Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
42
Favori
10.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En Üst Edit : Konuya olan ilgi azaldığı için günlüğü devam ettirmiyorum. Zira programım ilerlemeye devam ediyor.

    ÜST EDİT : 14 TEMMUZ 2017 03:00 İTİBARİYLE PROGRAM YGS KONULARININ KASIM AYININ 1. VEYA 2. HAFTASINDA BİTECEĞİ ŞEKİLDE DÜZENLENECEKTİR. PROGRAMA UYANLAR VEYA UYACAKLAR YENİ PROGRAMI DİKKATE ALSINLAR. GEOMETRİ DERSİNDE YGS VE LYS AYRIMI OLMADIĞINDAN GEOMETRİ KONULARI ŞUBAT AYININ SON HAFTASINDA BİTECEK ŞEKİLDE DÜZENLENECEKTİR.
    ÜST EDİT 2 : MAT 1'DE PROBLEMLER ÇOK KOLAY BİTMEYECEĞİNDEN MAT 1, ARALIK SONUNA KADAR SÜRECEK.
    ÜST EDİT 3 : BU PROGRAMDA İPİN UCU KAÇARSA BİR DAHA TO-PAR-LA-YA-MAZ-SI-NIZ. O YÜZDEN HEDEFİ YÜKSEK OLAN, ÇALIŞMASINA VE AZMİNE GÜVENENLER BAŞLASIN LÜTFEN.



    Herkese merhabalar arkadaşlar. Bugün yani 10 Temmuz 2017 itibariyle artık kafamdaki belli soru işaretlerini atıp hazırladığım programa çalışmaya başladım. Hangi kaynakları kullanıyorum, hangi dersi kimden çalışıyorum, programım nasıl, hedeflerim neler bunları size kısaca anlatayım diyorum, belki faydası dokunur.




    1. HEDEFİM/HEDEFLERİM NE?




    Sakarya Üniversitesi'nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği okuyordum fakat mutlu değildim çünkü hedefim bu değildi. Hedefimle örtüşen tek şey mühendislik okumamdı. Bu bana yetmedi ve bu yüzden bıraktım. Hedefim hep İstanbul Teknik Üniversitesi olmuştu. Bugün de İTÜ'de İnşaat veya Elektrik, veya Yıldız'da Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini kendime hedef edindim. Yıldız kafamda yoktu fakat Bilgisayar Mühendisliği çok övüldü. Zaten bilgisayara, kodlamaya, yazılımlara olan ilgim çok büyük olduğundan bunu da hedef listeme koydum.



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    2. PROGRAMIM NASIL?


    Benim kafamda düşünerek taşınarak hazırladığım bu programa sistematik bir biçimde uyarsanız bence hedeflerinize ulaşacaksınız.


    İlk 5 hafta; ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    İkinci 5 hafta; ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    Üçüncü 5 hafta; ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    Dördüncü 5 hafta; ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    Beşinci 5 hafta; ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    Altıncı 5 hafta; ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    31-32-33. hafta; ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    Bu programa uyulabilirse, ben çok rahat hedefinize ulaşacağınıza inanıyorum. Yeter ki uysun. Bazı bilgiler vereyim. Matematik uzun süreceğinden dolayı 25 hafta yani Aralık'ın son haftası, Geometri hem YGS hem LYS konuları biteceğinden 33 hafta yani Şubat'ın 2. haftası, Türkçe-Fizik ve Biyoloji planlanan gibi 18 haftada yani Kasım'ın 2. haftasında, Tarih, Coğrafya ve Kimya daha erken bitiyor. Bu programda görülüyor. O yüzden o boş anları yetiştiremediğim konularda kullanarak yetiştireceğiz. 18 hafta sonrası ben programı LYS dersleriyle devam ettireceğim. YGS konuları bitmiş olacak ama sürekli denemeler çözüyor, tekrarlar yapıyor olacağız. Program böyle. Sorusu olan buyursun. Bu arada, Tarih ile Coğrafya'nın erken bitme nedeni bu iki dersi yüzeysel geçecek olmamız.



    Programın yapılmasında bu konudan faydalandım, @viper_3 arkadaşıma emekleri için teşekkür ederim. Siz de konuya bakın, tavsiyemdir.



    Ben aynı zamanda bir işte çalışıyorum. Buna rağmen bu programı yapabileceğime inandım. Siz de inanın. İnanmadan başarıya ulaşamazsınız. Özgüveniniz olmalı.



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    3. KAYNAKLARIM NELER VE HANGİ HOCALARDAN FAYDALANIYORUM?

    Türkçe'de Önder Hoca'dan,
    Matematik'te Behzat Hoca'dan,
    Geometri'de Ceyhun Hoca'dan (Behzat hoca yetiştirirse ondan devam edeceğim.)
    Fizik'te Umut Öncül'den,
    Kimya'da Hocalara Geldik ve İbrahim Atakuru'dan,
    Biyoloji'de Selin Hoca'dan,
    Tarih ve Coğrafya'da Hocalara Geldik'ten yararlanacağım. Araştırmalarım sonucu böyle uygun gördüm.

    Kaynaklarım da böyle. KAF2, KAF3, KAF4 yolda. Tabi kaynaklar bu kadar az olmamalılar. O yüzden eklemeler kesinlikle olacak. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.


    ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    KAYNAK GÜNCELLEMESİ 1

    ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)

    KAF2 ve KAF3 geldi. Geometri, Tarih ve Coğrafya kaynağı alacağım en yakın zamanda bir kaç tane.

    KAYNAK GÜNCELLEMESİ 2

    ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)


    Bugün de bunları aldım. ÜçDörtBeş Yayınları'nı ve Birey B soru bankalarını çok merak ediyordum. Bakalım.


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    4. KALEM TAVSİYESİ?

    "Kalemin tavsiyesi mi olur yeeaaa" dediğinizi duyar gibiyim. Bence böyle düşünmeyin. Hızınızı kesen veya aksine sizi hızlandıracak kalemler var. Performansı fiyatına göre çok iyi olduğunu düşündüğüm, lise 3. sınıftan beri kullandığım ve başka kalemin yüzüne bile bakamadığım bir kalemden bahsedeyim sizlere; Rotring 500.

    ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)

    35-40 TL'ye bulursunuz piyasada. Yazışınız kesinlikle hızlanacaktır. Hız önemli. Tavsiye ediyorum.



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    5. GÜNLÜK


    Dediğim gibi bugün, yani 10 Temmuz'da programıma başladım. Bugünden itibaren sürekli ne yapıp yapmadığımı editleyeceğim.

    10 Temmuz 2017; Önder Hoca'dan Kelimede Anlam konusu bitirildi. Palme Soru Kitabı'ndaki 14 testin hepsi çözüldü..
    11 Temmuz 2017; İşlem Yeteneğinden sonra Tam Sayılar konusu da bitti. 7 tane testi var kitapta. Yalnız sadece 1 tanesini çözebildim çünkü çok yoruldum. Bugün 300 soru çözdüm Matematik'ten. Geometri'ye başlamadan testleri bitireceğim hemen.
    12 Temmuz 2017; Behzat hoca Tam Sayılar'da çok zorladı! Çok gıcık bir konu. Yine de çözdüğüm son 2 testte gayet iyi sonuç aldım. Orada son 2 test kaldı. Kafamın daha iyi alacağına inandığım bir zamana bıraktım zira çok önemli 2 testten sözediyorum.
    Geometri'de 1.haftanın konusu olan Doğruda Açılar ile 2.haftanın konusu olan Üçgende Açılar hem konu anlatımı hem soru çözümü olarak bitti. Behzat hoca çok iyi anlatmış Geometri'yi, şimdilik bunu söyleyebilirim. Programdan geride kaldığım tek şey dünden kalan 2 test ki onları da daha uygun bir ana bıraktım, istesem devam ederdim. Şu anlık tıkır tıkır işliyoruz. Yarın yani 13 Temmuz'da Fizik ile görüşmek üzere.
    13 Temmuz 2017; Bugün çok dışarıda kaldım... Kitaplarla uğraş, birkaç ufak tefek işle uğraş fatura olsun, taksit olsun, bir de çalışma masası bak derken daha yeni eve geldim. (22:00) Şimdi Fizik-Vektörler var programımızda. Yalnız bir değişiklik olmuş olacak ki sayısal vektörler konusu YGS değil LYS'de artık. O yüzden Fizik Bilimine Giriş konusunu ele alacağız ilk haftada. An itibariyle konu anlatımı bitti, soru bankasındaki 4 testi temizlemeye başladım. (01:10) Saat 01:55 itibariyle de Fizik Bilimine Giriş konusu sorularıyla, konu anlatımıyla bitti.
    14 Temmuz 2017; Bugün öğlen 15:30 da işe gitmeden önce 11:00-12:00 gibi uyanıp ders çalışacaktım. Uyanamadım. Direkt işe gittim. Ama orada da boş durmadım. Birey B'den geldiğim yere kadar Geometri testlerini temizledim. Şimdi eve geldim, an itibariyle Kimya'ya başlıyorum. (00:20) Kimya Bilimi konusu, konu anlatımı ve soru çözümü tamamen bitti. (02:30)
    15 Temmuz 2017; Bugün cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında püskürtülen demokrasi zaferinin 1. yıl dönümü kutlamalarında olduğumdan derse 1 gün ara verdim :) şaka şaka. Arkadaşıma 1 ay öncesinden söz vermiştim, çok zorladı kıramadım sabaha kadar onunlaydım. Biyoloji çalışamadım yani 15 Temmuz'da. Çözümü basit. (bkz. 16 Temmuz 2017)
    16 Temmuz 2017; Dün çalışamadığım Biyoloji'ye an itibariyle başladım. 2 adet konunun anlatımı + sorularını halledecektim. Bugün bunları hallettim. Fakat Tarih ve Coğrafya'ya maalesef bakamadım. Yarın Türkçe'nin kısa süreceğini ve Tarih ve Coğrafya'dan devam edeceğimi umuyorum.
    17 Temmuz 2017; İkinci haftaya girerken; sadece Tarih ve Coğrafya eksiğiyle, bir de iki tane Matematik testi eksiğiyle girdik. Bugün yine Türkçe ile başladık. Programda iki konu vardı ama ben üç konuyu birden bitirdim. (Cümlede Anlam, Anlatım Biçimleri, Düşünceyi Geliştirme Yolları) Şimdi bu 3 konuya ait soru bankasında 26 tane test var. Ama takdir edersiniz ki bir sayısalcının hayattan soğumadan bir günde 26 Türkçe testi çözmesi çok zor. O yüzden 15'te kaldım. Yarın Matematik ile devam.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    6. KONUYU TAKİP EDENLERDEN ÖNERİ VE TAVSİYELER, ÖNEMLİ BİLGİLER


    Bugün (12.07.2017) itibariyle konuda gözüme çarpan önemli gördüğüm bilgileri, detayları da burada paylaşacağım ki herkes tek mesaj içerisinde okuyabilsin.


    1) @lnxüssüxintürevi ve @gunners49; Geometri'de YGS kitabının gereksiz olduğunu, LYS'den devam etmenin daha mantıklı olduğunu söylediler.

    2) @Vioman; Kimya Adası kanalını tavsiye etti. Hocalara Geldik veya İbrahim Atakuru'dan beğenmeyenler veya alternatif arayanlar buyursunlar.

    3) @itachi-sama; Biyolojide yazmanın, özet çıkarmanın, hatta kitabın özetini çıkarmanın çok faydalı olduğunu söyledi. Youtube'de belli başlı animasyonlar olduğunu, izlenebileceğini söyledi. Bulursam linkleri buraya ekleyeceğim.

    4) @gunners49; EİS Geometri föylerini tavsiye etti. Alternatif arayanlar buyursunlar.


    5) @Ranez; Yazılım alanında yoğunlaşacak kişilerin mühendislik seçiminde Elektrik Mühendisliği'nden ziyade Matematik Mühendisliği'ni tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Bu yorumu İTÜ için yaptı.

    6) @Ranez; Bir bölüm tercih edileceği zaman insanları hobilerine, zevklerine vs. göre yönlendirebilecek seçmeli dersler listesine bakılması tavsiyesinde bulundu. Link : Buraya tıklayın

    7) Son zamanlarda bir çok kişiden Kimyaözel hakkında olumlu yorumlar duyuyorum, özellikle LYS konularında. For your information.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    7. ÇÖZEMEDİĞİM SORULAR?



    ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ)



    Böyle bir klasörün içine, her ders için bir dosya koydum. Her dosyanın içine, çözemediğim soruları kesip, kağıtları yapıştırıp koyacağım. Haftada 1 kere falan hocalara sormaya gideceğim Ağustos'tan itibaren. Tavsiye ederim, sistematik çalışmış, sorularınızı eritmiş olursunuz.


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    8. WHATSAPP GRUBU


    Konuyu takip eden çokça arkadaş var gördüğüm kadarıyla. O yüzden @Insurgent ile Whatsapp grubu

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    DÜZENLEMELER


    Önemli Edit 1

    ARKADAŞLAR KUSURUMA BAKMAYIN BÜYÜK HARFLERLE YAZACAĞIM. LÜTFEN ÖZEL MESAJDAN OLSUN, FORUMDAN OLSUN "HOCAM BEHZAT'IN DERSLERİNİ İNDİR DE BANA AT" , "50 LİRA ATAYIM DA ORTAK OLALIM" GİBİSİNDEN TEKLİFLERLE GELMEYİN. ÖZELLİKLE DERSLERİ İNDİREYİM MANTIĞIYLA HİÇ GELMEYİN. HEM CİDDEN EMEK HIRSIZLIĞI, HEM BEN MİYİM BU KÖYÜN ENAYİSİ DE 500-600 TL VERDİM? HEPİNİZ BİR İŞ BULUP ÇALIŞIP PARANIZI KAZANABİLİRSİNİZ TIPKI BENİM GİBİ. BANA DA PARA ANNEDEN BABADAN YAĞMIYOR.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Velhasıl kelam, böyle bir program hazırlamanın iyi olacağını, bir kişiye bile faydalı olsam mutlu olacağımı ve azimleneceğimi düşündüm. Bu sebeple sormak istediğiniz sorular varsa 22 yaşına az kalmış biri olarak sorularınızı yanıtlayabilirim, tecrübe olarak önünde olduğum kişiler vardır diye düşünüyorum. Günün 18 saati sorularınıza yanıt verecek durumdayım. En fazla 5-6 saat uyuyorum.


    Herkese çalışmalarında başarılar diliyorum. Kalemimiz keskin olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marchegiani -- 6 Ağustos 2017; 14:16:16 >







  • Fazla ayrıntıdan uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youre my heart

    youre my soul

  • Hedefimiz dışında aynıyız hocam. Ben de bu gün başladım. Allah yardımcımız olsun.
  • ertugdur E kullanıcısına yanıt
    Bence oldukça sade oldu. Ayrıntı olarak gördüğünüz şeyi benimle de paylaşırsanız belki iyi olur, düzenleme yaparız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihilus Reyiz kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WAGEHALS W kullanıcısına yanıt
    Amin dostum. İnşallah emeğimizin karşılığını alacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • behzatta çözemediğin soruların cevabı oluyor mu kitaptan. ve ygs için mi öncelikle aldın kitabı
  • Kazanırsan seni tanımak isterim yeğenim.
  • Yapamadığınız soruları nereye soruyorsunuz? Dershane yok herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence dersnetteye bak istersen ve matakademiye behzat pahali degil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awersomeboythislikemii -- 10 Temmuz 2017; 21:39:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Behzat'ın videolu derslerini alırsan bütün soruların çözümüne ulaşabiliyorsun. Ben o dersleri de aldım. Tabi ki önce YGS bitirmeye odaklandım. Ama Limit, Türev ve İntegral hariç tüm konuların videoları ve kitapları var şu an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • David Belle kullanıcısına yanıt
    İnşallah dayı hayırlısı, tanışırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitutamumut kullanıcısına yanıt
    Şu an için yok ama çok yakın ilişkilerimin olduğu bir butik dershane var, istediğim her an gidip sorularımı sorabilirim. Ekim ayı itibariyle büyük ihtimalle derslere de devam edeceğim dershanede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Awersomeboythislikemii kullanıcısına yanıt
    Behzat'tan aldığım verim ve keyif parasına değiyor ben böyle düşünüyorum, o yüzden dersleri de aldım. Artık geri dönüş yok yani...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karekök ygs geometri gereksiz, ygs ye kadar lys geometri kitabını bitirin yeter lys ye kadar deneme çözersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim hocam

    Programlar da benim deneyimlerime göre 3 haftadan uzun surmuyor ama saliyorsun anlaminda degil geliştiğin noktalara gore hep yeni programlar cikariyorsun hep bi taraflarini gelistirip daha mantikli hale getiriyorsun

    Yani ben niye hicbi programi duzgun yapamiyorum diyip moral bozma diye dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marchegiani

    Behzat'ın videolu derslerini alırsan bütün soruların çözümüne ulaşabiliyorsun. Ben o dersleri de aldım. Tabi ki önce YGS bitirmeye odaklandım. Ama Limit, Türev ve İntegral hariç tüm konuların videoları ve kitapları var şu an.

    Eyvallah YGS toplam harcama Behzat ne kadar oldu video kitap filan Behzat için sıfırdan mı başlıyorsun mata



    Sıkı çalışma ile inşallah yaparsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeniz için teşekkürler, bana da mantıklı geldi. LYS kitabı olur da biterse ona başlayabilirim o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BloodOnMyName B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,



    Uymamız yararımıza, umarım pürüz çıkmaz... Mantıklı bir sebepten değişecekse değiştirebilirim tabi ki. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.