Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.474
Cevap
112
Favori
734.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar UPS kuru Akü alacağım kuru akü olarak 12v 7 amper hangi markayı önerirsiniz ?
    2 adet alacağım
    2 adette JEL AKÜ alacağım 12v 20 amper hangi markaları almam lazım önerilerinizi bekliyorum.
  • iyi günler benim şöyle bir priblemim var yardimci olursanız sevinirim.
    Kullandığım cihaz Necron FR650 line int.
    Bizim ev müstakil ev ve hidrofor kullaniyoruz su basinci için, hidrofor her devreye girdiğinde ups "tak tık" diye sesler çıkarıyor ve bu esnada tv ve modem açılıp kapanıyor,dolayısıyla ikidebir internet gidiyor.Acaba cihazdamı sıkıntı var yoksa online ups mi almalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frkmngr9153 kullanıcısına yanıt
    hidrofor ups e bağlı mı ? ups 650VA gücünde ise muhtemelen hidrofor devreye girme anında ups tepki veremiyordur. daha güçlü bir ürün kullanmanız gerekir.
    değilse aküleriniz ömrünü tamamlamış olabilir.
  • eXcitinG E kullanıcısına yanıt
    7ah ve 9ah aküler aynı boyda, 9ah olanlardan alın.
    aküler uzak doğu ve avrupa üretimi olarak kabaca ayırabiliriz, fiyatları da keza aynı biçimde

    ne alırsanız alın en fazla 6 aylık stoklanmış ürün alın kutularında tarihleri yazar
  • Bilgisayarlara bağlamak için UPS kullanacak arkadaşlar mümkünse Online UPSlere yönelmeleri ve güç hesabını da kabaca ;

    [Kasanızın PSU gücü (Watt, VA cinsinden) + Monitörünüzün gücü (watt ) + Olası yan ürünlerin gücü (hoparlör,inkjet printer vs. yine watt cinsinden) ] x 1.3 şeklinde hesaplayabilirsiniz.

    Örneğin :

    750 VA Psu + 150 Watt LCD Monitör + 20 Watt modem + 10 W led aydınlatma = 930 x 1.3 = 1209 VA '' kullanmanız gereken en az güc şeklinde olacaktır. Bu sistem için 1500VA'lık ürün almalısınız.

    bu şekilde kuracağınız sistem size anlık kullanımınıza göre 10-15 dk 'lık süre sunacaktır.

    Lazer yazıcısı, klima, ısıtıcı vs. olan arkadaşlar mümkünse ups'e bağlamamaları eğer zorunlu ise line-interactive cihazlar kullanmaları öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakos

    hidrofor ups e bağlı mı ? ups 650VA gücünde ise muhtemelen hidrofor devreye girme anında ups tepki veremiyordur. daha güçlü bir ürün kullanmanız gerekir.
    değilse aküleriniz ömrünü tamamlamış olabilir.

    Cevabınız için teşekkürler.Hidrofor ups ye bağlı değil ups ye yalnızca modem ve tv bağlı bunu icin 650va yeter diye düşünuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frkmngr9153 kullanıcısına yanıt
    o halde hidrofor devreye alınma anında gerilim anlık olarak düşüyor ve ups tölere edemiyor gibi görünüyor. maalesef online ups e yönelmeniz iyi olacak
  • i7 6700 gtx 1070, 'li bir sistemim var.. yalnış ölçmediysem 360w kullanıyor psu'dan.. Bir tane ups'mi almalıyım. yoksa akım korumalı priz yeterli gelirmi. Bizim burda valtaj düşüklüğü oluyor.. Ne yapmalıyım..

    ups şartsa:http://www.sinerji.gen.tr/powercom-rpt-600va-line-interactive-kgk-5-15-dk-pmu66858 şu ürün bana yetermi.. saolun.
  • 9 ay önce aldığım Necron Spidy 1000 VA'nın aküleri 10 dakika anca dayanır oldu. Önceden 2 saat boyunca LED TV + D-Smart + PVR cihazı çalıştırabiliyordu. UPS'in içini açtım Rechargeable Battery yazıyor. UPS'i sürekli elektriğe bağlı ve açık şekilde kullandım. D-smart'ın sürekli güncelleme alabilmesi için. Kullanım şeklimden kaynaklı mı aküler çabuk öldü acaba? Yapabileceğim bir şey var mı yoksa şu linkteki aküden mi alayım?
    http://www.hepsiburada.com/necron-12v-7a-tam-bakimsiz-aku-nc1207-np1207-p-BD303469?magaza=Hep
    Bu arada cihaz içindeki akülerin boyutları 150 x 100 x 60 mm. Linktekilerin ne kadar bilemiyorum.




  • Selamlar,

    Uzun süre oldu da artık değiştirmek istiyorum. Elektrik kesilince hiç verim yok.

    AEG Protect A-1400 UPS'ye 2 adet akü lâzım ama hangisini almam gerekiyor bilmiyorum.

    Lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
  • TUNCMATIK DIGITECH ECO 1500VA ve Powercom RPT 1500 VA arasında kalmış durumdayım. Bu ürünler fanlımı fansızmı çalışmakta ? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim haftaya bunlardan birini almayı düşünüyorum.
  • Yaklaşık 2,5- 3 ay kadar önce aldığım Fsp fp1000 marka Ups cihazından şimdiye kadar memnundum. Elektrik birkaç kez kesildiğinde imzamdaki sistemi kapatmama yetecek süre boyunca açık tutmayı başarı. Ups 24 saat boyunca açık ve cihaza sadece monitörle kasayı bağladım ayrıca philips marka akım korumalı priz de kullanıyorum. Ancak 1 hafta 10 gün kadar önce oyun oynarken ups cihazının yeşil ışığı yanıyor ve normal şekilde çalışıyorken ''bip bip bip bip'' diye durmadan ötemeye başladığını ve 1-2 dakika içinde de kapandığını gördüm. Sonrasında cihazı kapatıp fişten çektim bir süre bekleyip tekrar bağladım ve birkaç gün sorunsuz kullandıktan sonra dün akşam yaklaşık 1 saatlik oyun süresi sonunda yine aynı şekilde ötmeye başladı. Hemen pc yi ve ups cihazını kapattım. Kullanım kılavuzunda aşırı yüklenme uyarısı olduğu belirtiliyor sorunun ancak cihaz zaten prize bağlı ve ben mantıken şebekedeki elektriği kullanıyor olmalıyım diye düşünüyorum. Şu ana kadar böyle bir şey yapmayıp da neden 10 gündür böyle olduğunu çözemedim. Servise vermeyi düşünüyorum cihazı ancak onuyla ilgili bilgisi olan ya da benzer durum yaşayan arkadaşlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim.




  • merhabalar, 2 şubesi bulunan mağazamıza kepenk+kamera kayıt cihazı+1 masaüstü pc çalıştırabilecek şekilde iki adet ups almayı düşünüyorum. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.. çok pahalı olmayacak orta seviye cihazlar tercihimdir..
  • Arkadaslar merhaba, yerimi bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim. Elimde Eaton E Series NV 600H var, yatiyor öyle. Satmayi düsünüyorum, eder mi bisiler bu?
  • elektrik kesilince en az yarım saat pc açık kalacak bir ürün arıyorum şu ürün yeterlimidir.
    http://www.akakce.com/siparis/?p=347119&s=1&ref=akakce&v=1.2.2
  • incehesaptan şu ürünü sipariş verdim az önce, keşke incehesap la ilgili yorumları okusaydım, hiç tavsiye etmiyorlar, inşallah ikinci ek veya bozuk ürün göndermezler, bu incehesap hakkında siz ne dersiniz, acaba bankaya mail atıp iptalmi ettirsem vakit geçmeden.
    http://www.incehesap.com/tuncmatik-lite-ii-1000-2-pcinkjet-fiyati-31321/?ref=akakce&v=1.91.9
  • Selamlar arkadaşlar,

    FSP FP800 - 480Wattlık UPS aldım. Bazı durumlarda UPS'in devreye girmemesi problemi ile karşı karşıyayım. Özellikle UPS'ler ile içli dışlı olmuş arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    Bilgisayarımda tamamlanması uzun süren yazılımlar çalıştırmam gerekiyor. Bu yazılım GPU ve CPU yu ortak kullandığı için nispeten fazla güç çekiyor. Bu yazılımlardan 3 tanesini aynı anda çalıştırıyorum.

    Bu yazılımların adedini kademeli olarak arttırarak testler yaptım (çalışan yazılım sayısını arttırdıkça kasanın harcadığı güç giderek artıyor, max 400watt oluyor).
    1 tanesini çalıştırıp elektriği kestiğimde UPS devreye giriyor. 2 veya 3 tanesini aynı anda çalıştırıp elektriği kestiğimde ise UPS devreye girmiyor, ışığı sönüyor ve sürekli bir alarm sesi veriyor.
    İşin ilginç yanı ise yazılımlardan 1 tanesini çalıştırıp, elektriği kestikten sonra diğer 2 sinide başlatırsam, UPS herhangi bir hata vermeden çalışmaya devam ediyor. Demek oluyor ki UPS'in verdiği watt değerinde bir sorun yok.

    Bu durum acaba ups'in 2-6ms arası aktive olma süresinden mi kaynaklanıyordur? Kullandığım Corsair güç kaynağını daha iyi bir PSU ile değiştirsem (kondansatör vs. aksamları daha iyi olan ve 6ms elektrik kesintisi süresince sorun oluşturmayacak) sorun giderilirmi?

    UPS'e sadece kasa bağlı. Kasada corsair CX750 güç kaynağı var. Doğrudan prizden yaptığım ölçümlerde kasanın çektiği gücü maximum 400watt olarak ölçtüm.




  • Merhaba arkadaşlar bu ups leri akü gibi kullanmamız mümkün mü ? Şöyle ki bir bağ evim var ve elektrik yok. Sadece bir iki lamba yakmak istiyorum. Jeneratör yerine bu UPSleri kulana bilir miyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B1RKAN

    Merhaba arkadaşlar bu ups leri akü gibi kullanmamız mümkün mü ? Şöyle ki bir bağ evim var ve elektrik yok. Sadece bir iki lamba yakmak istiyorum. Jeneratör yerine bu UPSleri kulana bilir miyim.

    çok masraflı olur ve şarj problemi olur
    şu ürün tunçmatik newtech yaklaşık 6500 lira 2 lamba 6-7 saat gider ayrıca bu ürünler 6-7 saatte şarj olur 1 saatte tükenir...
    50-60 liralık ledli lambalardan 2-3 tane alıp keyfinize bakın...




  • Fsp 3kva champ aldım iyi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.