Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEYİ EN BAŞTAN AMERİKA'DA OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhaba kendimi tanıtayım istanbulda bir meslek lisesinden bilişim bölümünden bu sene (haziran) mezun oldum bu seneki sınava öylesine girdim gelecek senedeki sınava hazırlanıp gireceğim Amerika da yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama değişim öğrencisi veya 2.3 sınıfta gitmek değil en baştan gitmek istiyorum ne yapmam lazım ? profesyonel ingilizce ve diğer derslerden özel ders alarak sınava hazırlanacağım



  • Merhaba,

    Oncelikle 2 sene orda okumus tecrubeli biri olarak, Amerika'da "Universite" okumak uluslararasi ogrenci icin maalesef maaliyetli. Eger direkt Universiteye basliyacaksan sadece universitenin maaliyeti ortalama senelik 20.000$ dan baslar + Senin yasam maaliyetlerin vs. Bunlari muhtemelen biliyorsundur.

    Sana tavsiye verecek olursam, eger gercekten bu konuda ciddi isen 2+2 yapmani oneririm. 2 sene community college + 2 sene universiteye uzatmak. Boylece okul maaliyetini ortalama %25 oraninda dusurursun, cunku community collegelar universitelerin yari fiyati gibi birsey.

    Bir diger tavsiyem ise su, gercekten Amerikayimi istiyorsun ? Mesela Avrupayi hic arastirdinmi ? Ben tanidigmiz vasitasi ile gittim Amerikaya ve 2 sene tecrube ettim ve suanda Avrupa (Macaristan) da egitimime devam edicem onumuzdeki donem.

    Avrupanin avantajlari bence Amerika'dan daha fazla. Erasmus sansin var, oturum izni aliyorsun ve bununla butun avrupayi vizesiz gezme firsatin var. Turkiyeye daha yakin, biletler daha ucuz daha sik gidip gelebilirsin Turkiye'ye. Ve en onemli avantaji amerikadan %70-80 cok daha ucuz olmasi.

    Baliklama atlamamani tavsiye ederim. Virginia Richomnd'da okudum.

    Herhangi bir sorun vs. olursa yardimci olurum cunku bundan 2 sene once bende forumdan Amerika'da yasayan bir Turk arkadastan yardim almistim ve suanda aramiz iyidir.




  • Mr.Para Babası kullanıcısına yanıt
    hocam merak ettim neden macaristan? neden almanya, hollanda v.s değil?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    hocam merak ettim neden macaristan? neden almanya, hollanda v.s değil?
    Almanya 1. Sart olarak almanca istiyor.
    Hollanda ise Amerika ile hemen hemen ayni fiyat. Bu yuzden tercihim macaristan oldu.
  • Mr.Para Babası kullanıcısına yanıt
    macaristandaki okullar da az para istemiyor bi göz atmıştım bir süre önce. sadece dönemlik 4.200 euro isteyen okullar var. almanyada eğitim ücretsiz ama orası da almanca istiyor dediğin gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hünkar1453

    macaristandaki okullar da az para istemiyor bi göz atmıştım bir süre önce. sadece dönemlik 4.200 euro isteyen okullar var. almanyada eğitim ücretsiz ama orası da almanca istiyor dediğin gibi.
    Illaki o paraya da vardir. Fakat seneligi 3500-4000 euroya olanlar da var. Benim basvurdugum Budapeste'de Metropolitan University seneligi 3500 euro.
  • Oncelikle hazirlanip sat sinavindan yuksek bir not almalisiniz ki asiri bir zamaniniz yok cogu okulun deadline I subat 1 gibi oldugundan daha sonra notunuza uygun belirli universitelere basvurmaniz lazim ki biraz ugrastirici lise GPA sat score essay referans mektuplari okul basvuru ucretleri gibi bircok ugras icine girecekiniz benim tavsiyem community college ve dusuk skorlu college lara basvurmayin bile hem size egitim acisindan pek bir sey katmayacak hem de vizede sorun cikaracak sizin oraya okumaya gittiginizi ispatlamaniz gerek ki community college lar yuzde 80 90 ustu acceptance rate e sahipler vizede ister istemez suphe uyandiriyor kaliteli bir puan ile arkasini ekstra aktiviteler ve basarilar ile desteklerseniz hem iyi okullara girmeye hak kazanir hem de burs olanaganiz artar Kabul edildiginizde okullara bir okulu seciyorsunuz dogal olarak ve vize islemlerini baslatiyorsunuz sorun su ki okulun size form gondermesi gerek vize icin fakat bunun icin sizden 1 yillik egitim hayat vs masraflarinizi bankada gostermenizi istiyor okuldan okula degismesine ragmen bu rakam en az bir 40k dollar oluyor ama amerikaya girdikten sonra calisirsaniz biraz da burs bulursaniz hicbir dert olmaz zaten dollar kazaninca oldukca uygun yasam refah seviyesi oldukca yuksek scholarships college admissions vs daha detayli aciklamaya calisabilirim oldukca komplike ve uzun isler biraz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.