Şimdi Ara

Üniversite Öğrencileri Sefalet İçinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
5.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kyk yurtlarında yemekler leş, temizlik leş, giriş çıkış saati var vs. ayrıca odalar 6 kişi bu pandemi zamanında kalmak imkansız.


    arkadaşlarla eve çıkayım dedim bu sefer ev arkadaşımın virüs getirme riski var.


    tek başıma ev bakayım dedim, bakmaz olaydım. 30 yıllık binalar, ısınma ya hiç yok (elektrikli ısıtıcı ile ısınacağım) ya da soba (evet 2021 yılında soba), eşyalı dediği bir baza bir tüplü televizyon bir de kanepe. kira 1100 1200 lira :D :D :D bunun suyu var interneti var elektriği var derken olacak bana en aşağı 1500 1600 tl. e benim okul masrafım var yemem içmem var ulaşımım var üst baş mutfak alışverişim var. 650 lira kyk ile hangisini yapayım? ailem her ay bana 1500 2000 lira para mı yollasın?


    edit: arkadaşlar ben insanım insan birisi şükret yazmış birisi suriyede 15 kişilik koğuşta kalıyorlar yazmış birisi yurtta kalmayıp evde kalmayı "lüks" olarak nitelemiş birisi okusan ne olacak ileride asgari ücret kazanacaksın demiş (tıp okuyorum)


    benim ailem o 1500 2000 i gönderir bir şekilde ama burada bakılması gereken nokta hadi benim ailem yolladı asgari ücretle geçinen aile ne yapacak onların çocuğu nasıl okuyacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE908BD38 -- 25 Ocak 2021; 7:44:24 >







  • Coğrafya kaderdir knk boşver mutlu olmaya bak mesele latin amerika da para yok ama karı kız bol, sevişmek kolay, burada o da yok, alkol uyuşturucu pahalı, en iyisi mutluluğu dinde ara, dine yönel git bir iki namaz kıl, haline şükret senden kötü olanlara bak şükret klasik herkesin yaptığı gibi knk

    Büyük resmi gören amca mod on: Yeenim sende tezek yak, şahlanıyoz işde pudinge doğal gaz parası mı gazandıracan yegenim git evde dezek yak yegenim. Bizim zamanımızda biz dezek yahıyoduh yegenim aynı evde 10 gardaş yaşıyoduh yeenim. Bence senin okumaağ niyetin yok sen ij beğenmiyon yeğenim.


    Alamancı böyük resmi gören amca mod off.

    Ülkenin diploması iş yapan 3-5 üniversitesinde ve meslek sahibi yapacak bölümünde okumuyorsan hemen okulu bırakın, kendi hayatından 3-4 sene ailenizin size ayıracağı giderlerindende tasarruf etmiş olursunuz.

    Ülkedeki bu kaotik yüksek öğrenim sürecini esefle izliyorum, gençlerin en verimli çağları, kıt kanaat geçinen ailelerininde üç beş lirası bir hayal uğruna heba oluyor.

    "Universite okudum ben" gençliği mezun olunca kendi alanlarında iş bulamıyor, memur olamıyor, düşük maaşlı işlerde mutlu olamadan 30lu yaşlara geliyorlar. Yüksek öğrenim sevdası/inadı bu milleti zehirleyen bir uyusturucudur, israftır. Devletin ticari hayatı kalkındırmak için teşvik ettiği bu politikadan biran once dönmesi, ülkenin ihtiyacı kadar mezunu sağlayacak bir yüksek öğrenim planlamasiyla devam etmesi gereklidir.

    Hayatlar israf olmasın, her genç üniversite okumadan da meslek sahibi olup, okuyup öğretmen olmuş ama atanamamış bir çok gençten daha mutlu bir hayat sürebilir.

    bu kadar saçma bir yaklaşım hayatımda görmedim.


    mesleğimi icra ederken 1 hipokrat yeminim var 2 maaş alıyorum 3 iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine uygun hareket ediyorum. bunlara rağmen virüs bulaşırsa elden bir şey gelmez zaten.


    evde arkadaşımdan virüs kapmak ise tamamen "ne şehittir ne gazi b*k yoluna gitti niyazi" olayı oluyor.


    tek kişi eve çıkmayı lüks ve şımarıklık olarak görüyorsanız sabah akşam şükretmeye devam edin

    Hep aile yanında okudum benim zamanımda dışarıdan gelen adam KYK yurdunda burs parası ile gezip alışveriş yapıp şuana göre baya rahat yaşıyordu. Şuan verilen bursun hiçbir şeye yetecek durumu yok. Ev kirası bile etmiyor. Geçen gün laptop ilanlarında gördüm KYK kredisinin taksidini ödemek için laptop satıyordu pazarlık olur yazmıştı. Çocukların kafalarında hep geçim kaygısı var nasıl derse bakacak kafa rahatlığı olacak ya. Bitirdiniz gençliği artık hep beraber gurur duyalım
    Mezun olunca da maasin çöp olduğundan doktorların sefalet içinde yaşadığından ev araba alamadığınızdan bahseden konular açacaksın simdiden yazmaya basla :) evde kalmak lüks değil bir sağlıkçı olarak 2. kisiyle eve çıkmayı virüs getirecek diye acitasyon yaparak beğenmemek lüks duskunu simarikliktan başka bir şey degil.
    Yine söylüyorum yaşadığınız coğrafyanın gerçekleriyle yüzleşin. Bizden 50 yil önceden gelen teknoloji devi ülkelerle kendimizi kıyaslayinca boyle absürt yakınmalar oluyor.
  • anadoluda ya da doğuda yaşayıp "bizim ev 3+1 kirası 800 lira" diyecekler lütfen sarı siteden 3 büyük şehirde kiralık ev fiyatlarına baksınlar

  • kyk da kalıyorsun işte mis gibi


    kyk yurtlarına bayılıyorum ama çıkmadı çıkmıyor

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    6 kişilik oda, duş ile klozet dip dibe ve duşakabin yok dolayısıyla suyu açtığın an etraf batıyor, temizlik hak getire, yemekler berbat. davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı. 250 liraya mis gibi yurt diyordur kalmayanlar. maddi durum iyiyse kyknın yanından geçilmez

  • Genç değil misin? Ailenle de yasamiyorsun ev arkadaşının virüs getirmesinden korkmak saçma değil mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coğrafya kaderdir knk boşver mutlu olmaya bak mesele latin amerika da para yok ama karı kız bol, sevişmek kolay, burada o da yok, alkol uyuşturucu pahalı, en iyisi mutluluğu dinde ara, dine yönel git bir iki namaz kıl, haline şükret senden kötü olanlara bak şükret klasik herkesin yaptığı gibi knk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genç olmak virüsten korkmamayı mı gerektiriyo?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsızdentist

    genç olmak virüsten korkmamayı mı gerektiriyo?

    Sizin lafinizin üstüne konuşmak haddim değil ama oranlara bakarsak öyle değil mi? Bir de gençlerin vücut daha saglam değil mi bağışıklık sistemi dahs güçlü değil mi. Standart bir genc için(kronik rahatsızlığı olmayan) tabii.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük resmi gören amca mod on: Yeenim sende tezek yak, şahlanıyoz işde pudinge doğal gaz parası mı gazandıracan yegenim git evde dezek yak yegenim. Bizim zamanımızda biz dezek yahıyoduh yegenim aynı evde 10 gardaş yaşıyoduh yeenim. Bence senin okumaağ niyetin yok sen ij beğenmiyon yeğenim.


    Alamancı böyük resmi gören amca mod off.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 24 Ocak 2021; 21:55:47 >
  • hocam virüs yükü (aldığın virüsün ne kadar çok olduğu) denilen bir kavram var sen yoğun virüs yüküne maruz kalırsan istersen dünyanın en iyi bağışıklık sistemine sahip ol. dolayısıyla ev içi bulaşlarda hastalığın etkisi artıyor çünkü saatler boyunca aynı havayı teneffüs ediyorsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CE908BD38

    6 kişilik oda, duş ile klozet dip dibe ve duşakabin yok dolayısıyla suyu açtığın an etraf batıyor, temizlik hak getire, yemekler berbat. davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı. 250 liraya mis gibi yurt diyordur kalmayanlar. maddi durum iyiyse kyknın yanından geçilmez

    yaz okulunda kalmıştım 4 kişilik odaydı. hayatımda daha huzurlu ve mutlu olduğum bir yer daha yoktu. hatta kalırken "keşke aileler için de kyk tarzı bir yer olsa" diye düşünmüştüm.

  • oran çok düşük dense bile benim bazı arkadaşlarım cidden ağır şekilde atlattı yaşları da 23-26 arasında değişen insanlar ve üstelik hiçbir sistemik hastalığı yoktu hatta sigara bile yok, yakın arkadaşlarımı o halde görmek bana oldukça yetti, tedbiri elden bırakmamak lazım

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    hocam tabi hangi kykda kaldığınıza ve odanıza düşen adama da bağlı ama benim olduğum kyk leş

  • Bizim odalar 4 kişilik, yemekler kötü sayılabilir ama çeşit fazla, temizlik iyi, giriş çıkış saati var ama takmıyolar 12'de 1'de gelsen de. Büyük ihtimalle şehirden şehire değişiyor.

  • MeriCT kullanıcısına yanıt

    hocam hem şehirden şehire hem de binadan binaya değişiyor. yeni yapılan kyklar genel olarak iyi ama bizimki baya eski


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep aile yanında okudum benim zamanımda dışarıdan gelen adam KYK yurdunda burs parası ile gezip alışveriş yapıp şuana göre baya rahat yaşıyordu. Şuan verilen bursun hiçbir şeye yetecek durumu yok. Ev kirası bile etmiyor. Geçen gün laptop ilanlarında gördüm KYK kredisinin taksidini ödemek için laptop satıyordu pazarlık olur yazmıştı. Çocukların kafalarında hep geçim kaygısı var nasıl derse bakacak kafa rahatlığı olacak ya. Bitirdiniz gençliği artık hep beraber gurur duyalım
  • yarı özeller iyiydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten mezun olunca asgari ücret civarı kazancaksın, okurken 2000 lira masraf mı yapcan bi de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thermodynamics23 T kullanıcısına yanıt

    Terbiyesizlik yapma.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.