Şimdi Ara

Üniversite Hastanesinde Ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, hastanemiz radyoloji bölümünde kullandığımız pacs iş istasyonu bilgisayarlarına ATİ FiregL ekran kartları dışında 2. ekran kartını takmaya çalışıyoruz. bilgisayarın 1 tanesinde mevcut anakart üzerinde PCI veri yolu slotu mevcut. Bilgi işlem buraya PCI-express ekran kartlarının takılmayacağını söylüyor. Sorum PCI-Express ekran kartları PCI veriyolunda çalışmaz mı? çalışırsa da ne kadar hız kaybı olur. Diğer bir soru, bilgi işlem çözümün ancak ana kart değişerek olabileceğini söylüyor. V ebunun için 300 $'lık ekran kartı alınması gerektiğini söylüyor. Daha ucuz ana kartla bu işlem halledilmez mi? Sonuçta sistem olarak, çift çekirdekli intel işlemci, 4gb ddr2 ram ve ati firegL ekran kartı kullanıyoruz. 2. kart sadece 19 inch normal lcd monitörü destekleyecek.
    Son soru bir PCI ekran kartını nereden bulabilirim?



  • PCI veri yoluna PCI-X ekran kartı takamazsınız. Sebepse direk slotların farklı olmasıdır. Yani fiziksel olarak da kart takılmaz oraya, slot uymaz. Bilgi işlemin dediği gibi yeni bir anakart almanız lazım. Aldığınız yeni anakartın çift PCI-X girişi olması lazım ki yeni ekran kartı takasınız. Taktığınız bu yeni ekran kartlarının aynı veya en azından aynı seriden olması gerek. Bunun için de eski ekran kartınızı da değiştirmeniz gerekebilir.

    Ben yerinizde olsam elinizdeki ekran kartının daha üst modelini bulmaya çalışırdım. Elinizdeki ekran kartını da satmaya çalışın. Eğer iki ekran kartı alıcam derseniz anakart değiştirmeniz ve dolayısıyla işlemci, ram değiştirmeniz de gerekebilir.

    Elinizdeki ürünlerin tam modellerini yazarsanız sizin için daha güzel çözümler çıkabilir.

    Tabi bunlar benim bilgilerimle yapabildiğim yorumlar. Farklı arkadaşlardan farklı yorumlar bekleyin bence.
  • 2. ekran kartı dediğiniz türde bir kullanım için takılmaz..
    crossfire yapılıp performans artırmak için takılır..
    yeni anakart almaya girişmeden önce bu konuyu araştırın..boşuna masraf yapmayın..
    ayrıca pci-express kart pci veriyoluna takılmaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.