Şimdi Ara

Üniversitenin kapısından geçmeyen adamların herşeyi bilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YKS2019'a girecek veya YKS 2018'de yerleşmiş arkadaşlar ne hikmetse bütün okullar ve bütün bölümler hakkında kesin kanılara varabiliyorlar. Fakat şöyle bir durum var ki, belli bir seviyenin üstünde ki bölümler arasında puan bazında farkın olması o bölümlerin başarısını veya o bölümlerden çıkan adamların kaç "K" maaş aldıklarını etkilemez. Bunu okula girdikten sonra anlıyorsunuz. Örneğin kendi bölümüm olan Kimya Mühendisliği adına konuşacak olursam ODTÜ bizim okulun yarısı sıralama ile alıyor fakat akademik anlamda pek bir farkı yok. Örneğin bizim okulda MATLAB öğretilir Numerical Analysis dersi MATLAB üzerinden yapılır fakat ODTÜ'de kağıt üzerinde yapılır ama mesela genel anlamda ODTÜ'de ki ortam daha rafinedir (düşük bölümler yoktur) ve İngilizce size daha iyi verilir (ev arkadaşım ODTÜ'de okuyor).

    Yok ODTÜ döver yok İTÜ döver gibi şeyler boş kalıyor. Ege Bilgisayar kendi üstünde ki -ÖSYS puanı bazında- bilgisayarların çoğundan iyidir mesela bankalarda güzel maaşlarda çalışırlar genelde. Demek istediğim herşey okula yerleşmekle bitmiyor. Okul size sadece fırsat ve ortam sağlıyor onun dışında herşey sizin elinizde. Lütfen bilip bilmeden, sadece ÖSYM'nin açıkladığı taban-tavan puanlarını referans alarak yorumlarda bulunmayın.







  • Haklısın. Ama Türkiye'de "İsim, marka, tanınmışlık, itibar" takıntısı var. Bu her alanda geçerli. Şarkıcı, araba, ev, oturduğun mahalle, giydiğin eşya vs vs...

    Türk insanı önce karşısındakinin ne bildiğine, neyi/nasıl yaptığına bakmadan önce bir süzer. Ne giymiş, neyle gelmiş vs gibi.

    Üniversiteler de böyle. İyi bir üniversiteden mezun olan adam bir adım önde oluyor. İşe girdiğin zaman yapacağın şeyi öğreniyorsun zaten.
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    Evet o konuda katılıyorum zaten belli bir seviye üstü diye belirttim. Ama yok ODTÜ vs İTÜ yok ODTÜ vs Hacettepe falan bir sürü konu açılıyor. Karşılaştırılan okullar ülkenin ilk 5te ki okulları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.