Şimdi Ara

ÜRTİKERİ OLANLAR BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
212
Cevap
19
Favori
260.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben de sizin gibi çaresiz internette çözüm arıyorum 9 aydır, sağlık kadar önemli bir şey yok gerçekten, insan doktorun verdiği, vucudun bir tarafını onarırken diğer tarafını yıkan ilaçları kullanmayı istemeyince ve sabaha kadar site site kendi hastalıgına çözüm arayınca, daha iyi yüzleşiyor bu acı gerçekle.

    Anladığım kadarıyla bu hastalığın belirli bir hedef kitlesi yok ve her yaştan insanda görülebiliyor. Buraya 2 hamilelik geçirmiş yetişkin bir kadın da yazmış vizelere çalışan genç arkadaşlar da. Fakat genellikle hastalık ağrı kesici/antibiyotik kullanımı, bozuk beslenme düzeni, stres/üzüntü, yaşanan bir travma ile başlamış. Tetikleyicileri farklı olsa da ortak noktanın bağışıklık sistemimizin zayıflığı olduğunu düşünüyorum çünkü bu hastalığı geçirenler genellikle alerjiye yatkın bir cilde sahip olduklarını belirtmiş ve bildiğim kadarıyla alerji de bağışıklık sistemi ile ilgili bir rahatsızlık. Bir de herkes elinden geldiği kadarıyla yol göstermeye ve alternatif tedavi yollarını anlatmaya çalışmış fakat maalesef birimize iyi gelen bir bitki, ilaç, besin bir diğerimiz için ürtikeri tetikleyici ya da azdırıcı görev yapabiliyor. Bu hastalıkla 2018 nisan ayında tanıştım, 1-2 bazen de 3 ay arayla geri dönüyor ve hayatı bana zindan ediyor. Bu sebeple her otu, ilacı denemeyi göze alsam da, daha kötü yapma ihtimalini düşündükçe cesaret edip harekete geçemiyorum çünkü dediğim gibi alerjiye yatkın cilde sahip insanlarız ve bu otlar filan da ters etki yaratıp ürtikeri tetikleyebilir.

    Benim hastalığımın nasıl başladığına gelecek olursam zaten 5-17 yaş arasında sürekli kol ve bacaklarda su toplama, küçük kabarcıklar çıkarma gibi şikayetler yaşıyordum fakat alerji tabanlı olan egzamalar kesinlikle bu ürtiker illeti gibi değildi. Hem daha az kaşınıyor hem de en fazla ceviz büyüklüğünde oluyordu. Yayılmıyordu ve sadece kol ve bacaklarda çıkıyordu, kremi sürüyordu annem geçiyordu. Ürtiker tam tersi, kol ve bacakta hiç çıkmıyor fakat gövdeyi tamamen sarmış durumda. Göğüs kenarları ve ortası, boyun, sırt, kuyruk sokumuna kadar yayılmış durumda ve gece çok kaşınıyor(bunun sebebi gece pike/ yorgan tarzı bir şeyin altında uyumamız ve vücudun ısınması). Anlamadığım şey neredeyse herkes el, yüz ve bacağında çıktığını söylemiş benim bu kısımlarda hiç çıkmadı 9 ayda 5-6 kez geçirmeme rağmen. Sadece gövdemde çıkıyor ve her yerini sarıyor.

    Sormak istediğim bir şey var bir de ben tüm kişisel bakım malzemelerini ve besinleri dönem dönem kullanıp bıraktım ve bunlarla alakalı olmadığını düşünüyorum. Her seferinde diyete girdikten 3-5 gün sonra başlıyor. Aramızda hiç kalori kısıtlaması yaparak bu hastalığa yakalanan arkadaş var mı? Çünkü çoğu kişi kilo ve sağlıksız beslenmeyle yakalandığını yazmış bende tam tersi diyeti bırakıp doğru düzgün kalori almaya başlayınca 1 haftada hatta 3-4 günde kayboluyor kabartılar. Aranızda hiç diyet yapan varsa ve aklına gelmediyse diye yazmak istedim. 9 aydır kalem kalem her yediğim besini ve kişisel bakım malzemesini takip ediyorum, sanırım bu sefer buldum yaptığım diyetten dolayı oluyor fakat onu da bırakamiyorum anlamadığım şey onca insan diyet yapıyor ölüm diyeti yapan bile var sadece müsliyle günü geçiriyorlar ve bir şey olmuyor bende niye böyle tepki veriyor bu vücut kafayı yemek üzereyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice97 -- 27 Aralık 2018; 1:30:32 >




  • Merhaba
    8 senedir bu illet ile uğraşıyorum. Her gün crebros veya xyzal içerek idare etmeye çalışıyorum. Önceki senelerde kan tahlili vs yaptırdım. Alerji bulunamadı. Deriden hiç test yaptırmadım. Denemediğim bitki vs kalmadı.
    Sizlere sorum şu. Tavsiye edebileceğiniz İYİ BİR DOKTOR VAR MI? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Herkese geçmiş olsun
  • tuncay777 T kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=w_K4ZiLEPWs tuncay bey bunu uygulayın kendim ürtikeri yasayan biri olarak video yaptım
  • cncexpert C kullanıcısına yanıt
    Merhaba 1 hafta kadar uyguladım etkisini göremedim. Ama yediklerime dikkat etmedim belkide ondan etki etmemiş olabilir mi?
  • tuncay bey ara vermeyin 1 ay devam
  • cncexpert C kullanıcısına yanıt
    artırın çiğneme aralığını sıklaştırın kronik ürtikerin başka çözümü yok 2 nohut büyüklüğünde çiğnemeye devam
  • Soğuk ürtikerde de işe yarıyor mu acaba bu
  • Arkadaşlar bende son 1.5-2 aydır psikolojik olarak bu illetten var sadece aklıma geldiği zaman şiddetli bir biçimde boyun ve boğaz ve göğüs çevresinde oluşuyor mesela bi yere yolda tek gidiyorum öğlenleri oluyor ama arkadaşlarla muhabbet ederek gidersek olmuyor özellikle sabahları sorun yok sadece öğlen 13 14 civarı çok şiddetli yaşıoyrum çözümünü bilen lütfen yazsın daha doktora gitmedim nemlendirici filan sürüyorum kendi kendime.
  • Merhaba arkadaşlar.

    Hepimize geçmiş olsun. Öncelikle bu hastalığın tıbbi olarak kesin bir tedavisi yok. Zaten modern tıbbın en önemli sorunu da bu; teşhiste çok başarılı ama tedavide maalesef o kadar iyi değil. Dolayısıyla, şifayı Allah'tan beklemek, bu süreçte de kendimizi iyi tanıyarak, çeşitli perhizler uygulamak faydalı olacaktır kanımca.

    Önerilen yöntemler arasında genel olarak en etkili olanları aşağıda sıraladım. Bunlar genel anlamda fayda sağlıyor, fakat kişiye özel bazı durumlar da var.
    1. Su tüketimini artırmak işe yarıyor gibi görünüyor. İyileşme sağlamıyor ama hastalık belirtilerini azaltıyor belki de.
    2. Serin ve soğuk ortamların faydası var (tabi üşütmemek kaydıyla). Buna karşılık sıcak ortamlar tetikliyor. Bunu da şöyle yorumluyorum. Ürtiker kaşıntıları, terleme başlangıcı sürecinde artıyor.
    3. Ağır spor veya egzersizler tetikliyor.
    4. Acı bazlı baharatlar tetikliyor (ki bu da spor gibi, metabolizmayı hızlandırıyor belki de ondan)
    5. Balık ve deniz ürünleri kesinlikle tetikliyor (zaten genel olarak alerjen unsurlar deniz ürünleri)
    6. Kuru yemişler tetikliyor.

    Bunlar dışında kendi şahsi gözlemlerimi yazmak istiyorum;

    1. Bende şeker tetikliyor. Muhtemelen kana hızlı karışıp, glisemik endeksi yükseltmesi ile ilgili
    2. Bağlı olarak bal, reçel gibi şeyler de tetikliyor bende.
    3. Süt ürünleri de bende tetikliyor gibi ama tam emin değilim bundan. Belki de sütlü tatlılar içerdiği şeker yüzünden tetikliyor.
    4. Bende elma tetikliyor. Muz da öteden beri (ürtiker kadar olmasa da) bir alerjik etki yapardı.
    5. Kahve bende tetikliyor. Çay pek o kadar tetiklemiyor ama kahve ciddi anlamda tetikliyor.

    Hastalığın seyri ise şöyle;

    Hayatımda aşağıdaki unsurlar değişti ve bu hastalık ortaya çıktı;

    1. Sınavlarımın çok arttığı bir dönem başlıyordu
    2. İş ile ilgili stresin de arttığı bir dönemdi
    3. Spora başlamıştım ve kısa bir süre sonra başladı
    4. Tüm bunlar olurken, aynı zamanda bahar başlangıcıydı ve genel alerjik bir döneme giriyorduk.
    5. Eve yeni bir robot süpürge aldım ve evi bolca temizledik onunla, e haliyle bolca ev tozuna maruz kaldım sanırım.

    Ev tozu, spor ve bahar dışındaki unsurların tamamı stres kaynağı. Dolayısıyla stres önemli. Biraz gamsız olmak gerekiyor bu dönemlerde.

    Hastalık sporda kaşıntılarla kendini gösterdi. Bende anjiyoödem oluşmadı ama kaşıyınca ciddi bir şekilde yayıldı. Dayanıp kaşımadığım zaman bir saate kalmadan o bölgedeki belirtiler yok oluyordu. Fakat sürekli olarak çeşitli bölgelerde çıkıyordu. Ağırlıklı olarak bel ve boyun arası bölgede ve kollarda kaşıntı oluyordu. İlk teşhis sonrası 3 iğne (prednol) ve sabah akşam ilaçları aldım. Tam 30-35 gün sonra geçti derken (ki çok az küçük kızarıklık o da nadiren ortaya çıkıyordu), misafirlerimi balık yemeğe ve ardından tatlı yemeye götürdüm. Balık ve 1 saat sonrasında da antep fıstıklı tatlılar beni yeniden duman etti. Hızla artmaya başladı. İki haftadır da bu ikinci aşama ile uğraşıyorum. Bendeki çok zorlu bir süreç değil, şükürler olsun ki, bir şeker ya da çölyak gibi ağır bir durum da değil. Bu yaşıma kadar alerji nedir bilmedim, dolayısıyla alerjen bir bünyem yok (yaş 50). Şimdi kendi kendimi ölçme aşamasındayım. Buna uygun olarak öğünlerdeki çeşitleri azalttım. Ekmekten ciddi olarak şüpheleniyorum, ama yerine ne koyacağımı bulamadım.

    Dinlenme ve güzel bir uyku genel olarak yatıştırıyor. Metabolizma hızlandıkça sıkıntılar da artıyor. Mümkün olduğunca rölanti modunda yaşamaya çalışıyorum. Kaşınmaya karşı irade ortaya koymaya çalışıyorum çünkü kaşınmaya başlayınca önünü alamıyorum. Sigara kullanıyorum. Bolca kabak çekirdeği tüketirdim ama o da maalesef tetikliyor. Su tüketimini artırmak iyi geldi ama hastalığı geçirmiyor. Sadece etkiyi azaltıyor. Akşamları daha dikkatli olmak gerekiyor. Güneş batımından sonra yavaş yavaş kaşınmalar başlıyor. Bu sebeple, akşam yemeği sonrası birşey yememeye çalışıyorum.

    Kaşıntı süreci başlamadan önce ilginç bir durum gözlemledim. Üç aşama oluyor, önce sanki sırt veya kaburga bölgeme soğuk vurmuş gibi bir etki hissediyorum ama çok hafif bir etki bu. Ardından deri altında ufak ufak iğnelenme başlıyor ve daha sonra o iğnelenen yerde kırmızı belirtileri görüyorum. Genel olarak 3-4 cm çapında bir bölge oluyor. Bir de pembe şeritler var. Kaşımadığım halde o pembe şeritler ara sıra belirip kayboluyor.

    Benim hikayem bu kadar. Kendimi takip ediyorum ve mümkün olduğunca dikkatli olmaya çalışıyorum. Allah hepimize şifa versin inşallah.

    Son not: Bilgisayar oyunları tetikliyor. Metabolizma hızlandıkça tetikleniyor bu hastalık. Ona dikkat edelim.




  • Buraya yazarsan seviniriz dua ederiz arkadsd
  • SECRETSERVİCE kullanıcısına yanıt
    Yazsan buraya nasıl kurtuldunuz
  • Legen_dary L kullanıcısına yanıt
    Bana bu spreyi Bi şekilde yazarsan sevinirim ALLAH RIZASI ICIN
  • Arkadaşlar kefir hiç denedinizmi ve
  • Kaşıntı için ben de Crebros adlı ilacı kullanıyorum ortalama 2 yıldır ama hala geçmedi sorun. Hapı 1-2 gün içmeyince vücutta yeri belli olmayan kaşıntılar başlıyor
  • 6 sayfayı bıkmadan usanmadan okudum. 2.5 yıldır bu dermografizmle boğuşuyorum artık hiç ümidim gücüm kalmadı. Gitmediğim özel,devlet kalmadı ama sonuç malesef yok. İğne tadavisine başlayacaktım ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla o da çözüm değilmiş çok çok kötü durumdayım. Dokunduğum yerim ya da kağıt bile değse vücudumun herhangi bir yerine anında çiziliyor. Hele sert şekilde bir yere değmesin o zaman dayanılmaz acı çekiyorum, kendi kendine oluşan kabarmalar delicesine kaşınıyor kanatırcasına allegra180 ile sakinleşiyor günde 3 e yakın içiyorum ama ilaç bağımlısı oldum küçücük kızım bile anne ilaç içtin ama yine kızardın yine kabardı anne çok mu kaşınıyor diyor dokunduğu yerim kabarıyor çok illet bir şey bu hastalık sebebi bulunamıyor Allahım bugünleri aratmasın ama bi çare yok mu nasıl olmaz. Kortizon tedavisi kilo iştah konusunda aşırı takıntılıyım stres oluyorum o daha da kabartıyor beni. Artık yaşama sevincim kalmadı bu hastalık mahvetti beni.




  • Oncelikle herkese gecmis olsun. Bu hastaligi yendim sayilir. Bendeki şöyle idi. Normal kaşıntı ve izler dışında. Birisi gıdıklayinca :D elimle herhangi bir yerime sert bastırınca direk iz çıkıyordu kabariyordu. Ara ara gene oluyor ama %90 azaldı. Yeme içme olarak bakmadigim şey kalmadı. Baharatlar ve hazır gidalar, basta olmak üzere herşeye baktım. Neyi kesersem keseyim kaşıntı gene vardı. 1.5 yil sonunda buldum.. 1incisi bende küçük kolestrol başlangıcı çıkmıştı . cok fazla tavuk et vs yiyince artıyor kasintim. Çok azalttim.
    2. Si agir spor yapınca oluyordu. Koşu yapıyorum sadece. Çok terleme ve sıcak hava tetikliyor.
    3. Sü ve en önemlisi benim için.. Duş jeli. Çok garip ama beni asil mahveden bu idi. Marka degistirdim daha önce ise yaramamisti ama kullanmayinca hastalık bitti.
    Ve son olarak sadece su tüketin
    Stres bende yoktu ama yapar bunu da hesaba katin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anladın sen onu -- 26 Haziran 2019; 22:54:11 >
  • cncexpert C kullanıcısına yanıt
    Video açılmıyor yayından kaldırılmış uyarısı veriyor😞
  • SA ARKADAŞLAR BU HASTALIGI BENDE CEKTIM 6-7 AY ALLAH DÜŞMANIMIN BAŞINA VERMESIN İŞALLAH AHSTA OLANLARDA KURTULUR.BEN COK GITTIM DOTARA COK ILAŞ DENEDIM KORTIZON KULLANDIMM 20 LIK DISLER CURUKDU ONU CEKTIRDIM ONDAN OLA BILRI DEDI DOKTOR CEKTIRDIM BI KACGUN GECER GIBI OLDU SONRA GENE DEVAM ETTI DISARI CIKTIMDA SICAGI HAFIFDEN SIRTIMDA HISETTIMMI SIRTIM BAŞLIYORDU KASINMAYA SONRA KASINTI KIZARIKLIK HERYERIME DAGILIYORDUSERIN HAVADA FAZLA BISEY OLMUYORDU GENELDE OYUZDEN 6-7 AY DISARI FAZLA CIKMIYODUM. EVDEKILERDE HASTALGIN ANSIL BISEY OLDUNU BILMEDIGII ICIN BANA KIZIYORDU CALISMIYOSUN EVDE YATIYON DIYE BIRAZDA STRES VARDI NEYSE YEDIGIM BISEYMI DOKUNUYOR DIYE DUSUNDUM RAMAZAN DA ORUSTUTYODUM BISEY YEMEZKENDE OLUYORDU HER NEYSE SEBEBINI BILMIYORUM AMA BEN BAKTIM BU HAPLA FALAN OLMUCAK NETTEN ARAŞTIRDIM

    TEDAVİ YÖNTEMİİİİ

    BAKDIM HAPLA OLMUCAK INTERNETTEN ARASTIRIDM TAZE SUMAK İLE SÜPÜRGE TOHUMUNU GÖRDUM....TAZE SUMAK ODA TOZ DEGIL BOYLE TOHUM GIBI FALAN AMA SUMAK TAZESI TOZ HALID EGIL NEYSE BU TAZE SUMAGI VE SUPURGE OTUNU AKTARLARDAN ALA BILIRSINIZ UCUZ... TAZE SUMAGI GUNLUK OGLEN AÇ KARNINA BI BARDAK SU KAYNATIN BI BARDAKLIK OLSUN AMA YANI 1BUCUK BARDAK KOYUN CUNKU BUCUGU BUHAR OLUR SONRA SU KAYNAYINCA 2 TATLI KAŞIK TAZE SUMAKDAN DÖKUN 1.5---2 DAKKADA OYLE KARISTIRIN SONRA BARDAGA ALIP ONU ICIN EGERKI ONDAN SONRA YEMEK YICEKSENIZ ONU ICTIKDEN YARIMSAAT SONRA ICIN...2---- SUPURGE TOHUMUNUDA ONDAN SONRA VEYA ÖNCE BI TATLI KASIGI SUPURGE TOHUMUNU HAVANDA DÖVUN YANU SARIMSAK DOVECEGI VARYA ONDA DOVUN AMA ICE EZIN TOZ HALINE GELSIN EZDIKDEN SONRA ONU KOMPLE BIRAZ SU ILE YUTUN...BUNU GUNDE IKI KERE YAPCAKSINIZ SUPURGE TOHUMUNU EZIP SUYLA ICMEYI BI OGLEDEN ONCE BI OGLEDEN SONRA 17:00 YADA 18:00 ARASINDA BEN BUNKLARI IKI HAFTA YAPTIM BAYA AZALMA OLDU ALLAHA SUKUR SUANDAD BISEY OLMUYOR KASINTI FLAN UMARIM HIS OLMAZ UMARIM SIZDE FAYDALI OLUR TUM KARDEŞLERIM ŞIFA BULUR TUM HASTALIKLAR.VE ARTI GUNDE BOL SU ICIN BOL ICIN ..SORUSU OLAN VARSA BANA FACEDEN ULAŞSINN..ARTI IGLESTI DIYE BU TEDAVIYI HEMEN BIRAKMAYIN HIS OLMASA BILE 1- 2 AYD EVAM EDIN ZARARI YOK BEN SUANDA HAYLA KULLANIYORUM https://www.facebook.com/profile.php?id=100014081479218&ref=bookmarks




  • merhaba arkadaşlar
    hepimize geçmiş olsun.yaşadıklarımızı , tedavi için uyguladıklarımızı yazalım ki belki birbirimize faydamız dokunur.

    4 haftadır ürtiker teşhisi ile vücudumda sırtım hariç avuç içi ve ayak tabanı dahil bulgur püskürtmesine benzer halk arasında kurdeşen ,terme, (derma) rahatsızlığı ile mücadele etmekteyim. emziren bir anne olduğum için yüksek dozla farklı ilaçlar ,kremler ve bitkisel farklı ilaçlar, karışımlar kullanamadım .Fakat kullandığım bazı şeylerle, ürtikerim şuanda yok denecek kadar azalmış durumda

    öncelikle

    hastalığı tetikleyen ortaya çıkaran nedenler nelerdi bunu tesbit etmeye çalıştım. sistem geri yükleme yaptım .belirtiler ortaya çıkmadan nasıl beslendim, neler yaşadım hepsini gözden geçirdim .
    aşırı stresli üzüntülü bir dönem geçirdim % 80 stres tetikledi.
    Sağlıklı beslenemedim, her gün 4 5 adet haşlanmış yumurta ve fazlasıyla şerbetli tatlı ,tulumba baklava tükettim. hergün 1 2 fincan kahve içtim.

    hastalığın seyri ; ufacık bir noktada başladı ve vücuduma yayıldı.Geceleri deli gibi kaşınıyordum . kaşıntım öyle bir hal almıştı ki tırnaklarım yetmiyordu , eşimin bıyık tarağını alıp onunla tüm vucudumu kaşıyordum. kollarımda ve bacaklarımda kaşınmaya bağlı tahriş oluyordu.

    Doktor ürtiker teşhisi koyunca netten araştırıp, hastalığın kronik ürtiker olduğuna inanıp ,karamsarlığa kapıldım.Kabul ettim hastalığı bununla yaşamayı öğreneceğim dedim.Çünkü bu hastalık çoğunlukla stres ve üzüntüden kaynaklı olurmuş.bende çok hassas bir insan olduğum için her üzüldüğümde hastalığımın dahada artacağını düşünüyordum.Fakat eşim en büyük destekçim oldu.bu hastalığın geçeceğine inandı ve beni de inandırdı.çok dua ettik .Allah ü teala kendisinden yardım isteyenleri geri çevirmezmiş.hastalığın çözüm yollarına baktık araştırdık.neden kaynaklandığını , tedavisinin nasıl olduğunu , bu süreçte bu hastalığı yaşayanların neler yaptığını araştırdık. ankarada çok güvendiğim İstanbul baharat ismindeki aktarı aradım.ürtiker hastaları için karışım yaptıklarını fakat 2 aylık bebeğimi emzirdiğim için bana ilaç veremeyeceğini, çekirdekli siyah üzüm tüketmemi ve sabah akşam 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı içmemi söyledi.

    doktorumun verdiği ilaçlar aerıus isimli hapı sabah akşam kullandım .
    psovate stilex kremler karıştırılarak kullanılıyor. birde ovadril krem . kremlerin yapış yapış olmasından kaynaklı huylandığım için kremleri 2 kere kullandım. başkada kullanamadım, birde bu hastalığın içeriden gelen bir şey olduğunu, kremlerin bir işe yaramayacağını düşündüm.Aşırı şekerli ve düzensiz beslenerek vücuduma verdiğim hasarı telafi etmeye çalıştım. biliyorum ki sağlıksız beslenmeye devam ederek ve krem sürerek bu hastalık düzelmeyecek.

    öncelikli olarak diyetime dikkat ettim .yumurta ,peynir, süt, yoğurt, domates, biber, patlıcan, bezelye, ıspanak, kahve, kuruyemiş,şerbetli sütlü tatlılar , deniz ürünleri ve özellikle paketlenmiş hiçbir gıda tüketmedim.Sebze yemeği ve patates haşlaması yedim. günde 2 -3 litre su tükettim . kaşınmayı azaltmak için saçlarım ve vücudumda bebek şampuanı kullandım.pamuklu bol kıyafetler giydim. son 3 -4 gündür sabahları aç karnına çiğ patates suyu içtim .her gün kefir içtim . ve en önemlisi hacamat yaptırdım ve yaptım.çünkü hacamatta deri altında kılcal damarlarda biriken kirli kanı tahliye ediyosunuz. eşim sırtıma hacamat yaptı ,yoğunlukla karaciğer üzerine.bende kollarıma ve bacaklarıma hacamat yaptım.yalnız hacamatın fayda edip etmeyeceğini görmek için bir koluma hacamat yapmadım. ertesi gün farkı gördüm. hacamat yapmadığım kolum aynı dururken ,hacamat yaptığım kolumda ve bacağımda iyileşme gözle görülür derecede başladı. şuan hap kullanmıyorum.krem sürmüyorum.vucudümdaki kırmızı kabarcıklar ten renginde ve bayağı söndü.kaşıntılarım bayağı hafifledi.geceleri sıcak olduğu için terleyince biraz kaşınıyorum.tamamen bitmedi ama ilk zamanlardaki ne kıyasla yok denecek kadar azaldı.




  • Kaşıntı için hala Crebros kullanmaya devam ediyorum

    Hapı paramla alıyordum ama artık reçetesiz vermiyorlar bu yüzden mecbur doktora yazdırmak zorunda kalıyorum
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.