Şimdi Ara

Urban Patenlerin Kullanımı ve Genel Özellikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Urban Patenlerin Kullanımı ve Genel Özellikleri


    Tekerlekli patenler kullanım amacına ve özelliklerine göre farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Her paten türü kendine özgü bir yapıdadır. Sahilde keyifli bir sürüş gerçekleştirmek için fitness paten kullanılırken, değişik atlama, zıplama gibi hareketler yapmak için ise agresif paten kullanılmaktadır. Bu patenler gibi kendine özgü bir yapıya sahip olan bir başka paten türü ise urban patenlerdir.

    Urban kelimesi ilk başlarda sokaklarda paten kayan ve yüksek yerlerden atlayan, zıplayan kişiler için kullanılan bir terimdi. Daha sonradan ise üreticiler tarafından urban paten adı altında bir paten türü üretilmeye başlandı. Urban patenler genel olarak şehir pateni ve hız pateni olarak anılmaktadır. Urban patenler, fitness paten ile agresif paten arasında bir konuma sahiptir. Çünkü fitness paten gibi normal sürüş gerçekleştirilebileceği gibi agresif patenlerde olduğu gibi yüksek yerlerden atlayabilir veya rampalardan zıplayabilirsiniz.

    Urban patenler oldukça hızlı gidilebilecek bir yapıya sahiptir. Bu sayede şehir içinde bir yerden başka bir yere daha hızlı ulaşma imkanı olmaktadır. Nitekim urban patenleri bu amaçla kullanan birçok kişi bulunmaktadır.

    Urban patenler şehir içinde yollarda ve bozuk zeminlerde kullanıma uygundur. Bu özelliği ile de fitness patenlerden ayrılmaktadır. Urban patenlerin bot yapısı sert malzemeden yapılmaktadır ve zamanla esneme ve açılma yapmamaktadır. Urban patenlerin teker çapları genel olarak 80 mm ile 90 mm arasında değişiklik göstermektedir. Çoğu modelde teker aralıkları ve frame kısadır. Urban patenlerde topuk freni bulunmamaktadır. Fren olmaması ve frame’in kısa olması, urban patenler ile bazı slalom hareketlerin yapılmasına olanak tanımaktadır. Urban paten üretiminde ise Rollerblade, Poweslide, Falcon gibi markalar ön plana çıkmaktadır.

    Urban patenlerin çoğunda frame alüminyumdan üretilmektedir. Urban patenlerin geneli bağcık ve toka ile kilitleme sistemine sahiptir. Ayrıca birçok urban paten çeşidinde bulunan şok emici özellik sayesinde, yoldan kaynaklanan titreşimler en aza indirilmiş olmaktadır. Çoğu urban paten 85A teker sertliğine ve ABEC 7 rulman yapısına sahiptir. Yüksek darbe emici kompozit bot yapısına sahip olan urban patenler, atlamalara, zıplamalara karşı oldukça dayanıklıdır. Genel olarak topuk freni bulunmayan urban patenlerin bazı modellerinde takılabilir ve çıkarılabilir topuk freni özelliği bulunmaktadır. Dış botun sert ve dayanıklı olmasıyla bilinen urban patenlerin iç bot yapısı ise oldukça rahat ve konforludur.

    Kaynak: CaddePaten







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.