Şimdi Ara

Upgrade ama nasıl bir upgrade?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • artık canıma tak etti yaklaşık 1 yıldır kullandıgım dizüstüm packardbell w7218 çok kasılıyor neredeyse btn anti virüs programlarını denedim hepsinde aynı bde kafama takılan hddnin 4200rpm olması bu yavaşlıga etken olabilir mihttp://www.koyuncu.com.tr/ke_productdetails.asp?PID=NBPBELLEAFW7218 özellikleri bu ama hardiskin 25 gbını kullanmama ragmen açılış ve kapanışta aşırı yavaşlık 2 3program açma durumda facia gbi oluo bu özellikte bi laptoptan beklemiodum dorusu upgradetenbaşka çarem kalmadı nasıl bi upgrade yapmalıyım laptopta hangi markaları kullanmalıyım yardımlarınız için teşekkürler şimdiden







  • Anladığım kadarıyla sizin en büyük sorununuz harddisk. Böyle bir laptopta nasıl olur da 4200 rpm harddisk kullanılır aklım ermiyor açıkçası. Sİze tavsiyem gerçi garanti durumu nedir bilmiyorum ama harddisk alabilecekseniz ve maddi durumunuz da iyiyse dışardan 7200 ya da 5400 rpm harddisk temin etmeye çalışın. Tabi garanti durumunu araştırın büyük bir ihtimalle garanti dışında kalır laptopunuz kendiniz açarsanız.

    İkinci tavsiyem ise laptopunuza sıfırdan windows kurun. Ama laptopla birlikte verilen yükleme cd si yerine deneyiminiz varsa kendiniz windows kurun. Böylece gereksiz programları yüklememiş olucaksınız. Ve tahmin edemediğiniz kadar hızlanıcak bilgisayarınız. Bence hatta harddiski değiştirmeden önce deneyin bunu çünkü eğer windowsunuz çok eskiyse aşırı derecede yavaşlıyor bilgisayar buna bir de harddiskinizin hızı eklenince içinden çıkılmaz bir hal alıyordur eminim.

    Ram sorununuz yok gibi 1gb ram şu anda standart zaten ve size yeticektir standart bir kullanıcıysanız. Sizin tek sorununuz harddisk ve sıfır bir windows.




  • anladıgım kadarıyla windowstanda kaynaklanabilir ordanda bi şüphem vardı çünkü 7-8 kez format attım(windows cd gelmedigi için recovery işlemi daha dogrusu)ama her seferinde daha kötüye gitti garanti falan boşverip yeniden windowsla başlasam ii olcak sanrm 5400 ten korkum yokta 7200 de aşırı ısınma yapabilirmi bde hangi marka hardiski önerrsnz ve uyum sorunu yaşarmıyım?
  • Bence de ilk önce temiz bir windows kurmayı deneyin ama herhalukarda o harddisk o tip bir laptop için bence yavaş..
    Bu linktende görebileceğin gibi http://www.tomshardware.com.tr/storage/charts/index2.html?model1=416&model2=407&chart=141

    5400 rpm harddiskle 4200 rpm harddisk arasında yaklaşık 10 mb lık bir hız farkı oluşuyor maksimum okuma hızında. Ortalama hızdaysa 6-7 mb lık bir hız farkı var. 7200 rpm bir harddisk ise 4200 rpm lik bir harddiske göre yaklaşık iki kat daha hızlı. Bariz bir fark yani. Ben o yüzden 7200 rpmlik harddisk önerdim.. (tabi bulabilirsen). Şu anda araştırmadığım için dışarda satılıyormu satılıyorsa nekadardır bilmiyorum açıkçası. Ben sadece aldığım yerden bir örnek veriyim. Benim laptopumda 120gb 5400 rpm harddisk var bunu 100gb 7200 rpm bir harddiskle değiştirmenin fiyatı ekstradan 100 dolara mal oluyor. Yani arada fiyat farkı baya var. Oyüzden ben şimdilik 5400 rpm ile idare etme kararı aldım. Ucuzlayınca değiştirmeyi düşünüyorum.

    Oyüzden sana önerim temiz bir windows dediğim gibi sadece xp kur laptopla birlikte verilen image cdsinden kurma mümkünse (gereksiz derecede ağır).. Hala yavaş geliyorsa 5400 rpm bir harddiskle değiştirme yoluna git bence. 7200 rpm öneririm ama bulabilirmisin fiyatı fazla gelirmi ısınma sorunu olurmu ( kasa tasarımından dolayı) bilmediğim için bişey diyemicem.. Ama naparsan yap windowsu temiz tut.. Ağır bir windows kaç rpm olursa olsun her harddiskte yavaş çalışacaktır..




  • önerin için saol linux kurmayıda deneyebilirm belki o zaman fark eder bde hardisk defrag hiçbir zaman tam bitmio ve birleşmeyen parçalar oluo acaba hardiskte bad sektör oluşmuş olabilirmi hardiskten takır tukur sesler gelio ve çok sesli çalışıo son 1 2haftadır 5400 hardiskten korkum var ki 4200lük harddisk touchpadin solunda acayip ısınma yapıo(7200 napar kimbilir) ki fan saç kurutma makinesi gbi mübarek:)
  • Birleşmemiş parça var diyorsun takır tukur ses geliyo diyosun bi de kilitleniyorsa arada o harddiskte kesinlikle bad sector var.. "hdtune" adındaki programı kurup test edersen bad sector olup olmadığını görebilirsin programı açınca sağ tarafta test var onu açıp yap.. Ama quick yapma tam yap bi saat falan sürücektir bad sector varsa direk gosterir. Bad sector çoksa yavaşlık ondan da olabilir. Okuma hızını direk düşürür çünkü..

    Bad sector varsa da ver garantiye değiştirsinler. Uğraşma hiç. Hem değiştirirken sor 5400 rpm yle değişim yapıyolarmıymış. Benden bu gecelik bukadar iyi geceler umarım sorunu halledersin..
  • Bir daha hdd alırsanız ntfs dosya sistemi kurun idamesi daha kolay olur...
  • yardımlar için teşekkürler
  • 7200 rpm hdd pil süresini %30-40 azaltır.eğer laptop'u seyyar kullanıyorsanız tavsiye etmem.
  • bad sektor garanti kapsamında olur değil mi yeri gelmişken sormak istedim ayrıca birşey daha sormak istiyorum simdi bende 4200 rpm ata-100 hd var yavas geliyor banda 5400 le değiştirmek istiyorum sata olması değiştirir mi? birde 5400 olarak ne tavsiye edersiniz bana teşekkürler


    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=83751&productid=bd91694

    bu nasıl mesela



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzzz -- 30 Ocak 2007; 16:47:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zzzzz

    bad sektor garanti kapsamında olur değil mi yeri gelmişken sormak istedim ayrıca birşey daha sormak istiyorum simdi bende 4200 rpm ata-100 hd var yavas geliyor banda 5400 le değiştirmek istiyorum sata olması değiştirir mi? birde 5400 olarak ne tavsiye edersiniz bana teşekkürler


    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=83751&productid=bd91694

    bu nasıl mesela


    senin laptopun sata desteklemiyorsa sata takamzsın.ata hddlere bakmalısın.




  • hımm 5400 ata 100 yada 120 gb tavsiye ederseniz sevinirim
  • ben daha önce seagate ve hitachi kullandım.bildiğim kadarı ile seagateler ufakda olsa biraz daha fazla watt çekiyorlar.bu da pil süresine etki ediyor.bu durumda western digital önerebilirim.bunun yanında fujitsu ve samsung'un hddleri var hepsiburada'da.
  • Ben su anda Toshiba kullanıyorum alalı 1 yıl olacak neredeyse problem yok 4200 rpm den sonra 8mb+5400rpm bayagı farketti kopyalama suresi, bilg. perf. vb.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.