Şimdi Ara

Üniversitede tekrar sınava girmek [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Bazı yaşadığım olayları anlatarak bir soru sorucağım cevaplarsanız çok sevinirim.

    Küçüklüğümden beridir bilgisayar başındayım sosyal biri değilim kolay kolay açılamıyorum zayıf bir bünyeye sahibim. Bilim Uzay Tarih konularına hayranımdır hep araştırma yaparım bir yerde konu olsun konuşma olsun dinlerim notda alırım üzerinde çok düşünmeyi severim. Saatlerce bilim matematik fizik vs. dinleyebilirim kolay kolay sıkılmam. Başkalarına bilimden tarihden bahsetmeyi severim. Edebiyat Türkçe'yi pek sevmem . Beni görenler tarihçi ol yada haritacı felan ol derler TM olduğum için.

    Üniversite hazırlık yapıyorum. TM öğrencisiyim YGS LYS'ye girdim ve düşük puan aldım tekrar girmek için çalışıyorum.

    İntermediate seviye ingilizce ve birazda Almanca gördüm.
    Orta okul derslerim çok iyiydi başarılı bir öğrenciydim. Liseye başlarken daha ne meslekler hakkında ne de bölümler hakkında bir bilgim yoktu. Özel Anadolu lisesine gittim tembellik yapıp hiçbir şey ile ilgilenmedim evde sabah akşam pc başındaydım bilgisayarda araştırma yapar saçma olamayna oyunlar oynar zaman böyle boşa geçirirdim. Fizik kimya biyoloji matematik dersleri hiç sevmemezlik yapmam hep ilgimi çekmiştir fakat bir gram çalışmadım zamanın tembelliğiyle alan seçme zamanı geldi ve Hocanın yanına gidince beni öyle yada böyle laf kalabalığı yaparak (benimde ne hedefim var ne de kendimi kanıtlayaibelecek bir şeyim ) Eşit Ağırlık sınıfına geçirdiler. Yeni bir sayısal sınıf açılmasın diye. En başarısızları yada beğenmedikleri kişiler o sınıfta toplandık. Halbu ki bizim sınıfın hiç birinde öyle bir amaç yoktu. Zaman geçtikçe farkına vardım ama geç olmuştu ardından Havacılık istiyordum. Bir şekilde sınav zamanında geçti ve artık tekrar hazırlanıyorum aklımda TM'den hiç bir meslek yok güzel meslekler fakat isteyerek yapabileceğimden emin değilim.

    Üniversite kazanırsam YGS LYS Sayısal konuları 1 yılda toparlayıp tekrar sınava girmeyi planlıyorum Pilotaj için. Mobil platformdan proje yapıp Pilotaj ücretini karşılabilir miyim diye düşünüyorum bazen.
    Sizin önerileriniz nelerdir ? Etrafta pek yardım edebilen olmadı fazla yardımınızı bekliyorum.







  • Pilotaj eğitiminin maliyetini tip eğitimi dahil 300bin liralara geldiği şu günlerde nasıl mobil projelerin var merak ettim

    Araştırmak sürekli yeni şeyler öğrenmek tabi ki de çok güzel ancak maalesef zeka, yetenek, çalışma azmi yeterli olmuyor sosyal yönden de bir şeyler yapman lazım. Bunu ben değil DLR psikologları söylüyor.

    Hayallerine umarım ulaşırsın, başarılar
  • ROMA1927 kullanıcısına yanıt
    Üniversite Fizik Bölümü sizce nasıl?
    Marmara Üniversitesi Fizik, ben bir EşitAğırlık öğrencisi olarak olarak fiziğe ve diğer fen bölümlerine hevesim vardır.
    Bu bölüme geçerek orada başarılı olmamam için bir sebeb var mı?
    -Teşekkürler
  • Yok dostum niye başarılı olamayısın turizm okuyup pilot olan var bölümün bir önemli yok bu meslek için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zor işler uygulamada 300.000 gömmek,hakkınızda hayırlısı.İmkansız değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işe girerken ödeyeceğin para elbette önemli ama para bu işe girmede bir kriter değildir. Eğer yapabileceğini düşünüyor ve kendine güveniyor isen parayı düşünmezsin zaten parasını bir süre sonra çıkartabileceğin bir meslek bu. Allah korusun bir hastalık yada kariyerinizi etkileyebilecek herhangi bir durum paranızın yanmasına bile neden olabilir ama risk her zaman vardır bu işte bunu göze alarak giriyor bu işlere herkes. Pilotluk parası olanın mesleği değil bu işe gönülden bağlı , havacılığı severek çalışıp hakkıyla başaranların işidir. Sevdiğiniz şeylerin Fizik , Matematik vs. olduğunu söylüyorsunuz peki havacılığa olan ilginiz , sevginiz nedir? Önemli olan soru bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 29 Aralık 2015; 15:51:33 >
  • Havacılığa olan ilgim konusunda doğrusu şüphem yok fakat (2. kez hazırlanıyorum ygs-lys) üniversitede güzel bir bölüme girip oradan başvuru yapıp ücretide maaştan keserler mi?
    4 Yıldır havacılıkla ilgiliyim. En yakın arkadaşımıda bu yola yönlendirdim o kendisi para ödeyerek Okan Üniv. yerleşti ve bu ay ingilizce için Floridaya gidiyor. Bende tekrar hazırlanıp TM olduğum halde Sayısal bölümden Fiziki tercih etmek istiyorum. Bu sene 2 pilotla tanıştım biri arkadaşımın sayesinde diğerinide kendim ders çalıştığım yerde buldum ve oda TM bölümden gittiği üniversitenin ardından girmiş sınava (uluslar arası ilişkiler gibi bir bölümdü) .

    -Ben TM çıkışlı olduğum halde Fizik ve Matematiğe ilgim var fakat ygs hariç fen dersi görmedim. Bunun dışında sadece konuşmaları yazıları belgeselleri ve tartışmaları izledim. Sizce bu haldeyken fizik bölümünü tercih etmeli miyim ?
    -İleride 4 yıl sonra alımlarda değişiklik olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akın737 -- 3 Ocak 2016; 2:15:52 >




  • Şu kısmı anlayamadım ama ''üniversitede güzel bir bölüme girip oradan başvuru yapıp ücretide maaştan keserler mi?'' Yanlışsam düzeltin anladığım kadarıyla 4 yıllık fizikle ilgili bir lisans bölümü okumak istiyorsunuz sonrasında pilotaj düşünüyorsunuz. Hedefiniz tam olarak nedir THY Akademi mi? Yoksa diğer uçuş okullarını da düşünüyor musunuz? Veya hazır sınava girecekseniz Üniversitede Pilotaj bölümüne girmeyi düşünüyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 3 Ocak 2016; 3:29:15 >
  • Üniversite Pilotaj bölümü ücretli olduğundan düşünmüyorum. Bu nedenle 4 yıllık üniversite ardından Akademiye gitmek olabilir.

    Fizik bölümüne girmem mantıklı olur mu? ve etraftan duyduklarımla fizik yapamam diye korkuyorum (TM olduğumdan) ve bunlarından ardından bu bölümden sonra Akademiye başvuramassam boşta kalır mıyım fizik bölümünden sonra dışarıda iş bulmak garanti değil gibi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akın737 -- 3 Ocak 2016; 13:14:56 >
  • Fizik bölümüne hakim biri değilim iş olanakları hakkında en ufak bir fikrim yok. Bence önemli olan 4 yıl okuyacaksanız sevdiğiniz bir bölümü okuyun yapıp yapamayacağınızı artık kendiniz karar verecekseniz ama THY Akademi her bölümden kabul ediyor size sadece 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olmak , İngilizce ve diğer sınavlarda başarılı olmak kalıyor. Hedefinize doğru emin adımlarla ilerleyebileceğiniz bir yol çizin kendinize araştırıp planlarınızı yapmaya başlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 3 Ocak 2016; 18:06:17 >
  • dostum geçmişte girdiğin ygslys de sıralaman kaçtı acaba?

    thk da burslu ya da anadolu üni.(devlet) de girebilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.