Şimdi Ara

usb harddisk 'dolu' hatası veriyor.. yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam. benim WD 250 gb hardiskim var. 100 gb kadarı boş. ama 6 gb lık oyun dvd sinin imajını kopyalarken disk dolu diyor ve kopyalama yapamıyorum. ama 10gb lık filimleri kopyalarken sorun yok. dosya sistemi fat32.acaba sorun fat32 olması mı?ntfs ye dönüştürsem düzelir mi(bilgiler kaybolmadan dönüştürülebilir mi)



  • Arkadaşım HDD yi FAt32 formatladıysan 4gb den fazla kopyalayamazsın.HDD yi ntfs olarak biçimlersen olur.Selamlar
  • aynen öyle fat32 ye 4gb dan fazlasını kopyalyamazsın ntfs ye çevirmen gerek maalesef tüm bilgilerini de kaybedeceksin.
  • cevaplarınız için teşekkürler.ama magic partition programı yada türevleri ile dönüştürülse bilgiler illa ki gider mi? bir yerde kabolmayacıgını yazmıslar ama kendime güvenip te deneyemedim.ne de olsa 100 gb lık bilgi var.
  • magic partition kullan verilerine birşey olmaz
    fat32 yi ntfs e convert edicen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nenamle

    cevaplarınız için teşekkürler.ama magic partition programı yada türevleri ile dönüştürülse bilgiler illa ki gider mi? bir yerde kabolmayacıgını yazmıslar ama kendime güvenip te deneyemedim.ne de olsa 100 gb lık bilgi var.


    Bu yöntemle yaparsanız dosyalarınıza birşey olmaz..

    FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

    Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

    Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
    2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
    Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
    Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
    3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
    Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
    4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
    5. Komut isteminden çıkın.




  • nasıl bilgiler kaybolmayacak? şimidi senin diskinin tamamı fat32 mi yoksa iki bölüm halinde bir kısmı fat32 bir kısmı ntfs mi? eğer fat32 kısmın üstünde herhangi bir bilgi varsa çeviriyi yaparken kaybolur. ama şöyle bir şey olur sen diskin tamamını değil de bir kısmını fat32 ye çevirmek istersen partition magic
    diskin durumuna göre belli bir miktara kadar bilgilerin yok olmadan çevirebilir ama bir üzerinde bilgi bulunan bir diskin TAMAMINI fat32 den ntfs ye çevirmek bilgi kaybı olmadan imkansız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: istblacken

    nasıl bilgiler kaybolmayacak?
    diskin durumuna göre belli bir miktara kadar bilgilerin yok olmadan çevirebilir ama bir üzerinde bilgi bulunan bir diskin TAMAMINI fat32 den ntfs ye çevirmek bilgi kaybı olmadan imkansız.


    Arkadaşım, diskin tamamı ya da bir bölümü farketmez. Eğer diskinizin dosya sistemi fat ya da fat32 ise bunu yukarda belirttiğim şekile, dosyalar silinmeden, ntfs ye çevirebilirsiniz. Bunun için gereksiz programlar kullanmaya gerek yok. Program kullanarak yapılcak bir dosya dönüştürme işlemi, daha riskli olacaktır..
  • arkadaslar hepinize teşekkürler. sorunu halletmek için farklı bir yöntem denedim ve oldu.gidip dahili bir harddisk aldım ve herşeyi ona yükledim. :P masraflı bir yol oldu. ama önce par.magic ile yapmaya calıştım . "diskte kirli bit var.dönüştürme yapılamıyor" diye hata verdi.chkdsk yapın falan dedi. dayanamadım,daha fazla zaman kaybetmemek için en sonunda formatladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.