Şimdi Ara

USB Aygıtı tanımadı diye bir sorunum var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce bilgisayrımda yazıcım vs diğer usb bağlantılı cihazlar çalışıyordu. Ne olduysa şimdi hiçbiri çalışmıyor. Sürücülerini sildim bigisayardan tekrar yükledim ama olmuyor. Şu uyarı veriyor: USB Aygıtı tanımadı. Bu bilgisayara takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor. kafayı yiycem. yardım lütfen.



  • walla bendeki 4 tane onboard çıkışdan bir ya da iki tanesi, sakarlığım yüzünden mefta oldu. sende de böyle bir sorun yaşanmış olabilir mi? formattan sonra eski haline gelmesi tek ümidim ama pek de çözüm olacağını zannetmediğim içim dokanmıyorum. pci to usb de takılı o yüzden görmezden geliyorum. sendeki durum da bu şekilde olabilir. en kötü ihtimalle ara kablo olmayan donanımları takarak kontrol yapabilirsin. flash bellek gibi. sorun aynı ise yapabileceğin tek şey tak çalıştır donanımları için işletim sisteminde bu özelliğin aktif olup olmadığını kontrol etmek. bu bios' da da var sanırım ama yönetici araçları üzerinde de bu var. kısa devreye yol açabilecek bir durum yaşadın mı acaba?
  • Kasanı açıp USB bğlantılarını kontrol et.Orada bir sorun olabilr
  • format atsam acaba işe yarar mı?
  • Bunu deneyiniz:

    Windows Gezgini'nden C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.

    Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Sürücüyü yeniden yükleyin ve cihazı bilgisayara bağlayın. "Donanım ekle" sihirbazı yeni bileşeni tanıyacak ve uygun sürücüleri seçmenizi isteyecek. Kaynak olarak "C:WindowsInf" klasörünü girin. Kısa bir süre sonra yeni donanımın başarıyla kurulduğuna dair mesaj, görev çubuğu üzerinde açılan bir pencere aracı lığıyla size bildirilecektir.




  • Bunun için format atılmaz. Sorunun olacağı yerler bellidir. Eğer "USB aygıtı tanınmadı." gibi bir hata veriyorsa kablo ile alakası yoktur, çünkü anakarta PIN'ler takılıdır ki USB'yi algılıyor ve tanıyamıyordur.


    Muhtemelen anakartınızın CD'sinde USB Emulation ile ilgili bir sürücü vardır, onu yüklemeniz gerekebilir. USB 2.0 ve anakartınızı yazıp Google'da aratın..
  • sayın dejaay. dediğiniz gibi yaptım, ınf dosyasında ınfcache1. dosyasını sildim vs.vs uyguladım. yine başarısız oldum. başka tavsiye edeceğiniz birşeyler varmı arkadaşlar. formatsa format önemli diil ya. sorun düzelsinde. İnternet modemimde usb li ama öyle bir sorunla karşılaşmıyorum. diğer tüm usb lerde oluyor. internetin (modemin) usb kablosunu diğer usb yuvalarına takıyorum sorun olmuyor.
  • uzatma kabloda kullanıyosan donaımdan pc ye bağlantıda, uzatma kabloda da sorun olabilir. tabi hiç görmüyosa. görüyoda tanımıyosa başka usb girişlerindenden dene. parçada sorun olup olmadığınıda anlamak için başka pcde deneme yap kanımca
  • aynı yazıcıyı başka bir bilgisayara kendi usb kablosuyla taktım çalışıyor. benimde aklıma ilk önce kablo sorunu geldi ama değilmiş.
  • tüm cevap verfen arkadaşlara teşekkür ederim. sorunumu hallettim. Pc nin ön panelinin aşağısında bulunun usb yuvası baya bir tozlanmış. temizledim. pc nin içini açtım tüm usb yuvalarını temizledim. tornavidayla sıkıştırdım şu an sorunsuz çalışıyor. yalnız, ınf dosyasındaki ınfcache1 dosyasını silmiştim, acaba ileride bir hata oluşabilir mi ? saygılar arkadaşlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: malik20

    tüm cevap verfen arkadaşlara teşekkür ederim. sorunumu hallettim. Pc nin ön panelinin aşağısında bulunun usb yuvası baya bir tozlanmış. temizledim. pc nin içini açtım tüm usb yuvalarını temizledim. tornavidayla sıkıştırdım şu an sorunsuz çalışıyor. yalnız, ınf dosyasındaki ınfcache1 dosyasını silmiştim, acaba ileride bir hata oluşabilir mi ? saygılar arkadaşlar


    Yok dostum sorun olmaz. Siz usb aygıtını takar takmaz "Infcache.1" dosyası yine gelecektir Hatta ilgili yerden dosyayı kontrol edebilirsiniz..




  • o sorunu biliyorum benim gamepad i takıncada yaziodu ama sorun gamepaddandi
    kullandigin alet neyse bozuk kendimden biliorum baska gamepad taktigimda sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.