Şimdi Ara

USB Özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • USB Özelliği

    Arkadaşlar benim elimde bu model bir mp3 çalar var lakin cd okuma kısmı sıkıntılı yani sürekli takılıyor çalarken. Sormak istediğim bi konu var yardımcı olursanız sevinirim. Gördüğünüz üzere bir usb bağlantı noktası mevcut lakin bu özellik televizyon yada bilgisayar bağlandığında onun sesini dışarı vermeye yarıyor. Şimdi ben bu çıkıştan direk USB bağlayıp içindeki şarkıları çalmasını istiyorum. Ya da bu alete USB üzerinden şarkılarımı dinleyebileceğim bir sistem kurmak istesem bu yapılabilir mi? Direk USB takıp müziklerimi dinlemek istiyorum ve bu makine güzel ses veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.








  • eskiden bu forumda bilgisi olan yardımsever insanlar vardı. Hey gidi günler hey. Forum artık tamamen siyaset yuvası haline gelmiş. Yazık... Siyaset bizi felakete sürüklüyor ve bunu hiç birimiz umursamıyoruz.

  • ormanci_61 O kullanıcısına yanıt

    Forumun siyaset yuvası haline geldiğini nereden çıkardınız?


    Böyle söylediğinize göre aklınız, fikriniz siyaset.

    Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun.

  • ormanci_61 O kullanıcısına yanıt

    Eç ne?

    Konu siyasi idi şimdi ergenlik fantezileri mi oldu?


    İnsanlar senin cihazını bilmek zorunda mı?

    Aç kullanma kılavuzunu bak.

    Kullanma kılavuzu sende yoksa internette vardır.

    Gerekirse sürücü de indirirsin.

    Densizliğin gereği yok!

  • Yazdıklarınızı silmeyin!


    Yazdıklarınızın arkasında duramayacaksınız hiç yazmayın.


    Beni bloklamışsınız ama bu benim yazmama engel değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 17 Ağustos 2023; 15:3:13 >
  • bu konuda gerçekten kimse yardım etmiyor enteresan. Elektronik işiyle ilgilenen kimse kalmadı mı forumda?

  • o cihaza olmaz usb ekleyemezsin ön taraftaki lale girişlerden bir mp3 bağlanabilir.

  • Selamun Aleyküm, ben de senin gibi araştırma yapıyordum. 1 aylık bilgi deneyimime göre yardımcı olacağım.


    Cevabın mümkündür.


    Teybinizin hoperlörleri hifi gibi mi normal mi?

    Kaç ohm, kaç watt? Radyosu vs çalışan ve çalışmayan bileşenleri neler? Giriş ve çıkışların tüm özelliklerini sayabilir misiniz?


    Gördüğüm kadarıyla önde RC Aux grişi var, Usb B girişi var? Bir de sub woofer yok sanırım onda? 2.0 olarak görüyorum... sağdan 2.ci subsa 2.1 olarak tahmin ediyorum. İçini açabiliyorsanız, çıkışları 1 kanal mı 2 kanal mı onlara da bakar mısınız?


    Sadece usb girişi yeterli diyorsanız, havyayı alın, USB B girişi olduğu gibi sökün, oraya(çipe) USB A takın. Usb B girişiniz bir medya kaynağından medya oynatmak içinse tabii...(bu dediğim hdd gibi bir kaynaktan çalıştırılıyorsaydı bilmediğim için yazdım çipinizin de usb flash/u disk desteklemesi gerekir)


    Bir şekilde çözemezseniz, mekanizma iptal edilir. Bir tane 2.1 2.0 artık bilmiyorum o cihaz ne.. medya oynatıcı alırsınız. Mavidiş tf kart usb a girişi olan çözülür sıkıntınız sadece hoperlörleri kullanırsınız. Kabin vs varsa komple hoperlörleri söker dediğim bileşenle başka yere monte edersiniz...


    Kabin yoksa, bildiğiniz wc gider pvc borularından 30 40 cm alırsınız. Keser bileşenleri koyarsınız, sub varsa, borunun bittiği sağa ve sola birer pasif radyatör koyarsınız..

    Bunları da beğenmezseniz çözüm bakarızUSB Özelliği 


    Edit: Cihazınızı araştırdım,

    USB Özelliğiphilips
    Buy the Philips CD Soundmachine AZ2558/01 CD Soundmachine
    https://www.philips.com.au/c-p/AZ2558_01/mp3

    Buradaki teknik bilgilere göre, usb B girişi, usb A olarak değiştirmeniz yeterli gibi, yalnız sadece ses girişi yapar. Flash/u disk takarsanız ileri geri vs oynatmaz gibi duruyor, benim size tavsiyem ses çıkışı alacağınız cihazdan usb B dönüşüm kablosu almanız olur. Örneğin cep telefonunuz diyelim. İphone ise usb lightning erkekden usb B erkek dönüşüm kablosu, android ise jack/type-c/mini usb erkekden usb B erkek dönüşüm kablosu olmalı. Yani size lazım olan ses taşıyıcısı USB B erkek. Diğer ucu kullanacağınız cihaza göre. İlla flash disk takacağım derseniz. Sistemini iptal edip dediğim bileşeni alır başka kabine/pvcye taşır yaparsınız...


    Bunun gibi:

    USB Özelliği

    Genelde bu tür oynatıcılar 5V-36V arası değişiyor. Sağdan 2. Hoperlörünüz de hoperlör değil bass rezonansmış??. 2.0 o sistem, görünen 2 mid x 10w var. yani bu tür kitlerle çözülür. 2 hoperlörün ohm ve voltaj değerlerini öğrenip ona göre çıkarır takarsınız, sadece 2 hoperlörü çıkarırsınız gerisi çöp içindeki bileşenler lazım olur diye saklarsınız. Çip bileşenlerini vs vs...


    Sitesinde dediği de 8 LR20 pili seri olarak takıyorsunuz sanırım, 1.5V x 8 = 12V cihazınız sanırım... minimum 12V oynatıcılarla nominal güç ile çalışacaktır. Voltmetre varsa hoperlörlere giden akımı da ölçersiniz... Araba kitleri tamamen uyuyor gibi duruyor... Olur da takarsanız hoperlörünüz de 12V ise, bi kabine 12V kuru akü koyarsınız, 9A taksan 108 watt eder. Sadece 2 hoperlörü koysanız, 20w saatte yer. 12V 9A akü size 5 saat yeter tam şarjdan..


    Daha aklıma gelmiyor, tamamen şans eseri denk geldik. Ben bu tür kit alacağım da 2.1 arıyorum tf kartlı usb girişli bulamıyorum. 2.1ler var sadece mavidişli sinir oldum...


    Soru ve yorumlarınızı beklerim. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 17 Eylül 2023; 10:18:23 >




  • Vallahi müthişsin kardeşim. Bayağı araştırmışsın teşekkürler. Öndeki USB girişinin orjinal kablosu var diğer ucu normal usb. Onu tv ye ya da bilgisayara bağladığımda pc companion diye özelliğini seçiyorum ve o kaynağın sesini alıyorum. Dediğim gibi her seferinde bilgisayarı açamam sırf müzik dinlemek için. Trabzonda bu işlerden anlayan elektronikçi olsa gidip ona soracağım direk lakin artık kimse böyle tamirat tadilat işleriyle uğraşmıyor ne yazık ki. Aslında çok zevkli bir meslek keşke zamanında böyle bir ustanın yanına çırak olarak girip bu işleri öğrenseydim diye hep hayıflanmışımdır. Yaş 42 oldu bu saatten sonra da olmaz.

  • Ben de 38im, Mustafa memnun oldum. Özelden yazabilirim. Yazma iznim yok, mail olarak yazdım WhatsApp yazabilirsiniz.

    O saati bu saati yok abi, çok aramız yokmuş, ben bu yaşta öğrenmeye çalışıyorum. Neyse abim mail attım sana whatsapp. Rc kablosu falan konuşuruz anlatırım ne lazımsa sana bluetooth vs vs..

    İşlem zor değil, tam yorum da yapamıyorum. İçini falan açtırcam sana gerekirse lehim multimetre falan o yüzden WhatsApp bir yaz sen abim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 22 Eylül 2023; 17:49:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.