Şimdi Ara

Usb lpt çevirici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Yeni aldığımız bir notebook var ve lpt portu yok. Eta programında kullandığımız nokta vuruşlu paralel port yazıcı içinde usb paralel çevirici aldık. İşletim sistemi WinXp olduğu için çevirici'yi takar takmaz sistem tanıdı. Zaten içersinde çıkan Cd'de sadece Win98 için sürücü bulunmakta. Yani çeviricinin tanımlanmasında bir problem yok.

    Problem ise şu: Ne eta'dan nede winxp'den bu cevirici ile çıktı alamıyoruz. Yazdırma işlemine başladığımızda iş kuyruğa atılıyor ama yazdırma işlemi gerçekleşmiyor. Yazıcıda hiç bir problem yok.



  • yazıcı ayarlaraından yazıcı bağlantı noktalrını kontrol edin doğru noktada konumlanığına emin olun
  • bunu daha önce denemedim ama bir görüş olarak yazıyorum..

    Eta'nın hangi versionunu kullandığını bilmiyorum ama eğer DOS modunda winXP'de kullanıyorsan LPT devicesine ulaşamaman normal çünki kullandığın converter ile printer'ı kullanmak istediğinde USB mapper devreden çıkıyor ve Windows API veya DDI ları görevi ele alıyor..

    MS-Word Den çıktı alıp alamadığını yazar mısın...?
  • Merhaba

    quote:

    Orjinalden alıntı: hado

    yazıcı ayarlaraından yazıcı bağlantı noktalrını kontrol edin doğru noktada konumlanığına emin olun


    Yazıcı ayarlarında cihaz yüklendikten sonra eklenmiş olan "USB002" isimli bağlantı noktası seçili. Bu bağlantı noktasının çeviriciye ait olduğuna eminim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: CaptainNemo
    bunu daha önce denemedim ama bir görüş olarak yazıyorum..

    Eta'nın hangi versionunu kullandığını bilmiyorum ama eğer DOS modunda winXP'de kullanıyorsan LPT devicesine ulaşamaman normal çünki kullandığın converter ile printer'ı kullanmak istediğinde USB mapper devreden çıkıyor ve Windows API veya DDI ları görevi ele alıyor..

    MS-Word Den çıktı alıp alamadığını yazar mısın...?



    Bu mesajı yazarken word'ten çıktı alma şansım yok. Çünkü yazıcı ve çevirici şu anda farklı bir yerde. Fakat amaç windows tabanlı çıktı alınıp alınmadığı ise bu denemeyi yaptım. İlk mesajımda winXp'den dahi çıktı alamıyorum demiştim. Cihazı farklı bir bilgisayara taktım. Yazıcı özelliklerinden deneme sayfası yazdırdım ve cihaz yazdırmaya başladı. Ancak yazması gereken şeyleri değilde saçma sapan karakterler yazıldı. Yani Yazıcı driver'ı ile yazıcı modeli farklı olduğunda oluşan problemin aynısı yaşandı. Bu olay çeviricide problem olabileceğini akla getiriyo. Bir kaç deneme yapıp çeviriciyi değiştirmeyi düşünüyorum.

    Bu arada Cihaz bana ait değil müşterime ait. @CaptainNemo Eta7 dos kullanılıyo. Lpt portuna ulaşılamaz tabiki. Belki bilirsiniz eta içersinde yazıcı port'larını ayarlayabileceğiniz bir alan var. Yazıcı portu olarak LPT1, LPT2, \\SERVER\IBM ve USB002 gibi bir tanımlama yapılabiliyor. Sadece eta'dan değil "Dir >PRN" yada "Dir > USB002" gibi bir komut verdiğimde dahi yazdrma işlemi gerçekleşmiyor. Zaten Windows ortamından başarılı bir çıktı alamadımki dos modundan yazsın makina.

    Özet olarak Windows'tan saçma sapan karakterlerde olsa bir çıktı alınabiliyor artık. Ancak Dos modunda hala yazdırma işi kuyruğa atılıyor ve öyle kalıyor.




  • merhaba;

    bende LPT portu ile çalışan bir yazıcı var. Yalnız yazıcılarda görünmüyor. Kendi arabirimi ile direk LPT ye
    gönderiyor. Masaüstü ile hiç bir sorun yok ancak Laptop için bir LPT dönüştürücü aldım. Diğer yazıcıları yapılandırır gibi DOS ile yapılandırmayı denedim fakat olmadı.

    Sonuç olarak, sanki masaüstünde olduğu gibi sanki laptop un dahili portu imiş gibi gösterme şanşımız yok mu bu dönüştürücüleri. Ayrıca dönüştürücüye ait bir tanıtım CD si yoktu. Zaten sistem otomatik olarak tanıyor ama herhangibir yönlendirmr seçeneği yok.

    tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.