Şimdi Ara

Üretim mesleği seçmek büyük hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben BS seçtiğime bin pişmanım.Bir mesleğin bana para kazandırması lazımken BS sağolsun benim keseyi boşaltıyor.Mesela miningden çok güzel para kazanıyorum.20 copper barı bile 1g'den aşağı satmıyorum AH'de.İşte meslek dediğin budur.Sinirlendiğim nokta şu güyya warriroruz ya kendi silahımızı kendimiz yapıp malzeme ihtiyacımızı kapatıcaz.Ben BS'de hiç doğru düzgün silah yapamıyorumki bütün silahlarımı etraftan buluyorum zaten.Hiç bişeye yaramayan bir meslek.Şimdi ben BS'yi unlearn yapıp Herbalisme başlasam bide ordan parayı vursam nasıl olur?BS arkadaşlar bana bi tavsiye verin.Yoksa bekliyim ileride BS'nin faydalarını görecekmiyim?



  • Evet blacksmith fazla kazandırmaz hatta hiç kazandırmaz.Ayda yılda rod falan yaparsanız onun da matlerini getirler 5 gold fee öderler. Ayrıca silahlara sürülen sharp itemlerini kullananlarda cok az.Yani ah de fazla gitmeyen itemler.Gold kazanmak icin en kazançsız meslek blacksmithdir.Ama taior ile 2 haftada epic bineğe sahip olabilirsiniz. Ya da alchmy ile güzel bir serverda iseniz pot elix satarak zengin olabilirsiniz.
  • bs kasmak için zengin bi main charının olması lazım yoksa çok zor kasman.
  • Birbirini tamamlayan meslekler seçerseniz daha rahat kendine yeten+para kazanan duruma gelebilirsiniz.
    Tailoring/Enchanter
    Alchemy/Herbalism
    Leatherworking/Skinner
    gibi
  • Amacına bağlı. Paa kasmak için bs seçmişsen tamamen hatalı bir seçim yapmışsın diyebilirim. Ben Bs ve Engineer kastım. İkisi de para kazandırmaz. Ama para kazandırsın diye de kasmadım. Crafları çok iyi. Özellikle ilk başlarda, yani yeni lvl 70 lan charlarda baya iyi oluyor. Ama ben para kazanmak istiyorum diyorsanız minning ve skining ya da herb , bunlar başka sanırım.
  • belki birbiriyle alakasi yok ama
    tailor ile mining var bendede tailor ile kıyafetlerimi yaptim.mining ilede parami kasiyorum.
  • Peki şimdi bildiğiniz üzere find mineral ve find herb aynı anda çalışmıyor.Ben bunun yerine skinning alsamda hayvanlardan skining yapsam herbalismden vuracağım parayı skinningdende vururmuyum?
  • herbalism 'in para getirisi server 'dan server'a değişir, raid yapan deliler varsa her zaman pot ihtiyacı vardır o yüzden satılır herb 'ler ama yoksa fazla satılcağını zannetmiyorum ... ayrıca kısayol atıp, o tuşlara ard arda basarsan sürekli haritada neler olduğunu görebilirsin (herb ve mining için bahsediyorum )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basar -- 20 Ekim 2007; 23:19:45 >
  • Basar o ikisini de görmenin macrosu varmış göya o kadar kasmaya gerek yok.
  • üretim meslekleri para kazandıracak diye bişey yok ki :) yaparsın bop itemleri giyersin olay bu.
  • BS para kasma mesleği deil
  • karakterde her zaman meslek önemlidir. oyundaki mesleği gerçek hayatla karıştırmayın. bu meslekler ekmek paranızı kazanmanıza yardımcı falan olsun diye yapılmamış. başlangıç itemlerinizi kazanıp adam gibi guildlere girmenizi sağlamak, hazırcılık yapmakla alakalıdır. girin en büyük guildlerin en büyük oyuncularına meslekleri varmı yokmu armory den bakın BS yi kasman güzel olmuş ama amacını anlayamamışsın arkadaşım.

    misal ben warlocğumda tailor+engineer kullanıyorum
    warriorumda ise mine+BS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 21 Ekim 2007; 1:19:31 >
  • Arkadaşım ben esasen BS seçmiş olmaktan çok pişman değilim.Ama bir hayrını görmüyorum.Lvl 33'üm daha bütün itemlerimi loottan kazandım BS yaptığım hiç bişey yok sadece ilerletiyorum.İlerde işeme yarayacaksa süper itemler yapacaksam devam edeyim.Ama yok sadece böyle kastığımla kalacaksam neyime yarayacak onu merak ediyorum.
  • Lvl 70 olduktan sonra bir sürü epic silah yapabileceksin ve bu silahların upgrade edilebilme şansı var bu silahlar çoğu raidde düşen silahlardan çok çok iyi bu yüzden işime yaramayacak diye düşünme. Ancak şu da bir gerçek ki bs pek getirisi olmayan bir meslektir buna bakıpda diğer üretim meslekleride işe yaramaz diye düşünme. Alchemy Tailoring ve Leatherworking ile son derece iyi para kazanılabilmektedir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Gökberk

    Peki şimdi bildiğiniz üzere find mineral ve find herb aynı anda çalışmıyor.



    Herb ve oreları aynı anda taramak şuan için imkansız ama yanılmıyorsam 2.3 ile bunlara farklı tarama renkleri atamak mümkün olacak ve beraber çalışacaklar. PTR de karakterim var ama Zul'aman yapmaktan böyle şeyleri denemeye fırsat kalmıyor :) Aklıma gelirse test eder yazarım...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gökberk

    Arkadaşım ben esasen BS seçmiş olmaktan çok pişman değilim.Ama bir hayrını görmüyorum.Lvl 33'üm daha bütün itemlerimi loottan kazandım BS yaptığım hiç bişey yok sadece ilerletiyorum.İlerde işeme yarayacaksa süper itemler yapacaksam devam edeyim.Ama yok sadece böyle kastığımla kalacaksam neyime yarayacak onu merak ediyorum.

    lvl 33 de bi hayrını göremezsin tabi..level 70 olup 375 bs de yapabileceğin sword,mace,axe leri görünce keşke bırakmasaydım dersin..

    http://www.wowhead.com/?spells=11.164#0-7+1

    375-350 arası yapabildiklerine bak




  • Güzele benziyor.Devam edelim bakalım.
  • İyi kötü para da kazanılabiliyor. Mesela yeşil daggerlar çok satar. 20 li 30 lu levellarda tanesi 1g civarına gidebiliyor. Armorlar satmaz ah de. Çünkü level 40'a kadar warrior ve paladin dışında giyebilen yok, pazarı dar. Ama dagger'ı casterlar, rougelar, hunterlar kullanıyor. Piyasası geniş. Bunları gözönüne alıp üretim yapmak lazım.
  • http://thottbot.com/i8708 sadece şuna bak derim =)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gökberk

    Arkadaşım ben esasen BS seçmiş olmaktan çok pişman değilim.Ama bir hayrını görmüyorum.Lvl 33'üm daha bütün itemlerimi loottan kazandım BS yaptığım hiç bişey yok sadece ilerletiyorum.İlerde işeme yarayacaksa süper itemler yapacaksam devam edeyim.Ama yok sadece böyle kastığımla kalacaksam neyime yarayacak onu merak ediyorum.



    Ben seni lvl 70 lere dayanmışında item yapamamışım dedin sandım:) öyle desene. LVL 70 olduğunda çok hayrını görüceksin dostum sen mine ile ore leri topla bs ni 375 le lvlinide 70 le, direk 3-5 parça epic ile oyuna adımını at:) mis gibi yani. pes etme:) ilerde zenginleşirsen bide yanına enginnering alır PVp de coşarsın.. oh mis gibi vallaha.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: codermaster

    BS para kasma mesleği deil

    bi recipse ile 5k kastım uygun recipse ile olur üzerinde dursam rod yaparak bile köşe olurum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.