Şimdi Ara

Üretimde kullanılan ürünlerin ön muhasebesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, internette oto yedek parça satışı yapan bir firmayız. Piyasada bulunmayan ve bu nedenle sadece çıkma olarak satılan bu nedenlede çıkması bile baya pahalı olan 10 kadar yedek parçayı kullanılan ham maddelerin tedariğini kendimiz yaparak işçilik karşılığında bir firmaya parti parti ürettiriyoruz. Üretimini yaptırdığımız ürün sayısının çok az olması sebebiyle kullandığımız Akınsoft Wolvox programının 6000 küsür lira olan üretim modülünü almadık.


    Burasına lütfen dikkatli okursanız sevinirim çünkü sorunumuza çözüm üretirken dikkate almanız gerekebilir. Parti partiden kastımız hangi üründen kaç adet ürettireceksek, o kadar üretimi yapılacak üründe kullanılan her bir kalem malzemeyi tedarik edip hepsini 1 kerede firmaya teslim ediyoruz ve firmada bu tedarik ettiğimiz ürünlerin hepsini kullanarak siparişlerimizi yapıyor. Yani geride fire veya ürün üretimide kullanılmayan iade malzeme kalmıyor.


    Şimdi üretimde kullanılan ürünlerin ön muhasebesi ile ilgili bir sorum var. Bana bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.


    1-Üretimde kullanılan ürün veya malzemeler yani döküm, üretim çeliği, dişli gibi ürünlerin faturalarını ön muhasebe programına masraf faturası olarak mı girilmeli yoksa her birine stok kaydı açılıp alıp satılan bir ürün gibi mi girilmeli?


    2- Üretimde kullanılan ürünlerin her birine stok kaydı açıp faturaları öyle işlenmeli diyorsanız stoğun şişmemesi için yani üretimde kullanılan mazlemeler, kullanılarak yeni bir ürün elde edildiği halde sanki hiç kullanılmamış gibi muhasebe programında dolayısıyla depoda hala duruyormuş gibi bir durumun oluşmaması için bir çıkış kaydı oluşturmamız gerekmektedir. Bu çıkış kaydını nasıl yapalım. Benim aklıma imalatını yaptırdığımız on kalem malzemenin her birine cari kaydı ( mesela a parçası içim M0015. b parçası için m00016 gibi) yada tek bir üretim carisi açıp (mesela m0015-üretim gibi) bu cariye satış faturası ile çıkış yaparak stokları eritme fikri geldi. İşte seferde bu açtığımız cari kayda çıkış için gerçekte olmayan veya yapılmamış bir satış faturası oluşturacağımiz için kdv veya tevkifat durumları birebir gerçekçi olmayacak. Yani programda ki kdv ve tevkifat durumu ile gerçekteki kdv ve tevkifat durumu birbirini tutmayacak.


    Umarım bana güzel bir akıl veya yöntem gösterebilirsiniz. Saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamahato -- 24 Nisan 2023; 4:29:38 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.