Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.473
Cevap
111
Favori
733.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler acil yardım 2kva bir ups ve 2 tane 200amper 12v akü ile 180w buzdolabını çalıştırabilirmiyim ve bir sorun olur mu ? ve aküler ne kadar sürede dolar?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-inform-sinus-2000-2-kva-ups-249638049/detay almayı düşündüğüm ups bu buna sonradan akü ilave edecem bilgi verirmsiniz?
  • beyler kimsenin bilgisi yokmu ? buzdolabı olarak evde altusun al-333ey modeli varhttp://www.hepsiburada.com/altus-al-333-ey-a-330-lt-cift-kapili-buzdolabi-pm-mtaltusal333 bunun 180w çok fazla enerji tüketiyor diye sistemi bunun üzerine kurmaya karar verdim şimdi bu dolayı 200amper 12v 2 akü ile nasıl bağlayabilirim geceleri elektirik gidince otomatik devreye girecek ve şarj olacak şekilde..
  • Merhaba,
    Elimde 4-5 sene önce almış olduğum APC 1100 va marka UPS var. Artık sanırım bataryaları can çekişiyor.
    İçindeki aküleri değiştirme vaktinin geldiğini düşünüyorum.
    nedeni ise güç kaynağı düğmesinden kapalıyken bile içinden gelen voltaj sesi...nasıl tarif etsem bilemedim trafoların yanında 3-4 saniyede bir gelen 3-4 saniye süren bir elektrik yükselme sesi oluyor...
    bazen kaynağın içinden tık sesi geliyor..
    bu seslerden sebep aküler öldü diye yorumladım :)

    içini açıp koydukları akü değerine göre sipariş vericem ancak aküleri nerden almamı tavsiye edersiniz?
  • selam arkadaşlar bugün ups aldım ancak ups'de ne ışık var nede ona takılı olan cihazlara enerji gitmiyor. UPS bozuk olabilir mi? Yoksa şarj olmasını mı beklemeliyim yaklaşık 1-2 saatir şarj da.
  • Selamlar,

    AEG Protect A 1400 cihazını alalı 5 sene oldu. Artık elektrik kesildikten 5 saniye sonra kapanıyor. PC'yi kapatacak kadar bile süre kalmadı.
    UPS tekniğinden anlamıyorum. Hangi aküyü alırım bilmiyorum. İçinde kaç tane akü vardır bilmiyorum. Değiştirmek için elektrikçi ya da bilgisayarcıya gitmeyi düşünüyorum. Nerede taktırmalı?
    Ama kazık yemek istemem doğrusu. Malzemeleri kendim alıp başkasına taktırayım diyorum. Akü tavsiyelerinizi alabilir miyim?

    Cihaz bilgisi (İngilizce):https://www.aegps.com/fileadmin/user_upload/MEDIA_PDFs_JPEGs/EES/Data___IT/Home___Office_UPS/Protect_A/MAN_PT_A1000-1400_EN_8000024071_WEB.pdf


    edit: Arkadaşlar sanırım kullanılan aküler bunlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anthym -- 24 Nisan 2016; 21:10:41 >




  • Merhaba arkadaşlar 750 W gücünde bir kasam var bu kasayı dalgalanmalardan korumak için ups arıyorum fiyat kısmında fazla yukarılara çıkamam en fazla 250 TL diyebilirim UPS konusunda bir fikrim ve geçmişim yok o yüzden para kısmında az söylemiş yada fazla söylemiş olabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaslar merhaba

    Tuncmatik lite 850 var.
    Dun aksam elektrik gitti
    Akü gorevini yapti,15 dk calistirdi aku bitti sonra durdu.
    Tekrar elektrik geldiginde bağlı cihazlara elektrik vermek yerine kendini sarj etmeye gecti,1-2 dk bekledim belki cihazlara elektrik verir diye ama yok,pek vaktim yoktu düğmeye basip manüel olarak hallettim

    Bu modellerde elektrik gelince otomatik devreye girmiyor mu? İlla elle mudahale mi gerekli?
    Yoksa acarken upsi yanlış bir modda mi açmış olabilirim diye düşünüyorum, akıllı dugme olduğundan garip geliyor biraz.

    Kilavuzu okudum durumla ilgili bir aciklama yok.
    Yardıminiz icin şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar projeksiyon cihazı için resimdeki voltaj regülatörünü aldım Tunçmatik Reguline 1000VA, şimdide TUNÇMATİK DIGITECH PRO 850 VA almayı düşünüyorum çünkü elektrik gittiğinde lamba soğuması bildiğiniz üzere önemli bu cihazlarda size sormak istediğim soru şu belki saçma gelebilir ama resimdeki voltaj regülatörüne direk ups bağlanır mı yoksa bağlamak tehlike mi teşkil eder?







  • anthym kullanıcısına yanıt
    eğer eliniz yatkınsa açıp kendiniz takabilirsiniz sadece bağlantılarını kaçırmayın , 9ah yada 7 ah hemen hemen aynı boydalardır. menşei uzak doğu olmayan 2 adet 9ah akü alırsanız sizi uzun süre idare edecektir. kolay gelsin
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    online ups alırsanız, voltaj regülatörü kullanmanıza gerek kalmaz , online ups ler hep 220 sinüs sinyali vermeye muktedir oldukları için, kaliteli bir ups alırsanız sorununuz çözülür kolay gelsin
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    elinizdeki ürün line interactive, gelen enerjiyi doğrudan yüke veren sistemlerdendir. gelen enerjiyi kalitesiz görüp yüke vermekten kaçınmış olabilir, düğmesi ile bunu tetiklemişsiniz .çok hassas cihaz kullanıyorsanız online ups ile değiştirmenizi öneririm,
  • dragonslayer05 D kullanıcısına yanıt
    cihazı şebekeye bağladıktan sonra yüke bağlamadan düğmesine bir kez basıp çalıştırın, ışık ses vb. uyarı görmelisiniz yada yakından dinleyin içinden çıtı pıtı bi kaç defa ses duymanız beklenir, bunların hiçbiri yoksa bir sıkıntı var demek (:
  • burakos B kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler ancak dediğim gibi online ups kullanmayacağım mesajda yazdığım line interaktif ups kullanacağım bu çerçevede cevabınız ne olurdu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakos

    elinizdeki ürün line interactive, gelen enerjiyi doğrudan yüke veren sistemlerdendir. gelen enerjiyi kalitesiz görüp yüke vermekten kaçınmış olabilir, düğmesi ile bunu tetiklemişsiniz .çok hassas cihaz kullanıyorsanız online ups ile değiştirmenizi öneririm,

    Hocam elektrik kesintisi bittikten sonra da yine de devreye girmeme durumu normal mi?

    Ben bunu birakip 5 gun gidecegim eger ki elektrik geldikten sonra devreye girmezse büyük sorun olur benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    hayır normal değil , ama o anlık olarak gelen enerjiyi uygun görmemiş olabilir.

    yükünüz bağlıyken ups in fişini çekip bi kaç dakika sonra tekrar takıp bir deneme yapın, bakalım yine aynı olay gerçekleşecek mi
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    line interaktif upsler belirli bir tölerans dahilinde gelen şebekeyi düzeltmeye çalışırlar,yapamadıkları zaman akü moduna geçerler ;

    regülatörler ise sadece şebekeyi düzeltme maksatlı üretildikleri için tölerans aralığı daha geniştir.

    2 ürünü de arka arkaya bağlamanızda teknik olarak bir problem yok, ancak gereksiz harmonik bozulma ve güç kaybı yaşayacaksınız. önceliğiniz cihazın enerjisiz kalmaması ise ups'i , gerilimi aşırı derecede düzensiz bir yerde yaşıyorsanız regülatör önereceğim.

    naçizane önerim online upsden yana ancak imkan dahilinde olmadığı için bence yine lineinteractive ups, kolay gelsin
  • burakos B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler değerli görüşleriniz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakos

    cihazı şebekeye bağladıktan sonra yüke bağlamadan düğmesine bir kez basıp çalıştırın, ışık ses vb. uyarı görmelisiniz yada yakından dinleyin içinden çıtı pıtı bi kaç defa ses duymanız beklenir, bunların hiçbiri yoksa bir sıkıntı var demek (:

    hocam selam cevabın için çok teşekkür ederim, ertesi gün ürünü götürdüm iade ettim yerine başka aldım sorun yok gibi şuan fsp 1000va aldım. Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde oluşan elektrik kesintisin de de test etme imkanım oldu. Ürün çok güzel sıkıntısız ama kafama takılan bir sorun var, cihaz sessiz çalışıyor eyvallah ama elektrik kesildiğin de aküler devreye girince bir cızırtı sesi mevcut bu normal bir şey mi? Bu cızırtı şebekeden elektrik gelirken yok sadece elektrik kesilip aküler devreye girince geliyor. Yük olarak bağlı olan cihaz da her hangi bir sorunda oluşmuyor, sadece şu ses kafama takıldı :)


    https://www.youtube.com/watch?v=JoOpyVj8JsQ sesi kayıt ettim, sadece elektrik kesildiğinde aküler ile çalışırken geliyo bu ses



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonslayer05 -- 29 Nisan 2016; 19:28:04 >




  • dragonslayer05 D kullanıcısına yanıt
    line interactive bir cihaz almışsınız , enerji kesildiğinde bu tür cihazlarda inverterler devreye gireceğinden olağan çalışmadan farklı bir ses duymak normal her ürün farklı bir ses çıkartıyor her ne kadar sesi pek beğenmesem de ( sanki bir izolasyon problemi varmış gibi ) şöyle bir deneme yapabilirsiniz .

    cihazı yükteyken değil de yüksüzken enerjisini kesin. bakalım yine böyle cızırdama yapacak mı, eğer yüksüzken ses yoksa sıkıntı yok

    ekleme : eğer sesi yine duyarsanız kullandığınız prizin topraklı priz olmasına önem gösterin

    kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakos -- 30 Nisan 2016; 14:43:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musical Otopsi

    Arkadaşlar lütfen bilgi verin. Elimde Tunçmatik Lite II 850VA ups var yeni aldım. Cihazda sorun yok normal bir şekilde çalışıyor ancak kafama takılan birşey var. Elektrik kesilmese dahi çalışma sesi biraz yüksek gibi geldi bana. Hani elektrikler kesilince cihazın bip bip sesi haricinde çalışma sesi duyuluyor ya zzzzz diye. İşte bu şekilde çalışıyor sürekli. Bu modeli kullanan varsa kontrol edebilir mi, normal mi yoksa benim cihazda mı problem var.

    Bende aynı ürünü (Tuncmatik Lite II 850VA UPS) kullanıyorum. zzzzzz sesi benim cihazdada var.
    Şebekede çalışırken arkasındaki iki çıkış pirizinden 220 Volt u dijital ölçü aletinin ekranında görüyorum. Elektriği kesince 170-180 Volt gösteriyor dijital ölçü aleti. Bu normal midir? Sizin kullandığınız UPS'de elektrik kesikken ölçtüğünüzde çıkış voltacı aynı mı (170-180 volt) deneme imkanınız var mı?
    Şarj dolduktan sonrada yeşil ışık yanıp sönüyor. Sürekli kapalı iken yeşil ışık yanıp sönüyor mu sizde de?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wf327 -- 30 Nisan 2016; 20:42:04 >




  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.