturacaksak primary keyi kesinlikle GAMEID olmalı diye düşünüyorum. Fakat asıl merak ettiğim gerçekten PUBLISHER ve GAMEINFO tablolarını oluşturmalı mıyım? Bu 2sini doğrudan GAME tablosuna atsam daha mı saçma olur? Hadi PUBLISHERin ayrı tablo olarak kalması gereksin. PUBLISHDATE PRICE GENRE gibi bilgileri GAME tablosunda da tutamaz mıyız?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.